04 Aralık 2009

Gözde HD kalitesi

Gözde HD kalitesiYeni geliştirilen yapay bir lensle, 'high definition' (yüksek netlikte) görüntü artık mümkün.

Televizyon ve sinemadan aşina olduğumuz,'high definition' (HD) olarak adlandırılan yüksek netlikte görüntü teknolojisi sağlık alanına da girdi.

Yeni yöntemde cerrahlar, katarakt ameliyatındaki standart prosedürü izleyerek göze bir lens yerleştiriyor. İlk kez İngiltere'de uygulanan yöntem sayesinde hastalar, birkaç gün sonra daha iyi bir şekilde odaklanarak çok daha net bir görüntü sağlayabiliyorlar.

Yöntem o kadar net bir görüş sağlıyor ki, hastalar ameliyat sonrasında bir yetişkinin en iyi görme oranı olan20/20'den bile daha iyi görüyor.

İngiltere'de bu ameliyatı yapan Bobby Kureyşi, "Bu çok önemli bir gelişme" diyor. Ameliyat, hem kataraktı iyileştiriyor hem de yaşlılıkla oluşan hipermetropiyi.

Lens, ışığa duyarlı silikondan üretiliyor. Lensin belirli bölgelerine yönelik morötesi uygulamasıyla, cerrahlar lensin şeklini ve kavisini değiştirebiliyor ve hastanın görüşünü netleştirebiliyor.

Gözlük tarih oluyor

Sky News'e konuşan Kureyşi, hastaların hiçbir şekilde gözlüğe ihtiyaç duymayacağını belirtiyor.

Lens, hasta mükemmel görüşü yakalayana kadar birkaç günlük periyodda birkaç kez ayarlanabiliyor. Son bir ışın uygulamasıyla lense kalıcı şekli veriliyor.

Spire Gatwick Park Hastanesi'nde bu yeni tedaviden faydalanan Gill Balfour, "Kesinlikle inanılmaz. Sanki sizi özel yapılmış gibi. Tüm kusurları ortadan kaldırıyor" diye memnuniyetini dile getirdi.



--
Yeni İç Giyim Adresiniz
http://www.sivas.mlm-future.com/shop.php?lang=tr&cms_nav_id=147
---------------------------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali