10 Kasım 2009

Emniyet kemeri devrimi

Emniyet kemeri devrimi
Otomobillerdeki standart emniyet kemerlerini unutun: Ford'un yeni emniyet kemerleri çok farklı...

Dünyanın ilk ve en büyük otomobil üreticilerinden olan Ford, 2010 modellerinde, şişme emniyet kemeri tasarımlarına yer vereceğini açıkladı. Tüketiciler, Ford'un 'otomobilleri daha güvenli kılmak' yönündeki çalışmalarının bir ürünü olduğunu belirtikleri şişme emniyet kemerleri ile 2010 Explorer modeli ile tanışacak.

Şişme emniyet kemeri, geleneksel hava yastığı ve emniyet kemeri teknolojilerinin bir bileşimi. Çarpışma anını ortalama 40 milisaniye takiben devreye giren emniyet kemerlerinin şişerek vücudu sardığı, böylece alışıldık tasarımlara oranla 5 kata kadar artırılmış koruma sağladığı belirtiliyor.

Independent gazetesinin haberine göre, yeni emniyet kemeri tasarımlarına ilişkin ilk tüketici geri bildirimleri de son derece olumlu...

Ford yetkilileri, yeni tasarımlarının yakın bir gelecekte güvenlik standardı haline gelmesini umduklarını; bu sayede kazalarda kafa, göğüs ve boyun bölgesindeki sakatlıkları önlemeyi hedeflediklerini ifade ettiler.

Geçtiğimiz ay Tokyo'da düzenlenen otomobil fuarında tanıtılan; Japon sanatçı Huzimoto Takeshi ve Lexus ortak yapımı konsept süper-otomobil Lexus LF-A'da da benzer bir teknoloji kullanılmıştı.



--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali