KPSS ile getirilmiş olan işe alımlarda artık torpile doğru gidişata alıştık. Kamu yönetimi sistemimiz gün ve gün referansa dayalı istihdama doğru kaymaktadır. Çok sayıda Kanund a değişiklik yapan “Torba Kanun Tasarısı”nı sırayla incelemeye başladık.
Tasarının 37’nci maddesinde gözlerimize inanamadığımız bir değişiklik okuduk. Aslında planımızda bugün başka konulara eğilmek vardı ama bu konu çok önemli olduğu için gündeme bunu aldık. Aşağıda hem Tasarıdaki hükme hem de mevcut Kanundaki hükme yer verilmektedir. Değişikliğin TBMM ne gönderilmiş olduğunu belirtelim. BİZ TORPİL KONUSUNDA NET GÖRÜŞ VEREMEDİK. BUNUN İÇİN BAŞLIĞI SORU İŞARETİ İLE BIRAKIYORUZ VE ENDİŞEMİZE SİZE İLETİYORUZ.
TASARIDA
10) 13/12/1983 tarihli ve 181 sayılı Sağlık Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 3 üncü maddesinin birinci cümlesinde yer alan “657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinde belirtilen sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfındaki unvanlarda çalıştırılmak üzere merkezi sınav sonuçlarına göre” ibaresi madde metninden çıkarılmış ve üçüncü cümlesinde yer alan “Bu şekilde” ibaresi “Açıktan vekil olarak atananlar ile” şeklinde değiştirilmiştir.
KANUNDAKİ Ek Madde 3- (Ek: 20/10/2005-5413/5 md.)
Kadrolu istihdamın mümkün olmadığı hallerde, ücretleri döner sermayeden veya merkezî yönetim bütçesinden karşılanmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinde belirtilen sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfındaki unvanlarda çalıştırılmak üzere merkezi sınav sonuçlarına göre 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına tabi sözleşmeli personel çalıştırılabilir. Ancak bu maddeye göre diş tabibi ve eczacı unvanlarında çalıştırılacak personel merkezî sınav sonuçlarına bakılmaksızın kura ile yerleştirilir. Bu şekilde sözleşmeli olarak çalıştırılan personele, aynı birimde aynı unvanlı çalışan ve hizmet yılı aynı olan emsali kadrolu personel esas alınarak görev yaptığı birimde bulunan döner sermayeden ilgili mevzuat dahilinde nöbet ücreti ödenir ve ek ödeme yapılabilir. Bunlara yapılabilecek ek ödeme hiçbir şekilde emsaline yapılabilecek ek ödeme üst sınırını geçemez.
DEĞİŞİKLİĞİN İŞLENMİŞ HALİ
Kadrolu istihdamın mümkün olmadığı hallerde, ücretleri döner sermayeden veya merkezî yönetim bütçesinden karşılanmak 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına tabi sözleşmeli personel çalıştırılabilir. Ancak bu maddeye göre diş tabibi ve eczacı unvanlarında çalıştırılacak personel merkezî sınav sonuçlarına bakılmaksızın kura ile yerleştirilir. Açıktan vekil olarak atananlar ile sözleşmeli olarak çalıştırılan personele, aynı birimde aynı unvanlı çalışan ve hizmet yılı aynı olan emsali kadrolu personel esas alınarak görev yaptığı birimde bulunan döner sermayeden ilgili mevzuat dahilinde nöbet ücreti ödenir ve ek ödeme yapılabilir. Bunlara yapılabilecek ek ödeme hiçbir şekilde emsaline yapılabilecek ek ödeme üst sınırını geçemez.
Aslında Değişikliğin işlenmiş halini belirtip bırakıyorduk. Fakat bir okuyucumuzun göndermiş olduğu yorum, bu kadar net bir durumun da açıklanması gereğini ortaya koymaktadır. Taslakla vekillere de nöbet ücreti getirilmektedir.. Bu nokta takdir edilecek gelişme olmakla beraber Çok Önemli iki gelişme olmaktadır.
1- Sağlık Bakanlığı sağlık elamanları dışında da 4/B istihdam edebilecektir.
2- SÖZLEŞMELİ PERSONEL İSTİHDAMINDA MERKEZİ SINAV ŞARTI KANUNDAN KALDIRILMAKTADIR. BUNUNLA BİRLİKTE BURADAN KALKAN HÜKME KARŞIN GENEL ESASLAR DEVREYE GİRERSE YİNE KPSS ŞARTI VAR DENEBİLİR. BURADA EDİŞE EDİLEN NOKTA KANUNDAN MERKEZİ SINAV ŞARTINI NEDEN ÇIKARM AGEREĞİ HİSSETTİLER. KİME NE ZARARI VARDI? İŞTE BURADA AKLIMIZA ACABA TORPİL Mİ GELİYOR DİYE DÜŞÜNÜYORUZ.
BRONŞİT
-
BRONŞİT 1- Şalgam suyunu balla için.2- Meyan kökü. papatya kaynatılıp
içilir.3- Hardal tozu balla karıştırılıp macun yapılır. Yemek sonraları
1'er kaşık yu...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder