29 Mayıs 2009

Devlet yoksula bedava süt dağıtacak

TARIM ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından dağıtılan gıda paketleri içerisine süt de konulacağını söyledi.

Arz fazlası olan sütün satın alınıp sanayiciler tarafından süt tozu haline getirilerek toplu halde muhafaza edilmesini sağlayacaklarını açıklayan Bakan Eker, “Bunun için 130 milyon TL'lik bir kaynak ayırdık” dedi.

Bakan Mehmet Mehdi Eker, 7 Haziran'da yenilenecek yerel seçimler öncesi seçim çalışması yapmak amacıyla Isparta'nın Şarkikaraağaç İlçesi'ne geldi. Toprak Mahsülleri Ofisi Şarkikaraağaç bürosunun açılışını yapan Bakan Eker, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Şarkikaraağaç'ta süt üreticilerine iki müjde veren Bakan Eker, arz fazlası olan sütün satın alınıp sanayiciler tarafından süt tozu haline getirilerek toplu halde muhafaza edilmesine yönelik bir tedbir aldıklarını açıkladı. Bu kapsamda binlerce ton süt tozu için sanayicilerden teklif aldıklarını söyleyen Bakan Eker, şunları kaydetti:
“Bunun için 130 milyon TL'lik bir kaynak ayırdık. Bunun karşılığı 10 binlerce ton süte tekabül ediyor. Aradaki farkı da ödüyoruz. Dolayısıyla arzın çok fazla olduğu dönemlerde sanayici üreticiden sütü alacak ve süt tozu olarak muhafaza edecek. Arzın azaldığı dönemlerde de bu sefer süt tozunu süt haline getirip piyasanın süt ihtiyacı karşılanacak. Bu sistemde üreticilerin başvurusu bakanlığımız tarafından destek niteliğinde yapılacak. Süt üreticisinin arz fazlalığı sorununu önemli ölçüde çözecek bir mekanizma geliştirdik.”

İllerde SYDV'nın düzenli bir şekilde Türkiye'de 100 binlerce vatandaşa gıda paketleri dağıttığını hatırlatan Bakan Eker, “Bu yardım paketlerine de süt konmak suretiyle hem yoksul vatandaşlarımızın süt tüketimini artırmak, hem daha sağlıklı beslenmelerine yardımcı olmak, hem de süt üretimini teşvik etmek ve hatta sütün işlenmesini teşvik etmeye yardımcı olacak bir mekanizma kurduk. Bu iki tedbir son haftalarda süt üreticileriyle ilgili hatta süt sanayicileriyle ilgili önemli iki tedbirdir. Bunları şu anda hayata geçirdik” diye konuştu.

MAYINLI ARAZİLERE CEVAP VERMEDİ

Gazetecilerin, Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenip organik tarıma açılması yönündeki tekliflerle ilgili sorularına yanıt vermeyen Bakan Eker, “Bu konuda daha önce düşüncelerimi açıklamıştım” dedi. Bakan Eker, ısrarlı sorular üzerine, “Burada seçim çalışması yapıyoruz” yanıtını verdi.

Eker, 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerin iptal edildiği 7 Haziran'da yenilenecek yerel seçimde AKP'nin adayı Mevlüt Özdemir'in seçim bürosunu ziyaret edip, vatandaşlardan oy istedi.

Şarkikaraağaç'ta Belediye Başkanlığı seçiminde 2 bin 416'şar oy alan AKP ve MHP arasındaki kura çekimine kurayı kaybeden AKP’nin YSK’ya yaptığı itiraz sonrası seçimler iptal olmuş, gerekçe olarak da 2 askerin oy kullanması gösterilmişti.

Sizde Beğendiğiniz e-postaları, kendi eserlerinizi, ilanlarınızı veya bizimle paylaşmak istediklerinizi naturelist@gmail.com mail adresine yollayabilirsiniz..

Reklammatik'le Reklam İzle sen de kazan!

Hostinginizi Alın Bir Villa Sahibi Olun

İzleyen Kazanıyor

SüperTeklif'e üye ol, sen de kazan!
Hz.Muhammed_Tolstoy_Gizlenen_Kitap İNDİRR


Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali