05 Haziran 2009

Haziran ayının lezzetli meyveleri

Yaz meyveleri tezgahlarda yerini almaya başladı. Peki hangisinden çilek, hangisinden puding yapacaksınız. İşte size bir rehber...


  • Çilek: Havalar ısındığında ilk karşımıza çıkan meyvedir kendisi. Artık üretimi 12 ay yapılabilse de Haziran ayında tezgahlarda gördüğümüz mis kokulu çilekler gerçek tarla çileği. Bol c vitamini bulunan bu meyvenin reçelini yapabilir, tek başına ya da diğer uygun olan yaz meyveleriyle birlikte meyve salataları hazırlayabilir, tatlılarda kullanabilirsiniz.

  • Yeşil erik: Bu aylarda özellikle asma yaprağı sarmalarda hoş bir mayhoşluk vermesi için kullanabilir, rengi kırmızıya dönmeye başladığında ise komposto, marmelat yapabilir, keklerde ve kuzu etli Osmanlı yemeklerinde kullanabilirsiniz.

  • Kiraz: Türkiye’de bolca çeşidi olan kiraz, dalından koptuktan sonra oldukça hızlı su kaybetmeye başlar. Oldukça zengin vitamin ve mineral deposu olan kirazı tazeyken bol bol tüketin. Zira damak alışkanlığımız, reçeline ve tatlılarına pek yakın değil.

  • Şeftali: Puding ve muhallebilerde bir parça damla sakızı ile hafif yaz tatlıları da yapabilirsiniz. Marmelat ve reçeli gerçekten güzel oluyor.

  • Armut: Diğer meyveler gibi reçeli ve marmelatı oldukça lezzetlidir, ancak yine elma gibi biraz limon suyu ve şekerle pişirildiğinde hafif bir yaz tatlısı olacaktır.

  • Dut: Ağacından kopartıp hemen yemek gerekir aksi takdirde şekerlenip sulanır. Detoks yapmak isteyip de bir türlü gerçekleştiremiyorsanız, o zaman bol bol dut yemelisiniz.
  • Hiç yorum yok:

    Popüler Yayınlar

    Blog Widget by LinkWithin

    İslam İlmihali