24 Temmuz 2009

İstanbul'a safari boyutunda hayvanat bahçesi

İSTANBUL (İHA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a yapılacak olan yeni hayvanat bahçesini yap-işlet-devret modeliyle hayata geçireceklerini söyledi.

Başkan Kadir Topbaş, Tataristan ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstanbul'a yapılacak olan hayvanat bahçesinin safari boyutlarında olacağını ve bu projede yap-işlet-devret modelini kullanacaklarını belirtti. Başkan Topbaş, "Hayvanat bahçesi projemiz devam ediyor. Daha önce düşünülmüş ve tasarlanmış olan Gaziosmanpaşa eski taşocakları bölgesinin üst kısmında kalan bir proje çalışması başlatılmıştı ve biz bu projeyi revize ettik. Daha ileri bir safhaya taşımaya çalıştık adeta safari dahi yapılacak. Bir ölçekte hayvanat bahçesi projesi var. Şu an proje işlemleri tamamlandı, hayata geçirmek için yap-işlet -devret modeli olarak veya da kendi imkanlarımızla ki daha ileride devreye sokacağız" dedi.

Oldukça ciddi ve iddialı bir proje hazırladıklarını anlatan Topbaş, "Safari boyutunda hayvanların doğal ortamda serbest dolaşımlarına kadar, rahat izleme platformlarından, takip imkanlarına kadar hepsi takip edildi. Bu büyük bir yatırım. Yap-işlet-devret modelini gözden geçiriyoruz ki bir an önce başlayalım. Şu an mevcut yatırımları bitirme adına yaptığımız çalışmalar var ve yeni bir yatırıma başlama durumunda değiliz" diye konuştu.
Başkan Topbaş, kardeş belediye Kazan'ın Türkiye için çok önemli olduğunu da belirterek, "Kardeş belediyemizi ziyaret imkanı olmamıştı. 1 günlük ziyaret için gidiyorum. Biliyorsunuz yerel yönetimler arasındaki kardeşlik ilişkileri, yerel diplomasi çok önemli. Rusya Federasyonu da dost bir ülke yerelde de ilişkileri geliştirmek için gidiyoruz" dedi.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Topbaş amca hangi arazilere ne şartlarla el koyacağını da açıklasa daha güzel olurdu. ben şahsen bu bölgede oturuyorum. ve merak ediyorum. bizi buradan çıkarıp hangi büyükbaşları buraya yerleştirecekler.

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali