15 Aralık 2009

Google dünyayı değiştirecek!

Google'ın yeni teknolojisi Goggles, marketten alışverişe kadar, neredeyse tüm hayatı değiştirecek!

Google dünyayı nasıl değiştirecek?
Google'ın yeni Goggles arama teknolojisi, hayata damgasını vuracak: Marketten alışveriş yapmayı bile değiştirecek!

Google Goggles ile cep telefonu kamerası ile fotoğraf çekmek ve bu görseli Google'da aratmak mümkün oluyor. Bulunan şey görsel ile alakalı bilgiler. Nasıl mı işliyor? İşte Goggles'ın 10 pratik faydası

1. "Acaba bu mal gerçekten bu fiyata mı?"

Alışverişten önce internet araması yapmak, kazıklanmaya karşı en sağlam önlem. Goggles ile bir dükkana girip de almayı daha önce akıl etmediğiniz bir ürünle karşılaşırsanız, ürünü cep telefonuna göstererek fiyatını internetten anında öğrenebileceksiniz. Belli bir ürünü daha ucuza satan bir yer var mı bulunca, pazarlık etmek veya oraya gitmek size kalmış.

"Bu kebapçı temiz midir?"

2 "Burada yemek yenir mi?

Artık yolda bir dükkan görünce hemen fotoğraflayıp arama yaparak, anında bilgi edinmek, o dükkan hakkındaki yorumlar bulup okumak mümkün olacak. Dükkanlar bir yana özellikle yemek için önemli. Gördüğünüz kebapçı gerçekten temiz bir yer mi? Daha önceden Sağlık Bakanlığı'ndan uyarı almış mı? İnsanlar orada zehirlenmiş mi? Mesela gazetelere bile çıkan bir rezalet var ve sizin haberiniz yok! Artık cebinize gösterip sorabileceksiniz.

"Yeni tanıştık, adını unuttum ayıp olacak"

3. "Şu kızın adı neydi?"

İçiniz içinizi kemirmesin, unuttuysanız çaktırmadan o insanı cebinize gösterin. Sosyal ağlar üzerinden fotoğraf karşılaştırması ile ismini öğrenin. Onlar da sizin için aynısını yapacak, kim kimdir, nedir ne değildir bilecek.

4. "Cebim olmadan yaşayamam!"

Cep telefonu bu kadar çok işe yaradıktan sonra ve bu lükse alıştıktan sonra elden bırakmak mümkün olmayacak.

5. Kimse kanundan kaçamayacak

Herkes devamlı fotoğraf çekip durursa ve bu iletişim takip edilirse ortada sır diye bir şey kalmayacak. Suçlular kanundan kaçamayacak.


"Burası neresi? Bu da ne?"

6. "Tur rehberi nerede?"

Tur rehberi cebinizde, çıkartıp cebinize gösterdiğiniz tarihi eserler, yapılar ve daha fazlası hakkında, gezdiğiniz bölge hakkında bilgi edinebileceksiniz. Google Maps entegrasyonu sağlanırsa, adres bulmak çocuk oyuncağı olacak.

7. "Çince mi? Dert değil"


Google'ın çeviri hizmetleriyle birleşimi inanılmaz imkanlar sunar. Amerikan askerleri hali hazırda Irak'ta iPhone'u çeviri için kullanıyor. Goggles da, yabancı dilde menüleri çevirmekten tutun da uyarı levhalarını ve tur kitapçıklarını okumaya kadar her işte kullanılabilir.

8. Turizm patlayacak


Turistler Goggles ile daha rahat ve güvende hissedecek, bilmedikleri yerleri keşfedecek ve böylece pek turizm almayan yerler de daha çok gelir elde edecek.


Google paraya para demeyecek!

9. "Aa bu mağazada indirim var!"

Goggles günlük hayatın standart bir parçası haline gelirse, mağazalardan restoranlara bütün dükkanlar değişecek, bu teknolojiden yararlanarak bilgi ve avantajlı kampanyalar sunacak. Dükkan camına indirim yazma devrinin yerini, siteye yazma alacak.


10. "Google paraya para demeyecek"


Bu hizmeti sunan Google, hafif hafif reklam göstererek gelirlerini inanılmaz arttıracak. Tüketiciler üzerindeki Google etkisi katlanacak. En önemlisi de bu olsa gerek...

Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
--
Yeni İç Giyim Adresiniz
http://www.sivas.mlm-future.com/shop.php?lang=tr&cms_nav_id=147
---------------------------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali