03 Aralık 2009

Otomobillerde favori renk ne?

Son yıllarda artan lüks araç sayısı beraberinde yeni trendleri de getiriyor.

Eskiden pek önem verilmeyen veya fabrikaların belirlediği kotalar çerçevesinde sahip olunan araba renkleri şimdileri çok önemli bir ayrıntı haline geldi.

Alkan Otomotiv Genel Müdürü Metin Şenyürek konuya ilişkin olarak A.A muhabirine yaptığı açıklamada, ''Otomobilin rengi artık marka ve motoru kadar artık önem kazandı. Lüks araçta renk en az marka kadar öne çıktı'' dedi.

Lüks araçlarda beyaz rengin tartışmasız ilk sırayı aldığını belirten Şenyürek, erkeklerin ve kadınların özellikle jip alırken ilk sordukları sorunun ''Beyaz rengi var mı?'' olduğunu söyledi.

Şenyürek, beyaz rengin tüm dünyada ilk sırayı aldığına dikkat çekerken, lüks oto tutkusunun dünya çapında artmasının, beyazı otomobilde en çok tercih edilen renk yaptığını anlattı.

Toplumsal statüye önem veren ve dışa dönük kişilerin tercihi olan beyaz renkli otolardaki artışı Türkiye yollarında da fark etmenin mümkün olduğunu belirten Şenyürek, ''Son aylarda aralıksız büyüyen bir lüks oto pazarı olması, Türkiye'de beyaz renge (evet) diyenlerin sayısındaki artışın en önemli nedeni'' dedi.

Daha önceki yıllarda lüks araçların favori renginin gümüş rengi olduğunu bildiren Şenyürek, şöyle konuştu:

''Gümüş renge (evet) diyen otomobil severler artık şıklığın rengi beyazı tercih ediyor. Müşterilerimizin tercihlerinden işkolik mi, tutkulu mu, gösteriş düşkünü mü, agresif mi olduğu anlıyoruz. Müşterilerimiz en zor kararı arabanın rengini seçerken veriyor. İşte bu zorlu tercihlere göre oluşan 'otomobil renk modası'nda son durum beyaz rengi işaret ediyor. Agresif kullanıcıların rengi siyah. Özellikle daha canlı olan mavi ve kırmızı renkleri gençler ve genç olmaya özenenler kullanıyor. Lüks araç segmenti bu renkler üzerine dönüyor. Diğer renklere tercih pek olmuyor''

 AA



--
Yeni İç Giyim Adresiniz
http://www.sivas.mlm-future.com/shop.php?lang=tr&cms_nav_id=147
---------------------------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali