27 Mayıs 2009

Kayseri Düver Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

KAYSERİ İLİ KOCASİNAN İLÇESİ DÜVER BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

İLK DEFA ATANACAK İTFAİYE ERİ ALINACAKTIR

5393 Sayılı Belediye Kanunun 51 inci maddesine dayanılarak İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanarak 11 Nisan 2007 tarih ve 26490 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Belediye İtfaiyeYönetmeliği”nin “Atama Şartları” başlıklı 15,16 ve 17inci maddelerinin getirdiği hükümlere uygun olarak, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM ) tarafından Kamu Personel Sınavı (KPSS)’na girmiş olanlardan, aşağıdaki genel ve özel şartlarla İlk defa İtfaiye Memurluğuna sözlü sınav ile Personel alımı yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI: İtfaiye Memurluğuna atanmak için 657 Sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartların yanı sıra;

1-Türk Vatandaşı olmak, 2-Sınavın yapıldığı tarih itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak,3-KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) 2008 sınavına girmiş, en az KPSS puanı 60 veya üzerinde puan almış olmak,4-Aşağıdaki tabloda belirtilen öğrenim düzeyine sahip olmak, 5-Erkek adaylar için Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge sunmak (tecilli veya terhis belgesi) 6- İtfaiye Yönetmeliğinin 15. maddesinin (c) fıkrasında belirtilen “Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında ( +,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak.” şartlarına uygun olmak.7-Kalıcı ve bulaşıcı hastalığı olmamak, itfaiye görevini düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak bir özrü bulunmamak, 8-Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak,9-Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlerde halen çalışıyor olmamak, Herhangi bir kamu veya özel kuruluşa karşı hizmet yükümlülüğü ve tazminat borcu olmamak,10-Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis cezası ile veya yüz kızartıcı bir suç ile hüküm giymemiş olmak’ tır.11-Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

NOT:Belediyemize başvuran adaylar KPSS başarı puanlarına göre sıralanacak ve en yüksek puanlı adaydan başlanarak alınacak boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılan adayların listesi Belediye ilan panosunda yayınlanacaktır.

ALIM YAPILACAK BOŞ KADROLAR:

Kurum Adı Adedi Sınıfı Kadro Unvanı Derecesi Cinsiyeti Öğrenim Durumu

Düver Belediyesi 1 G.İ.H İtfaiye Memuru 11 E/K 4 Yıllık Fakülte Mz.

Düver Belediyesi 1 G.İ.H İtfaiye Memuru 11 E/K 2 Yıllık Fakülte Mz.

BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ:Başvuru süresi 26/05/2009 tarihinde başlayacak ve 26/05/2009 günü mesai bitiminde sona erecektir. Başvurular;Düver Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. Posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER:

1-Aday tarafından doldurulacak olan Başvuru Formu (Boş Başvuru Formu örneği kurumdan temin edilecektir)

2-KPSS Sonuç Belgesi aslı veya onaylı örneği,3-Nüfus Cüzdanı fotokopisi( T.C. Vatandaşlık No’su olan)

4-Öğrenim durumlarını gösterir belge fotokopisi,5-2 adet yeni vesikalık fotoğraf ( 1 adedi Başvuru Formu’na yapıştırılacaktır.)6- Cumhuriyet Başsavcılığı Adli Sicil belgesi (son bir ay içinde alınmış)7-Görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına dair belge(Sağlık Raporu)8- Adayların Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge sunmak (tecilli veya terhis belgesi

DEĞERLENDİRME:Sınav Komisyonunca yapılacak olan sözlü sınavda değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Sözlü sınavdan 70 puanın altında alan adaylar başarısız sayılacaktır. Sözlü sınavdan 70 ve üzeri puan alan adayların sözlü sınav puanı ve KPSS puanı toplanıp ikiye bölünerek başarı puanı bulunur. En yüksek başarı puanından başlayarak atama yapılacak sayı kadar asil ve yedek aday ilan edilecektir. Asil adaylardan göreve başlamayanların yerine sırasıyla yedek adaylardan atama yapılacaktır. Sözlü sınavlar duyurulmuş olan yer ve saatte başlar ve geç gelenler sınava alınmazlar. İtfaiye Memuruna girişe esas teşkil edecek sınav sonucu, kurum sınavı başarı puanının %50 si ile KPSS puanının %50 si alınmak suretiyle belirlenir. Sınav sonuçları başarı sırasına göre belediye ilan tahtasında ilan edilir ve kazananlara yazılı olarak bildirilir.

SINAV YERİ VE ZAMANI :Sınav; Kocasinan İlçesi Düver Belediyesi Kocasinan/KAYSERİ adresinde Belediye Meclis Salonunda 29.05.2009 Cuma günü saat: 10.00’da sözlü sınav olarak yapılacaktır.

NOT:Sınava çağrılan adaylar, sözlü sınava girmeden önce Sağlık Kurumlarından Boy ve kilo tespiti yaptırarak Sınav Giriş Belgesi ekinde kendilerine verilen Boy ve Kilo Tespit Formu onaylanmış olacaktır. Boy ve Kilo Tespit Formu onaylı olmayan adaylar sözlü sınava alınmayacaktır.

SINAV KONULARI:a).Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,b).Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi,c).657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,d).Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuat’tan oluşacaktır.

NOT:Sınav sonuçları kazanan adaylara yazılı olarak bildirilecektir. Atamalar sonuçların ilanından itibaren 15 gün içerisinde adayların şahsi başvurusu ile gerçekleştirilecektir. Asil adayların başvuru yapmaması durumunda yedek adayların ataması değerlendirilecektir.

İLANEN DUYURULUR

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali