17 Kasım 2009

IBM geleceğin teknolojisini anlattı

IBM, günümüzün iş yapış şekillerini değiştirecek, geleceğin teknolojisi Bulut Bilgi İşlem’i tanıtmak amacıyla bir toplantı düzenledi.

Moderatörlüğünü IBM Türk Teknoloji Lideri Suat Kızıltaş’ın yaptığı toplantıda, bilgisayarların bugüne kadar kullanılan klasik bilgiişlem yöntemleriyle kıyaslandığında, çok önemli bir teknik değişimi temsil eden Bulut Bilgiişlem kavramı kapsamlı biçimde anlatıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan IBM Türk Teknoloji Lideri Suat Kızıltaş, “Birçokları için bugüne kadar sadece gökyüzündeki kütleleri ifade eden bulut kelimesi, artık bambaşka bir kavram olarak hayatımıza giriyor. Üstelik tüm işlerimizi yürüttüğümüz, hatta sayesinde sosyalleştiğimiz bilgisayarlar aracılığıyla… En sık kullandığımız Facebook, Twitter, Skype, Youtube gibi uygulamalar, teknoloji dünyasının popüler bilişim trendi Bulut Bilgi İşlem ile bizlere ulaşıyor. Teknolojide gelinen son noktayı gösteren Bulut Bilgi İlem kavramını enine boyuna konuşurken bir kez daha anladık ki; yakın gelecekte iş yapış biçimleri radikal şekilde değişecek, kurumlar bu kavramla birlikte teknolojide sıçrama yaşayacak.” dedi.


IBM ABD Strateji ve İş Geliştirme Müdürü Dave Mitchell, “IBM; bulut teknolojisinde sunduğu hizmetlerle, uzun süredir sektörde lider konumunda bulunuyor. IBM’in sunduğu güvenilir bulut bilgii işlem çözümleri; inovasyonları hızlandırmak, insanları birbirine bağlamak, etkin ve yaratıcı bir hizmet modeli sağlamak konusunda şirketlere yardımcı oluyor. Örneğin; yazılım sektörüne bakacak olursak, IBM son olarak, ‘IBM Rational Yazılım Sağlama Hizmetleri’ isimli ücretsiz bir beta bulut programını piyasaya sundu. Müşteriler, yeni hizmetlerle maliyetlerini düşürebiliyor ve kuruluşun isteklerine daha çabuk yanıt verebiliyor. Daha birçok öncü açılımla, bulut teknolojisini müşterilerimizin hayatına katmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.


--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali