Kavun:Tadı herkes tarafından sevildiği kadar faydası da aslında bildiklerimizden daha fazladır. Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir. Kuru üzümle beraber yenirse kan yapar, kansızlığı giderir. Bağırsaklara yumuşaklık verir ve idrar tutukluğunu giderir. Hemoridi ve pekliği olanlara iyilik verir. Karaciğer tıkanıklığını giderir. Aç karna yenilen kavun çok faydalar sağlar.
Kayısı: Her türlü tatlı ve reçelini yapabileceğiniz kayısının marmelatını yaparken içine kabuğu soyulmuş badem de eklerseniz çok güzel olacaktır. Ayrıca etli yemeklerde de oldukça hoş bir tat verecektir.
Karpuz: Su oranı oldukça yüksek olan karpuz özellikle en sıcak yaz günlerinde ilaç gibi imdadımıza yetişiyor. Sanılanın aksine vitamin olarak zengin bir meyve karpuz. Ayrıca bol miktarda kalsiyum ve demirde bulunuyor. Küçük bir not; karpuz da ısındıkça likopeninin arttırıyor. Ancak karpuza da buz gibi soğuk olmak yakışıyor!
Ahududu: Bu dikenli sarmaşık, günümüzde kentlerde kendine alan bulamaz olduğu için yurtdışından gelen dondurulmuş böğürtlenleri görebiliyoruz marketlerde. Meyveli tatlılarda dolgu malzemesi veya yine tatlılarda sos olarak kullanabilirsiniz. Miktarına göre pudra şekeri ilave edip blenderdan geçirin, buzdolabında saklayın. Dondurma ve pastalarınızın yanında sos olarak ikram edebilirsiniz.
Ahududu: Bu dikenli sarmaşık, günümüzde kentlerde kendine alan bulamaz olduğu için yurtdışından gelen dondurulmuş böğürtlenleri görebiliyoruz marketlerde. Meyveli tatlılarda dolgu malzemesi veya yine tatlılarda sos olarak kullanabilirsiniz. Miktarına göre pudra şekeri ilave edip blenderdan geçirin, buzdolabında saklayın. Dondurma ve pastalarınızın yanında sos olarak ikram edebilirsiniz.
Bisküvili Yaz Pastası
Tereyağını eritip, blenderda ufaladığınız bebe bisküvileri ile iyice karıştırın. Tüm meyveleri temizleyip benzer büyüklükte dilimleyin, bir kasede bal veya şeker ile harmanlayın. Fırın kabınızı yağlayıp Meyvelerinizi düzgünce yayın, üzerine kremayı çırpıp dökün. Üzerini ufalanmış bisküvi ile kapatın. 200 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dk. pişirip arzu ederseniz dondurma eşliğinde servis yapın.
MALZEMELER 5-6 kişilik
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder