28 Temmuz 2009

GAPSHOES Ayakkabı Fuarı

GAPSHOES Ayakkabı Fuarı'nı Bakan Şimşek ve TOBB Başkanı Hisarcıkloğlu açtı

Gaziantep 9. GAPSHOES Ayakkabı, Terlik Saraciye ve Yan Sanayi Kış Fuarı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından açıldı.

Açılışta konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'in krize rağmen ekonomik büyümesini sürdürdüğünü ve bunun takdire şayan olduğuna dikkat çekti. Küresel bir krizin yaşandığını ve bunun tüm dünyayı etkilediğini belirten Şimşek, krizin etkilerinin geçeceğini ve Türkiye'nin büyüme trendini yeniden yakalayacağını vurguladı.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da Gaziantep'in başlattığı Akıllı Sanayi Projesi'nden övgüyle bahsederek, para kazanmanın yolunun yenilikçilikten geçtiğini vurguladı. Gaziantep'in, bunu başararak, Türkiye'deki birçok şehre model olduğunu dile getiren Hisarcıkloğlu, "Devir, alın terinden para kazanma değil; akıl terinden para kazanma devri. Gaziantep de bunu çok iyi başarıyor" ifadelerini kullandı.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer ise Türkiye'nin ikinci büyük sektör fuarını açtıklarını belirterek, "Fuarlarla Gaziantep'in rekabet gücünü yükseltmeye çalışıyoruz" dedi.

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde GSO ve Akort Fuarcılık işbirliğiyle düzenlenen fuarın açılışında konuşan Nejat Koçer, Türkiye'nin 2. büyük sektör fuarını açmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Gaziantep'in rekabet gücünü her alanda yükseltmek için çalıştıklarını belirten Koçer, "Bugüne kadar düzenlediğimiz ve bugün açılışını yaptığımız fuarlar, bunun en güzel örneği. Tüm gayretimiz Gaziantep'in gelişmesi ve geleceğe mutlu bakmak için" diye konuştu.

Tarih boyunca Gaziantep'in bir misyon şehri olduğuna vurgu yapan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan ise Türkiye'de ufuk açmak ve bölgenin kalkınması için çalıştıklarını dile getirdi. Ortadoğu'nun sanayi şehri olma yolunda koydukları hedefe hızla ulaştıklarını anlatan Aslan, bu hedefin yakalanmasının ortak akılla olduğunu vurguladı. Ortadoğu'nun en büyük sanayi ve ticaret şehri olduklarını iddia eden Aslan, bununda kendileri için yeterli olmadığını ve yeni vizyonlar belirleyip bunları gerçekleştirmeye yöneldiklerini ifade etti.

Fuarın açılış kurdelesini birlikte kesen Koçer, Hisarcıklıoğlu ve Bakan Şimşek, daha sonra stantları gezdi. Nejat Koçer, TOBB Başkanı ve Bakan Şimşek'e, birer çift ayakkabı hediye etti.

(CİHAN)

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali