19 Kasım 2009

Bolvadin Selimoğlu Süt Tesisi hizmete açıldı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yüzde 50 hibe desteğiyle hayata geçirilen Afyonkarahisar Bolvadin Selimoğlu Süt Toplama, Soğutma ve İşletme Tesisi hizmete açıldı.

Törende konuşan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürü Mehmet Taşhan, 2006 yılından bu güne kadar ülke genelinde bin 656, Afyonkarahisar'da da 19 yatırım projesinin tamamlandığını bildirdi. Bu projelerden birinin de Selimoğlu Süt Toplama, Soğutma ve İşletme Tesisi olduğunu belirten Taşhan, Afyon'da 11 projenin de yapım çalışmasının sürdüğünü söyledi. Taşhan, Bakanlık olarak hedeflerinin, nüfusun üçte birini teşkil eden çiftçi kesimi ve tarım çalışanlarının standartları ve tarımsal üretimin artırılması olduğunu kaydetti. Bu çerçevede 2006 yılında 16 ilde Dünya Bankası kaynaklı başlattıkları köy bazlı katılımcı yatırım projesine ilave olarak 65 ilde genel bütçe kaynaklı 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi' projesini hayata geçirdiklerini hatırlatan Taşhan, "Projenin temel amacı, doğal kaynakların ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi. Ayrıca tarımsal üretim ve tarımsal sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması." dedi.

Vali Haluk İmga da şehrin tarım konusunda iddialı illerden biri olduğunu söyledi. Bolvadin ilçesinin hem tarım hem de sanayi ilçesi olduğunu dile getiren İmga, Afyon'da uygulanan 5 milyon TL'yi aşkın hibe kredisinin 2,5 milyon TL'sinin Bolvadinli müteşebbisler tarafından projelendirilmesinin sevindirici olduğunu kaydetti.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Koca ise Bolvadin'in uzun süredir hayvancılık, tarımsal sulama, et mamulleri adı altında toplanan iş kollarına, hükümetin desteklemiş olduğu kaynakların meyvelerini vermeye başladığını aktardı. Koca, "Yatırımcılara, köylümüze, çiftçimize, esnafımıza yapılan bu destekleri ne kadar yapsak azdır." dedi. Konuşmaların ardından Vali İmga, Genel Müdür Taşhan, Milletvekili Koca ve İl Tarım Müdürü Zekeriya Erdurmuş tesisin açılışını yaptı. ZAMAN

MUSTAFA KUŞEN

--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali