27 Mayıs 2009

Aydın Kuyucak Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

AYDIN İLİ KUYUCAK İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

Kuyucak Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; 11.04.2007 tarihli ve 26490 sayılı resmi gazetede yayınlanan “Mahalli İdarelere İlk Defa Alınacaklara Dair Sınav Yönetmeliği”21.10.2006 tarihli ve 26326 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Belediye İtfaiye Yönetmeliği” hükümlerine göre ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin (A) fıkrası şartlarını taşımak şartı ile Belediyemizde boş bulunan aşağıda sınıfı, unvanı, derecesi ve adedi belirtilen kadrolara sözlü sınav ile personel alınacaktır.

ALIM YAPILACAK BOŞ KADROLAR :

SINIFI ÜNVANI DERECE ADET CİNSİYET EĞİTİM DURUMU
GİH İTFAİYE ERİ 9 2 E/K 4 Yıllık Fakülte mezunu olmak.
GİH İTFAİYE ERİ 10 1 E/K 2 Yıllık Meslek Yüksekokulu mezunu olmak.
GİH İTFAİYE ERİ 13 1 E/K Lise ve dengi okulu mezunu olmak.

BAŞVURU ŞARTLARI:

-İTFAİYE ERİ OLMAK İÇİN :

1 - Türk Vatandaşı olmak.

2- 657 Sayılı Devlet memurları Kanununun 48. Maddesinin ( A ) fıkrasında belirtilen şartları taşımak,

3- Kamu Haklarından mahrum bulunmamak.

4- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik,güveni kötüye kullanma,hileli iflas ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini saklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.

5 -Sınav tarihi itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak.

6 -Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge,

7 -Tartılma ve ölçülme aç karnına, çıplak ayaklı olmak kaydıyla erkeklerde en az 1,67 m ,kadınlarda en az 1,60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak.

6- Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla İtfaiye Teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak.

7 Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmış olmamak,

8- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarına (KPSS) girmiş ve en az 50 puan ve üzeri almış olmak

9 - Kalıcı bulaşıcı bir hastalığı olmamak, görevini düzenli bir şekilde yapmaya engel bir durumu bulunmamak.(Sağlık Raporu istenir)

BAŞVURU SÜRESİ VE İSTENECEK BELGELER:

Başvuru, Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacak Başvuru Formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı bir şekilde tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenerek yapılacaktır.(İş Talep Formu www.kuyucak.bel.tr internet adresinden de alınabilir.) Başvurular 27/05/2009 saat 9:30de başlayıp saat 17:00 da sona erecektir.

1- 2008 KPSS Sonuç Belgesi aslı veya noter onaylı sureti

2- TC kimlik numaralı Nüfus Cüzdanı veya ilgili Kurumca onaylı sureti

3- Son altı ay içerisinde çekilen 2 adet vesikalık fotoğraf ( 1 adedi iş talep formuna yapıştırılacak)

4- Diploma veya Geçici Mezuniyet belgesi aslı veya ilgili Kurumca onaylı sureti

5- Cumhuriyet Savcılığı Adli Sicil belgesi (son 1 ay içinde alınmış)

6- Erkek adaylar için askerlikle ilişkisinin olmadığına dair beyanı

7- Görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına dair beyanı

Sınava katılabilme şartlarını taşıyan adaylara Yazı İşleri Müdürlüğünce sınav giriş belgesi verilecektir. İdaremiz, başvuru yapan adayları KPSS başarı puanlarına göre sıralayarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere, atama yapılacak boş kadro sayısının üç katı oranında adayı sınava çağıracaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. Posta ve İnternet üzerinden yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir

SINAV YERİ VE SAATİ:

10 Haziran 2009 Çarşamba günü saat:09:00'da Belediyemiz Başkanlık Makam odasında sözlü sınav yapılacaktır.

SINAVA GİRİŞ BELGESİ:

Başvuru şartlarını taşıyanlardan; KPSS başarı puanına göre en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere boş kadro sayısının üç katı kadar aday sınava çağırılacak olup, sınava çağrılan adayların listesi Başkanlığımız (www.kuyucak.bel.tr) internet sitesinde yayınlanarak duyurulacaktır. Sınava çağrılan adaylar, kendileri için düzenlenen Sınava Giriş Belgelerini 28-29 Mayıs 2009 tarihleri arasında Yazı İşleri Müdürlüğünden şahsen alacaklardır. Boy ve kilo tespitini Belediyemiz zabıta Amirliğine yaptırmayan ve Boy ve Kilo Tespit Formu olmayan adaylar sözlü sınava alınmayacaktır. Adaylar sınavda bu belgelerle ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı ya da sürücü belgesi gibi fotoğraflı geçerli bir kimlik belgesini yanlarında bulunduracaklardır.

SINAV KONULARI: (Mülakat sınav konuları)

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi

c) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

d) Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuat

e) Mesleki bilgi ve becerilerine yönelik soru ve uygulamalar

SINAVIN ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME:

İtfaiye Eri kadrolarına giriş sınavı için başvuran adayların sözlü sınavı, Sözlü Sınav Komisyonu huzurunda mülakat şeklinde yapılacaktır. Adaylar, sözlü sınava alfabetik soyadı sırasına göre alınacaktır. Sözlü sınavdan 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Her aday (a), (b), (c), (d) ve (e) konu gruplarının her birinden ayrı ayrı sözlü sınava tabi tutulur. Sözlü sınav notunun aritmetik ortalamasının % 50 si ile KPSS puanının % 50 si alınmak suretiyle başarı notu belirlenir

Giriş sınavında başarı notu en yüksek olan adaydan başlanarak yapılan sıralamaya göre oluşturulan liste Başkanlıkça uygun yerlere asılır ve Belediyemizin (www.kuyucak.bel.tr) internet adresinde duyurulur. Ayrıca sınav sonucu, kazanan adaylara yazılı olarak tebliğ edilir ve bu tebligatta atanmaları için gerekli olan belgeler ve işlemler ile bunların belediyeye teslimi için tanınan süre belirtilir. Sınava katılanlardan başarılı bulunanların ilan edilen boş kadro sayısından fazla olması halinde, ilan edilen kadro sayısı kadar asil ve yarısı kadar yedek başarı listesi ilan edilir. Asil adaylardan süresi içinde göreve başlamayanların yerine başarı sırasına göre yedek adaylar çağrılacaktır.

Atamanın yapılabilmesi için tebligatta belirtilen süre içinde gerekli belgeler ve işlemleri Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

Süresi içinde yapılmayan ve İnternet ortamında yapılan müracaatlar geçersizdir.

Sınav Komisyonu ;sınav sonunda personel alımı için ilana çıktığı kadrolarda,başarı puanlarını düşük bulduğu veya yeterli bulmadığı takdirde sınav duyurusunda ilan edilenlerin bir kısmını ya da hiçbirini alıp almama hakkına sahiptir.Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

İLANEN DUYURULUR.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali