24 Aralık 2009

Deniz Feneri'nin Kesilmemiş Bir Tek Kurbanı Bile Yok!İzleyin!

Deniz Feneri’nin Kesilmemiş Bir Tek Kurbanı Bile YokBasında yer alan haberlerde farklı şekillerde sunulan “kurban yolsuzluğu” soruşturması ile ilgili siz değerli Deniz Feneri dostlarına bir açıklama yapmayı borç biliyoruz.

Derneğimizin 2009 yılında yurtiçinde kurban kesimi yaptırdığı dört kesim firmasından biri olan MAY ET firmasının hesapları savcılık tarafından incelemeye alındı.

Bu çerçevede Genel Başkanımız ve kurban organizasyonunda görevli 2 personelimiz Mehmetçik Vakfı, Türk Hava Kurumu ve Lösev gibi MAY ET Firması ile kurban organizasyonu gerçekleştirmiş kurumların yetkilileriyle birlikte bilgisine başvurulmak üzere savcılıkta bulunmakta.

MAY ET Firması soruşturması kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konu ile ilgili Derneğimizden talep etmiş olduğu bütün belgeler eksiksiz olarak teslim edildi; ayrıca kurban kesim görüntüleri avukatlarımız aracılığı ile kendilerine ulaştırıldı.

Derneğimizin 2009 yılı kurban organizasyonu
çerçevesinde yurtiçinde ve yurtdışında toplam 15.743 hisselik kurban kesilmiştir. Bu kurbanların 7.458 hisselik kısmı yurtiçinde, 8.195 hisselik kısmı ise yurtdışında kesildi.

Kurbanlar yurtdışında 21 ülkede kesilerek, etlerin tamamı aynı gün içinde yoksullara dağıtıldı.
Yurtiçinde yaptığımız kurban kesimleri Diyarbakır, Erzurum, Merzifon ve İstanbul’da gerçekleştirildi.
Derneğimiz Kurban Kesimlerini her yıl olduğu gibi bu yıl da noter huzurunda, veteriner gözetiminde ve dernek görevlileri nezaretinde; hijyenik şartlarda ve İslami usullere uygun olarak, Diyanet İşleri kurban kesim yönetmeliği çerçevesinde yapıldı.

Yurtiçinde en büyük kesimi yaptığımız Diyarbakır MAY ET firmasından kesilen kurbanların etlerinin yüzde 65’ine tekabül eden kısmı; bayramın birinci gününden itibaren teslim alınarak diğer illerde kesilenlerle birlikte Türkiye’nin 65 ilinde, 66 noktasında 17.840 aileye ulaştırıldı.

Kesimi yapılan Kurban etlerinin kalan kısmı sözleşme gereği ve yapılacak dağıtım planları çerçevesinde en geç Nisan 2010 sonuna kadar ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere teslim alınacak.

Vekâleti alınan kurbanların tamamı zamanında, Kurban Bayramı süresince ve usullere uygun bir şekilde kesildi ve kesildikleri belgelerle ve video görüntüleriyle kayıt altına alındı.

       Kesim sonrasında bağışçılarımıza SMS ile kurban kesim bilgisi verildi.

       Kurban kesim belgeleri bağışçılarımızın adreslerine postalandı.

      Her bağışçımızın tek tek isminin okunarak kurbanının kesildiğini gösteren videolar da bağışçılarımıza gönderiliyor.

Derneğimiz bağışçılarından emanet olarak aldığı vekâletlerin dünyevi ve uhrevi sorumluluğunun bilincinde olup; bu sorumluluğu layıkıyla yerine getirmiş olmanın verdiği rahatlıkla kamu oyunun karşısına alnı açık bir şekilde çıktı.

Deniz Feneri’nin kesilmemiş bir tek kurbanı bile bulunmamakta.

Müsterih olunuz...

Deniz Feneri Yönetim Kurulu

21 Aralık 2009

 

Lütfen sözü edilen kurban kesim görüntülerini izlemek için aşağıdaki adresi ziyaret ediniz.

http://www.denizfeneri.org.tr/icerik.aspx?kod=KURBANKESTIK




--
Yeni İç Giyim Adresiniz
http://www.sivas.mlm-future.com/shop.php?lang=tr&cms_nav_id=147
---------------------------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali