30 Haziran 2009

Yeğen Toprak'ın sır dolu ölümü

Yeğen Toprak’ın sır dolu ölümü
Halis Toprak’ın yeğeni Mehmet Emin Toprak, Beşiktaş’taki ofisinde çıkan yangın sonucu can verdi.

İftaiye erleri, anahtarı üzerinde bırakılan, arkasına dolap dayanan kapıyı aşamayınca, panjurları kırarak girdikleri ofiste yeğen Toprak’ı çıplak halde yerde yatarken buldular. Bulunduğunda nefes aldığı belirlenen Mehmet Emin Toprak, ambulansta yapılan müdahalelere rağmen hastane yolunda can verdi.

İŞADAMI Halis Toprak’ın yeğeni 41 yaşındaki işadamı Mehmet Emin Toprak, Beşiktaş, Barbaros Bulvarı’ndaki ofisinde çıkan yangında dumandan zehirlenerek öldü.

Beşiktaş, Barbaros Bulvarı 101 Numara’da bulunan 6 katlı binanın 4’üncü katında, Mehmet Emin Toprak’ın bir yıldır kullandığı ofisinde, önceki gün saat 19.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen itfaiye, yangına müdahale etti.

Kapı açılamadı

Panjurları kırarak içeri girebilen itfaiye erleri, tüm çabalarına rağmen aşamadıkları, anahtarları üzerinde bırakılan kilitli kapının arkasına da 1,5 metre boyunda, 50 santimetre genişliğinde bir dolap dayandığını gördüler.

İtfaiye erleri, öncelikle, dumanların çıktığı çalışma bölümünde, Mehmet Emin Toprak’ın bilgisayarı ve purosunun bulunduğu yanan masayı söndürdüler. Daha sonra içeri giren itfaiye erleri, ofisin dinlenme bölümünde, televizyon karşısındaki bir koltuğun yanında, çıplak ve baygın halde Mehmet Emin Toprak’ı buldular.

Nefes alıyordu

Nefes aldığı belirlenen Toprak, ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından Amerikan Hastanesi’ne kaldırılmak istendi. Ancak, Toprak, tüm çabalara karşın, yolda öldü.

Olaydan sonra hastaneye gelen aile avukatı Hakan Şahin, "Polis, ölüm nedenini karbondioksit zehirlenmesi diye açıkladı. Yangının çıkış nedeni ve diğer teknik konular hakkında detaylı bilgi alamadık" dedi.

Babası, 11 yıl önce onun silahıyla intihar etmişti

ABD vatandaşı olan Mehmet Emin Toprak, bundan 4 yıl önce ’Democrats Abroad-Turkey (Yurtdışındaki Demokratlar-Türkiye)’ grubunu kurdu. Demokrat Parti’nin kongrelerine kadar gidip destek veren Toprak, ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton ile de görüşüyordu. Toprak’ın babası Muhsin Toprak da, 1998 Ocak ayında, Kabataş’taki işyerinde oğluna ait 9 milimetre çapında Beretta marka tabancayla intihar etmişti. Muhsin Toprak, işadamı Halis Toprak’ın kardeşiydi.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali