29 Mayıs 2009

Gaziantep-Çıksorut Toplu Konut Uygulama Alanı (TOKİ) çerçevesinde 746 konut satışa sunuluyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) Gaziantep-Çıksorut Toplu Konut Uygulama Alanı çerçevesinde 746 konut satışa sunuluyor. Konutlar, 30 ay içerisinde teslim edilecek.

Kura yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek konutlar için başvurular, Ziraat Bankası'nın tüm şubeleri tarafından 10-26 Haziran tarihleri arasında kabul edilecek. Müracaatlar, şehit aileleri, dul ve yetimlerin başvuruları, İstiklal Savaşı, Kore, Kıbrıs ve Vatan Hizmeti gazilerinin başvuruları ile diğer konut alıcı adayları başvuruları olmak üzere 3 ayrı kategoride ve konut tipi bazında ayrı ayrı kabul edilecek.

Şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecek. Diğer konut alıcı adayları ise başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecek. 3 oda 1 salondan oluşan 147, 69 metrekarelik 624 konutun fiyatları 98-125 bin TL arasında değişiyor. 2+1 82,53 metrekareden oluşan 122 konutun fiyatları ise 56-69 bin TL arasında değişiyor.

Yüzde 10, 15 ve 25 peşinat ödemek kaydıyla 3 seçenekli olarak satışa sunulan konutların kuraları, 3 Temmuz'da gerçekleştirilecek. Konut sayısından daha az başvuru olduğu takdirde ise başvuru önceliğine göre konut seçimleri yapılacak. Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine Türkiye sınırları içinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, bu kişilerin daha önce TOKİ'den konut satın almamış ve kredi kullanmamış olmaları şartı aranacak.

Söz konusu şartları sağlayanlar, 2 bin TL tutarındaki başvuru bedelini belirtilen tarihlerde ilgili bankaya yatıracak ve 'Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi'ni imzalayacak. Konutların teslim süresi ise sözleşme tarihinden itibaren 30 ay. Anahtar teslimi TOKİ tarafından ayrıca belirlenecek. Detaylı satış fiyat ve koşullarına, Ziraat Bankası şubeleri ile TOKİ'nin web sayfasından (www.toki.gov.tr) ulaşılabiliyor.

Sizde beğendiğiniz e-postaları , kendi eserlerinizi, araştırmalarınızı, ilanlarınızı, haberleri, veya bizimle paylaşmak istediklerinizi natureslist@gmail.com mail adresine göndererek binlerce kişiye ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali