11 Aralık 2009

SIM kart derdi bitiyor

SIM kart derdi bitiyor
Hindistan'nın teknoloji sektöründeki önde gelen isimlerinden Comviva Technologies'ın geliştirdiği "sanal SIM kart", SIM kart değiştirmeksizin farklı hatlar üzerinden görüşme yapılabilmesine olanak sağlıyor.Sanal SIM kart'a dahil olan kullanıcılar, yanlarında SIM kartlarını taşımasa da, herhangi bir telefon üzerinden kendi Sanal SIM kart'ına bağlanan kullanıcılar, kendi hatları üzerinden görüşme yapabilecek.

Sanal SIM kart teknolojisiyle herkes, SIM kart değiştirmeden farklı hatlardan görüşme yapabilecek.

Hindistan'da yer alan Comviva Technologies'in geliştirdiği teknolojiler, Hindistan, Afrika ve diğer gelişmekte olan ülkelerde ekonomik hizmetlere odaklanmış durumda.

Comviva'nın en son Virtual SIM yani sanal SIM kart teknolojisi, bir başkasının cep telefonunda, SIM kart değiştirmeden ama kullanıcının kendi hattıyla görüşme yapmasına imkan tanıyor.

Aynı cep telefonu üzerinden 6 kullanıcının abone olmasına izin veren bu teknoloji, özellikle insanların cep telefonu alamadıkları Hindistan kırsalında yaygınlık kazanacak. Bu sayede cep telefonu kullanımı yaygınlaşacak ve kırsal bölgede yaşayan insanların iletişim imkanları artacak.

Aynı teknoloji bu yılın başlarında MTN Cameroon tarafından Kamerun'da uygulamaya konuldu. İnsanlar bu teknoloji için çok farklı kullanım alanları buldular...

Aile bireyleri tek tek cep telefonu satın almak yerine, hizmete abone olarak ayrı ayrı numara ve hat sahibi oluyor. Kişisel ve özel hayatlar korunuyor. Her kullanıcının kendi cep telefonu melodisi bile korunuyor.

Ama bu hizmet sadece fakir ailelere ya da ülkelere hitap etmiyor. Profesyoneller de bu teknolojiye ilgi duyuyor. Aynı teknoloji özel hayatı ve iş hayatını birbirinden ayırmakta kullanılabiliyor.

Devamlı çift telefon taşımak ya da SIM kart takıp çıkartmak yerine, ya da seçebileceği cep telefonu modellerini çift SIM kartlı modeller ile kısıtlamak yerine böyle bir özgürlüğe kavuşmak, pek çok kullanıcı için oldukça çekici.

Sanal SIM kart, telefona takılı bir SIM kart üzerinden giriş yapıldıktan sonra, özel bir kod girerek devreye sokuluyor. Yani cebi alıp kodunu giren kullanıcı, kendi hattını kullanabiliyor.



--
Yeni İç Giyim Adresiniz
http://www.sivas.mlm-future.com/shop.php?lang=tr&cms_nav_id=147
---------------------------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali