29 Aralık 2009

Ekran Kartlarını Değiştirecek Teknoloji

Dünyanın en önde gelen bellek üreticilerinden Hynix, 40 nm'lik 2 GB GDDR5 bellek ürettiğini açıkladı. Bu yeni bellekler ekran kartlarındaki standartları değiştirecekler.

Günümüzde piyasaya çıkan ekran kartlarının çoğunda 1 GB grafik bellek yer alıyor. Bu bellekler, grafik işlemcinin ihtiyacı olan belleği kartın üzerinden hızlıca kullanmasını ve sistemin belleğinden harcanmamasını sağlıyor. Ekran kartlarında kullanılan bellek miktarı, giderek gelişen grafik teknolojisine ayak uydurabilmek için artma eğilimi gösteriyor. DirectX 11 bu yeni teknolojilere örnek olarak gösterilebilir.

Hynix dünyanın en önde gelen bellek üreticilerinden biri

GDDR5 biçimli bellekler son dönemde ekran kartlarında standart hale geldi. İlk kez 2007 yılında piyasaya çıkan bu belleklerin tercih edilmesindeki en önemli etken yüksek bant genişliği sunmaları. Artık GDDR5 belleklerde 7 Gbps seviyesine ulaşılabilmiş durumda. Şimdi ise bu alanda çok önemli bir gelişme daha yaşandı.


Grafik belleklerde yeni adım

2007 yılında ilk 65 nm'lik 1 GB GDDR5'i piyasaya süren firma olan Hynix de o günden bu yana büyük gelişmeler kaydetti. Dünyanın en önde gelen bellek üreticilerinden olan firma şimdi de dünyanın ilk 40 nm'lik 2 GB GDDR5 belleklerini ürettiğini duyurdu. Bellekler 7 Gbps bant genişliğine sahipler.

ATI'nin amiral gemisi olan HD 5970'te 2 GB bellek bulunuyor

Yeni geliştirilen bu bellekler 1,35 V ile güç tüketimini minimuma indirmeyi hedefliyor. Böylece bir önceki 50 nm'lik modellere oranla %20'lik bir güç tasarrufu sağlanmış. Hynix, 2 GB'lık bu yeni yongaların seri üretimine 2010'un ikinci yarısında geçmeyi planlıyor. Yeni geliştirilen bu belleklere ekran kartı üreticilerinden büyük talep gelmesi bekleniyor. Daha az güç tüketen ve daha az yer kaplayan bu yeni bellekler sayesinde ekran kartlarında 2 GB bellek yakın bir gelecekte standart hale gelebilir. http://shiftdelete.net


--
Yeni İç Giyim Adresiniz
http://www.sivas.mlm-future.com/shop.php?lang=tr&cms_nav_id=147
---------------------------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali