23 Temmuz 2009

Hac ibadetine kısıtlama getirildi

KAHİRE (İHA)- Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya gelen 22 ülke sağlık bakanları, domuz gribi nedeniyle hac ibadetinin belli oranda kısıtlanması konusunda fikir birliğine vardı. Sağlık bakanları 65 yaşından büyük yaşlıların, 12 yaşından küçük çocukların, müzmin hasta olanların ve hamile kadınların bu yıl hac ibadetini yerine getirmemesi kararlaştırdı.

Özellikle de şeker, kalp ve tansiyon gibi daimi hastalıkları olan hacı adaylarının hac ve umre yapmamaları isteniyor. Toplantıda alınan kararların, diğer Müslüman ülke yetkililerine Suudi Arabistan yönetimi tarafından duyurulacağı açıklandı. Bütün dünya Müslümanlarının alınan kararlar çerçevesinde hareket etmesi için Suudi Arabistan yönetimi ile organize bir şekilde hareket edilmesinin gereği dile getirildi.

Kararların domuz gribi hastalığının dünyadaki durumuna göre tekrar değişebileceğini dile getiren bakanlar, H1N1 virüsünün zayıf ve hastalıklı bünyelerde ölüme neden olduğunu da hatırlattı.
Hac mevsiminde hacıların domuz gribine karşı korumak için Suudi Arabistan yönetimi tarafından bütün önlemlerin alınacağı da belirtildi.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali