28 Mayıs 2009

FineScale Modeler dergisi 2 sayi

FineScale Modeler magazine is the essential tool for modelers of all skill levels. Learn how to create models of aircraft, armor, ships, cars and more. Every issue provides clear, well-illustrated articles that show how to assemble the latest model kits and how to master painting and finishing techniques. Kit reviews, new kit and product announcements, tips from the experts, and a gallery of readers' models make every issue packed with value

http://rapidshare.com/files/230869615/FineScale_Modeler_2003-05.pdf
http://rapidshare.com/files/230871827/FineScale_Modeler_2003-06.pdf

FineScale Modeler. May 2003
Kalmbach Publishing Co. | ISBN 074470082859 | 2003 | PDF | 116 pages | 24,0 Mb

FineScale Modeler. June 2003
Kalmbach Publishing Co. | ISBN 071896467796 | 2003 | PDF | 92 pages | 20,0 Mb

Adım Adım Dekal Uygulaması

Model yüzeyi pürüzsüz ve parlak olmalı. Model yüzeyindeki kusurları ve ayrıca mevcut tozları gözden geçirin. Bunlar dekalle kaplansa bile yine de görülme ihtimali vardır. Dekal kağıdını iyice inceleyin ve başlangıç noktanızı tespit edin. Model üzerinde size anahtar olacak bir dekal seçin. Makasla dekal kağıdında sadece uygulamasını yapacağınız dekali, etrafından dikkatlice kesin.

Birçok dekalde şeffaf taşıyıcı film, resmin kenarları ile aynı olacak şekilde yapılmıştır ama yine fazlalıklar olabilir. Bu yüzden en iyisi keskin bir bıçak ucuyla resmi kenarlarından hafifçe çizin. Çok fazla bastırmayın veya tamamen kesmeyin. Yoksa resim üzerindeki mürekkebe zarar verebilirsiniz ve bu da dekalin kırılmasına sebep olabilir. Dekal ıslatıldığında, fazlalık olan şeffaf film resimden ayrılıp gider.

Dekali suya batırın. Kullandığınız su temiz olmalı. Bir süre suda beklettikten sonra dekali çıkarın ve resimli yüzey üste gelecek şekilde bir peçete veya kağıt havlu üzerine koyun. Kağıdın suyu iyice emmesini ve dekalin yumuşamasını bekleyin.


Dekal ıslanırken, solüsyonu dekalin geleceğe yere sürün. Kullandığınız solüsyon, ıslatıcı madde ile seyreltilmiş hafif bir asetik asittir. Uygulayacağınız dekal için yüzeyi hazırlar ve dekali doğru pozisyona getirmenize yardımcı olur.

Fazlalık olan şeffaf filmi alın, bir cımbız yardımıyla dekali taşıyıcı kağıt üzerinden alın ve model üzerindeki yerine pozisyonlayın. Islak bir fırça veya kulak çubuğu ile yardımıyla dekali kağıttan model üzerine doğru kaydırın. Şu an için dekalin pozisyonu tam olarak doğru olmayabilir ama doğruya yakın olmalıdır ki dekali çok fazla kaydırmak için uğraşmayın. Dekalin ucunu model üzerinde tutun ve taşıyıcı kağıdı geriye doğru yavaşça çekin. Dekal modelin üzerine serilecektir. Dekali ıslak fırça veya pamuklu kulak çubuğu ile olması gereken tam pozisyonuna getirin. Dekale elinizle dokunmamaya dikkat edin çünkü parmaklarınıza yapışabilir. Eğer dekal hareket etmiyorsa kenarlarına bolca su sürün. Eğer dekal doğru pozisyonu aldıysa modelin üzerinde kalan fazlalık suyu ve dekal solüsyonunu peçete veya kulak çubuğu ile çekin.

Eğer dekal yüzeyin bir bölümüne sarılıyorsa burada bazı fazlalıklar oluşabilir. Bu durumda dekalin tamamen kurumasını bekleyin. Sonra keskin bir bıçakla fazlalığı tıraşlayın. Eğer boşluk kaldıysa buraya uygun renkte bir boya ile rötuş yapabilirsiniz.

Artık diğer dekale geçebilirsiniz ancak bir öncki uygulamanın kuruduğundan veya hareketsiz olduğundan emin olun. Aksi takdirde her ikisiyle de uğraşmak zorunda kalırsınız

Dekalin yumuşayıp sabitlenmesi için üzerine tekrar solüsyon sürün. Dekal yerine tam oturduğunda fazla solüsyonu alın. Böylece dekal kuruduğunda kalan lekeleri temzilemek sizin için daha kolay olur.

Şimdi de tüm dekalleme işinin en ince ayrıntısı. Kırmızı fisto burnun ucuna sarılıyor. Uçları alt kısımda birleşiyor ve ön taraftaki kesikler dekalin kendi üzerine yerleşip uçağın radar kubbesinin kompleks yapısına uyum sağlayacak şekilde dizayn edilmiş. Burada dekali normal prosedürüne uygun şekilde uygulayın.

İlk etapta dekal katı bir tutum sergiler ve yüzeye serilmeyecekmiş gibi görünür. Birkaç solüsyon uygulamasından sonra sihir başlar.

İşe yaradı! Birkaç solüsyon uygulamasından sonra dekal burnun üzerine iyice sarıldı. Çok az bir fazlalık ve birkaç kırışıklık var sadece.

Tüm dekaller bir iki gün kuruduktan sonra, su lekeleri ve dekal yapışkan artıklarını temizlemek için modeli dikkatli bir şekilde silin. Son aşamada da modeli şeffaf vernikle kaplayın.

Kaynak: Fine Scale Modeler Temmuz 1999




Sizde Beğendiğiniz e-postaları, kendi eserlerinizi, ilanlarınızı veya bizimle paylaşmak istediklerinizi naturelist@gmail.com mail adresine yollayabilirsiniz..

Reklammatik'le Reklam İzle sen de kazan!

Hostinginizi Alın Bir Villa Sahibi Olun

SüperTeklif'e üye ol, sen de kazan!
Hz.Muhammed_Tolstoy_Gizlenen_Kitap İNDİRR


Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali