22 Temmuz 2009

Çukurova Ünv. Sos. Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

2009-2010 GÜZ YARIYILI İLANI

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NDEN SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2009-2010 GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI

Anabilim Dalı Yüksek Lisans Doktora Yatay Geçiş Başarılı Lisans Öğr. (*) Genel Kurmay Y.U YL Y.U Dok Türk ve Akraba Toplu-lukları
İKTİSAT 15 5 3YL, 1D 5 - - - -
Avrupa Birliği Eko. II. Öğretim 30 - 5 - - -
-
Dış Ticaret ve Kambiyo II.Öğretim 30 - - - - -
-
İŞLETME TEZLİ 40 - - - - -
-
-Yönetim ve Organizasyon - 3 -
1 - - -
-Finans - 2 -
- - - -
- Muhasebe - 2


- - -
- Pazarlama - 2


- - -
-Sayısal Yöntemler - 1


- - -
-Üretim Yönetimi - 2


- - -
İŞLETME II.Öğretim 40 - - - - -
-
Yönetim ve Org. II.Öğretim 30 - - - - -
5
Bankacılık ve Borsa II.Öğretim 30 - - - - -
2
Pazarlama II.Öğretim 30 - - - - -
2
Muhasebe II.Öğretim 30

-
-
-
MALİYE 10 - - - - -
-
MALİYE II.Öğretim 25 - - - - -
-
EKONOMETRİ 10 - - - - -
-
EĞİTİM BİLİMLERİ







-E. P. Ö. 5 1 - - - - - -
-P. D. R 20 7 - - - - - -
FELSEFE ĞRUBU EĞİTİMİ 10 - - - - -
-
B. Ö. T. E. 5 - - - - -
-
İLKÖĞRETİM 22 - - - - - - -
SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 11 - - - - -
-
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ 7 5 - - - - - -
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI



-


-Eski Türk Dili 1 1 - - - - - -
-Yeni Türk Dili 4 - - - - - - -
-Eski Türk Edebiyatı 2 - - - - - - -
-Yeni Türk Edebiyatı 1 - - - - - - -
-Türk Halk Edebiyatı 1 1 - - - - - 1Dk.
-Türk Lehçeleri ve Edebiyatları - 1 - - - - - -
İNGİLİZ DİLİ EĞİTİMİ 15 8 1YL,1D - - 3 - -
ALMAN DİLİ EĞİTİMİ 10 5 1YL,1D - - 1 1 -
FRANSIZ DİLİ EĞİTİMİ 5 3
- - - - -
RESİM – İŞ EĞİTİMİ 6 - 1 YL 3 -


FELSEFE VE DİN BİLİMLERİ







-Dinler Tarihi 4 - - - - -
-
-Din Eğitimi 4 - - - - -
-
-Din Sosyolojisi 3 - - - - -
-
-Din Psikolojisi 4 - - - - -
-
-Felsefe Tarihi 3 - - - - -
-
-İslam Felsefesi 2






TEMEL İSLAM BİLİMLERİ







-Hadis 4 - - - - -
-
-Kelâm 2 - - - - -
-
-İslam Mezhepleri Tarihi 2 - - - - -
-
-İslam Hukuku 2 - - - - -
-
-Tasavvuf 2 - - - - -
-
-Tefsir 2 - - - - -
-
-Arap Dili ve Belâgatı 4 - - - - -
-
ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER 10 - - - - -
-
SERAMİK 10 - -
- -
-
İÇ MİMARLIK 2 - -
- -
-
MÜZİK






-
-Piyano(Eşlik) 3 - - - - -
-
-Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar 2 - - - - -
-
ARKEOLOJİ







-Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi 6 - - - - - - -
FELSEFE GRUBU ÖĞRETM. 25 - - - - - - -
TÜRK DİLİ VE EDB.ÖĞRT. 100 - - - - - - -

(*) Genel Not Ortalaması 3.00 olan lisans öğrencileri başvurabilir.

BAŞVURU KOŞULLARI:
1. İKTİSAT v Tezli yüksek lisans, doktora ve yatay geçiş için, İktisat ve İşletme Fakülteleri ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri Anabilim dallarından birinden mezun olmak. v AB Ekonomisi Tezsiz Yüksek Lisans için, 4 yıllık lisans mezunu olmak. (Kredi/saat başına ücret 125 .-TL ) v Dış Ticaret ve Kambiyo Tezsiz Yüksek Lisans için,4 yıllık lisans mezunu olmak . (Kredi/saat başına ücret 125 .-TL)

2. İŞLETME v Tezli Yüksek Lisans için, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri veya eşdeğer fakülte mezunu olmak v Tezsiz Yüksek Lisans için, 4 yıllık fakülte veya yüksekokul (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi veya eşdeğer fakülte programları ile Endüstri Mühendisliği bölümleri mezunları hariç) mezunu olmak. Eşdeğer fakülte dışı mezunları bilimsel hazırlık programı alacaktır. v Yönetim ve Organizasyon Tezsiz Yüksek Lisans için, 4 yıllık fakülte veya yüksekokul mezunu olmak. v Bankacılık ve Borsa Tezsiz Yüksek Lisans için, 4 yıllık fakülte veya yüksekokul mezunu olmak. v Pazarlama Tezsiz Yüksek Lisans için, 4 yıllık fakülte veya yüksekokul mezun olmak. v Muhasebe Tezsiz Yüksek Lisans için, 4 yıllık fakülte veya yüksekokul mezun olmak. Not: Tüm programlara yeterli sayıda öğrenci olması durumunda açılacaktır. (İşletme Tezsiz Yüksek Lisans Programları kredi/saat başına ücret 220. - TL )

3.MALİYE v Tezli Yüksek lisans için, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin İktisat veya Maliye bölümü mezunu olmak. v Tezsiz Yüksek Lisans için 4 yıllık fakülte mezunu olmak. (Kredi/saat başına ücret 125 .-TL)

4.EKONOMETRİ v Yüksek lisans için, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ekonometri veya İktisat veya Fen-Edebiyat Fakültelerinin Matematik veya İstatistik Bölümü mezunu olmak.

5.EĞİTİM BİLİMLERİ v EPÖ yüksek lisans için, Eğitim Programları ve Öğretimi veya Sınıf Öğretmenliği lisans mezunu olmak ve Lisans not ortalamasının 100 üzerinden 80, 4 üzerinden 3.0 ve üzeri olmak. v EPÖ doktora için, İlköğretim anabilim dalı veya Eğitim Programları ve Öğretimi anabilim dalı yüksek lisans mezunu olmak, (Lisans eğitimini Eğitim Fakültesi dışında tamamlayanlar başvuramaz.) Yabancı Dil Puanı 55(KPDS) v PDR yüksek lisans için, PDR lisans mezunu olmak. v PDR doktora için, PDR yüksek lisans mezunu olmak.

6.FELSEFE GRUBU EĞİTİMİ v Yüksek lisans için, Felsefe Grubu, Psikoloji, Felsefe, Sosyoloji, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, PDR, Resim Öğretmenliği alanlarından birinden veya bu alanlarda yandal ya da çiftdal yapmış olanlar başvurabilir.


7.BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ v Fakültelerin Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünden 2008-2009 öğretim yılında mezun olmak . v Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri bölümünden daha önceki yıllarda mezun olup, halen öğretmenlik yapan adaylar ise Adana İli Merkez ilçelerinde çalışıyor olmak ve başvuru sırasında çalıştığına dair belge sunmak. v Sınıf öğretmenliği mezunu, Milli Eğitime bağlı okullarda en 5 yıllık deneyimli, Bilgisayar ve programlama konusunda çalışmış ve çalışıyor olmak, başvuru sırasında çalıştığına ilişkin belge eklemek.

8.İLKÖĞRETİM v Yüksek Lisans için, Eğitim Fakültelerinin Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik , Fen Bilgisi , Tarih, Türkçe Öğretmenliği,Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği veya Fen-Edebiyat Fakültelerinin Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinden mezun olmak ve genel not ortalaması 100 üzerinden 77.5, 4 üzerinden 2.75 ve üzeri olanlar başvurabilir.

9.SINIF ÖĞRETMENLİĞİ v Yüksek Lisans için, Sınıf Öğretmenliği mezunu olmak ve mezuniyet genel not ortalaması en az 100 üzerinden 80, 4 üzerinden 3.0 ve üzeri olanlar başvurabilir.

10.OKULÖNCESİ EĞİTİMİ v Yüksek lisans için, Okulöncesi Öğretmenliği ve/veya çocuk gelişimi mezunu olmak ve mezuniyet not ortalamasının 100 üzerinden 80, 4 üzerinden 3.0 ve üzeri olanlar başvurabilir. v Doktora için, Okulöncesi Öğretmenliği ve/veya Çocuk Gelişimi yüksek lisans mezunu olmak. KPDS veya ÜDS’den 55 ve üzeri başarı puanı almış olmak.

11.TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI v Yüksek lisans için, Fen-Edebiyat veya Edebiyat Fakülteleri veya Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı veya Halk Bilimi, Türk Lehçeleri ve Edebiyatları veya Eğitim Fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi bölümü mezunu olmak. v Doktora için, Türk Lehçeleri ve Edebiyatları ile Eski Türkçe için, Türk Dili alanında, Türk Halk Edebiyatı için Türk Halk Edebiyatı, Eski Türk Edebiyatı veya Yeni Türk Edebiyatı alanında yüksek lisans yapmış olmak. (Türk Dili ve Edebiyatı-Türk Halk Edebiyatı doktora kontenjanı Türk Cumhuriyeti ve akraba toplulukları uyruklusu için ayrılmıştır.)

12.İNGİLİZ DİLİ EĞİTİMİ v Yüksek Lisans ve Doktora için, TOEFL sözlü sınavından en az 550 ya da bilgisayar dengi 213 puan + yazılı sınavından 6 üzerinden en az 4.5 puan, TOEFL IBT’den 80 ve üzeri puan, ÜDS veya KPDS ‘den 80 puan almış olmak.

13.RESİM-İŞ EĞİTİMİ v Yüksek lisans için, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği veya Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olmak.

14.FELSEFE VE DİN BİLİMLERİ v Yüksek Lisans için, İlahiyat Fakültesi mezunu veya 4 yıllık fakülte/yüksekokul mezunu olmak (İlahiyat Fakültesi mezunu dışındakiler Bilimsel Hazırlık dersi alacaktır.)

15.MÜZİK ANASANAT DALI v Piyano, Üflemeli –Vurmalı Çalgılar Yüksek lisans için, Konservatuvarların P iyano veya Üflemeli-Vurmalı Çalgılar anasanat dalı mezunu olmak.

16. İÇ MİMARLIK ANASANAT DALI v Yüksek Lisans için, İç Mimarlık veya Mimarlık bölümü mezunu olmak.

17.SERAMİK ANASANAT DALI v Yüksek Lisans için, Güzel Sanatlar Fakültelerinin Seramik Bölümü veya Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Bölümü mezunu olmak.

18.ULUSLARARASI İLİŞKİLER v Yüksek Lisans için, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme veya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden birinden mezun olmak.

19.ARKEOLOJİ ANABİLİM DALI v Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Yüksek Lisans için, 4 yıllık fakülte mezunu olmak.

20.ORTAÖĞRETİM ALAN ÖĞRETMENLİĞİ Felsefe Grubu Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans için, Felsefe veya Sosyoloji lisans mezunu, v Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans için, Türk Dili ve Edebiyatı veya Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları lisans mezunu olmak.

BAŞVURU TARİHLERİ :
v Başvurular 20 Temmuz – 4 Eylül 2009 tarihleri arasında ilgili Enstitü Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. v Posta ile müracaat kabul edilmeyecektir. v Başvurularla ilgili olarak Enstitünün 0.322.338 65 74 (telefon ve fax) ile 338 60 84-88’den 2386-2387-2388 no’lu telefonlarından ya da http://sosyalbilimler.cu.edu.tr ’den bilgi alınabilir. v Başvurular internet üzerinden yapılacaktır. Ancak başvuru evraklarının en geç 04 Eylül 2009 tarihine kadar Enstitü Müdürlüğüne teslim edilip, kayıtların onaylattırılması gerekmektedir. v Kayıtlarını onaylatmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER: Başvuru için tıklayınız
1)Yüksek Lisans Programlarına başvuranlardan; v Lisans Diploması, (Yurt dışından alınan diplomaların Yükseköğretim Kurulunca denkliğinin yapılmış olduğuna ilişkin belge) v Lisans Trankripti,(Üniversitesinden 4’lük sistemin 100’lük sistemdeki karşılığını gösteren belge) v 1 adet fotoğraf (Erkeklerde sakalsız, bayanlarda başörtüsüz), v KPDS’den en az 50 veya ÜDS’den en az 50 veya TOEFL 130(Computer based), (Internet based) 50 veya İELTS 5,0 veya Almanca’dan en az KPDS 50 veya ÜDS 50 veya Test DaF 2; veya Fransızca’dan en az KPDS 50 veya ÜDS 50 veya DELF A2 puan almış olduğunu gösteren belge, (bu belgelerden birine sahip olmayanlar ise 2009-2010 güz yarıyılında, ÇÜ Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından son defa yapılacak olan yabancı dil sınavından 100 üzerinden 60 puan almak gereklidir.) v ALES belgesi (en az 55 puan), Türk Dili ve Edebiyatı, Temel İslam Bilimleri, , Fransız Dili Eğitimi, Felsefe ve Din Bilimleri, Arkeoloji Anabilim Dalı, İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Sözel en az 55 puan, Alman Dili Eğitimi , Resim-İş Eğitimi için seçenekli puan en az 55 puan, diğer anabilim dalları için en az EA 55 puan, v Konservatuvar ve Güzel Sanatlar için ALES sınavı kaldırılmıştır. v T.İş Bankası Çukurova Üniversitesi Şubesi 6010 304590 649097 no’lu hesaba yatırılan 60.- YTL. başvuru ücretinin dekontu. 2)Doktora Programına başvuranlardan; v Yüksek Lisans Diploması, v Yüksek Lisans Transkripti, (Üniversitesinden 4’lük sistemin 100’lük sistemde karşılığına ilişkin belge) v Lisans Trankripti, (Üniversitesinden 4’lük sistemin 100’lük sistemdeki karşılığını gösteren belge) v Yurt dışından alınan diplomaların Yükseköğretim Kurulunca denkliğinin yapılmış olduğuna ilişkin belge, v 1 adet fotoğraf (Erkeklerde sakalsız, bayanlarda başörtüsüz), v ALES belgesi (en az 55 puan), Türk Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili Eğitimi, İngiliz Dili Eğitimi için en az Sözel 55 puan, Alman Dili Eğitimi için seçenekli puan en az 55, diğer Anabilim Dalları için en az EA 55 puan. v ÜDS’den en az 55 veya KPDS’den 55, TOEFL bilgisayarlı 153 veya IELTS 5.5 veya FCE (C) puan almış olduğunu gösteren belge, v T.İş Bankası Çukurova Üniversitesi Şubesi 6010 304590 649097 no’lu hesaba yatırılan 60.- YTL. başvuru ücretinin dekontu.

BAŞARI PUANLARININ HESAPLANMASI:
Yüksek lisans giriş puanı, kontenjan dahilinde olmak üzere, aşağıdaki değerlendirmeye göre hesaplanacaktır: v ALES puanının ağırlığı % 50, v Lisans mezuniyet not ortalaması ağırlığı %25, v 100 Puan üzerinden yapılacak mülakat ağırlığı %25, v Toplam 65 puan. Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Yüksek Lisans giriş puanı, kontenjan dahilinde olmak üzere, aşağıdaki değerlendirmeye göre hesaplanacaktır. v Lisans mezuniyet not ortalaması ağırlığı %50 v 100 Puan üzerinden yapılacak mülakat ağırlığı %50 v Toplam 65 puan. Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans giriş puanı, kontenjan dahilinde olmak üzere, aşağıdaki değerlendirmeye göre hesaplanacaktır: v ALES(EA en az 55) puan ağırlığı %50 v Lisans mezuniyet ortalamasının ağırlığı %50 v Toplam 65 puan. Doktora giriş puan, kontenjan dahilinde olmak üzere, aşağıdaki değerlendirmeye göre hesaplanacaktır: v ALES puanının ağırlığı % 50, v Lisans mezuniyet ortalaması ağırlığı %10, v Yüksek Lisans mezuniyet not ortalaması ağırlığı %15, v 100 Puan üzerinden yapılacak mülakat ağırlığı %25, v Toplam 70 puan.

SINAV TARİHLERİ :

Yüksek Lisans Yabancı Dil Sınavı:
Yazılı Sınav : 15 Eylül 2009 saat 09.00 Sözlü Sınav : 17-18 Eylül 2009 saat 09.00 Yabancı dil sınavları ÇÜ Yabancı Diller Yüksekokulunda (eski Ç.Ü. Yabancı Diller Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünde) yapılacaktır. Tezli yüksek lisans programlarına yabancı dil zorunluluğu getirilmiş ve isteğe bağlı yabancı dil uygulaması kaldırılmıştır. 2009-2010 güz yarıyılında, ÇÜ Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından son defa yapılacak olan yabancı dil sınavından 100 üzerinden 60 puan almak gereklidir.

Mülakat Sınav Tarihleri :
Tezli Yüksek Lisans Mülakat Sınavı 09 Eylül 2009 saat 10.00
Doktora Mülakat Sınavı 09 Eylül 2009 saat 14.00

Tezsiz Yüksek Lisans Mülakat Sınavları
Maliye 10 Eylül 2009 saat 10.00
Avrupa Birliği Ekonomisi 10 Eylül 2009 saat 10.00
Dış Ticaret ve Kambiyo 11 Eylül 2009 saat 10.00
İşletme 10 Eylül 2009 saat 10.00
Yönetim ve Organizasyon 11 Eylül 2009 saat 10.00
Bankacılık ve Borsa 11 Eylül 2009 saat 10.00
Pazarlama 11 Eylül 2009 saat 10.00
Muhasebe 11 Eylül 2009 saat 10.00

Yatay geçiş başvuruları:
Yatay geçiş başvuruları 14 Eylül – 18 Eylül 2009 tarihleri arasında yapılacaktır. İstenen Belgeler : v Başvuru dilekçesi, v Birinci dönemle ilgili transkript, v Disiplin cezası olmadığına ilişkin belge, v ALES belgesi, v Lisans diploması ve transkript v T.İş Bankası Çukurova Üniversitesi Şubesi 6010 304590 649097 no’lu hesaba 60.- YTL. başvuru ücretinin dekontu.

Özel öğrenci başvuruları :
Özel öğrenci başvuruları 07 Eylül - 18 Eylül 2009 tarihleri arasında yapılacaktır. İstenen Belgeler : v Başvuru dilekçesi, v Lisans diploması, lisans transkripti ve özgeçmiş, v T.İş Bankası Çukurova Üniversitesi Şubesi 6010 304590 649097 no’lu hesaba 60.- YTL. başvuru ücretinin dekontu.

DUYURULAR :
Adaylara ilişkin tüm duyuru ve bilgilendirme (sınav sonuçları, ek kontenjanlar, kayıt tarihleri, başvurular vs.) enstitümüzün http://sosyalbilimler.cukurova.edu.tr web sayfasından (Duyuru ve Etkinlikler) yapılacaktır. Adaylar sayfa/sayfalardaki duyuruları takip etmekle yükümlüdürler. Her ne sebeple olursa olsun web sayfasını takip etmemekten kaynaklanabilecek geçmişe yönelik itirazlar dikkate alınmaz.

İlan Grubunda enson güncel ilanları bulabilirsiniz. Üye olarak ilanlara daha kısa sürede ulaşabilirsiniz. Hertürlü iş ilanı, akademik ilanlar, basın duyuruları, topluluk duyuruları gibi toplumun geneline hitap eden duyuruları yayınlıyoruz...

http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr
ilangrubu@googlegroups.com

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali