25 Kasım 2009

Bu çantalar hayat kurtarıyor



Dünyaca ünlü tasarımcıların çantaları sahiplerini zor günlerden kurtarmak için yine iş başında.
Kadınların en büyük çılgınlığı ayakkabı ve çanta. Pek çok kadın aksesuar olarak bu ikiliye dayanılmaz bir arzu duyuyor. Asla bir tane yetmeyen ayakkabı çanta bağımlılığı ünlü markaların tasarımlarıyla, yeni statü sembollerini oluşturuyor.

İlk olarak Sex and the City'nin film versiyonunda gördük. Carrie Bradshow'un (Sarah Jesica Parker) asistanı Louis, dünyaca ünlü markaların çantalarını bir haftalalık periyodlarda kiralıyordu. Bu sayede bir kaç günlüğüne de olsa bu lüksün keyfini sürüyordu.

Lüks aksesuara olan bu düşkünlük para kazanmak için yeni bir yolun oluşmasını sağladı.

Kadınların duygusal bağ kurdukları ve hayalarını içinde taşıdıklarına inandıkları çantaları için Hong Kong'da 'Yes Lady Finance' isimli firma kuruldu.

Bu firma krizin yarattığı pek çok iş kolundan biri.

Kriz nedeniyle nakit sıkıtısı yaşayanların gözdesi olan Lady Finance dünyaca ünlü markaların çantalarını sahiplerinden, kredi karşılığı alıyor.

Çantaların değerinin yüzde 70'ine kadar denk gelen kredi sağlayan firma diğer tefecilerin aksine daha düşük fazile kredi veriyor. Örneğin 20 bin dolarlık çantasını getiren biri kredi olarak 14 bin dolar alıyor.

Değerleri 50 bin dolara kadar çıkan ünlü dizaynerlerin çantaları, Yes Lady Finance'te 24 saat güvenlik kameralı ve kilitli dolaplarda saklanıyor. Çantanın sahibi, üç ay içerisinde firmadan aldığı krediyi ödeyemezse firmanın kendine ait olan 2'inci el dükkanında satışa çıkıyor. En favori markalardan Louis Vuitton 2.600 dolarlık bir çantası bu ikinci el mağazalarda 1.800 dolara bulmak mümkün olabiliyor.

Şirket yetkilisi Wallace Tung bu uygulamanın bir aydır devam ettiğini ve çok kârlı bir iş kolu oluğunu belirtiyor. İşe başladıklarından beri çantasının verip kredi alanlardan 30'unun kredilerini ödeyerek çantalarına geri aldığını belirtiyor.

Bu sayede dudak uçuklatan paralar verilen çantalar sahiplerini statü kazandırmakla birlikte darboğazdan da kurtarmış oluyor. (Gazeteport/ ekonomi)

--
Yeni İç Giyim Adresiniz
http://www.sivas.mlm-future.com/shop.php?lang=tr&cms_nav_id=147
---------------------------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali