23 Haziran 2009

Çocuklar camileri doldurdu

Düzce İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar cami ve kuran kurslarında 1. dönem yaz kuran kurslarının açılışını gerçekleştirdi.


5. sınıf ve ortaöğretim kurumu öğrencilerini kuran kurslarına davet eden Gürpınar, "Öğrencilerimizin çok verimli ve faydalı bilgiler edineceğinden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.


Kuran kurslarının bundan sonra üçer haftalık dönemler halinde gerçekleştirileceğini kaydeden Gürpınar "Kuran kursları Diyanet İşleri Başkanlığımızın organizesi ile başlamış bulunuyor. Yaklaşık 2 ay sürecek bu dönemde ilköğretim 5. sınıftan itibaren ortaöğretim kurumlarında öğrenci olan bütün kız ve erkek çocuklarımızı yaz Kuran kurslarına davet ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuyu çok ciddiye alıyor. Bir yıl boyunca okullarında çok faydalı bilgiler alan öğrencilerimizi yaz kurslarında da dini ve ahlaki bilgilerle donatmanın, bir takım erdemleri onların kazanımları haline getirmenin gayreti içerisindeyiz.

Bu kurslarımız 3 dönem halinde gerçekleştirilecek. 3'er haftalık dönemlerin ilki başladı. 21 Ağustos'ta Ramazan'ı şerifin başlamasıyla kurslar son bulacak. Bazı veliler tatile gideceğiz diyor, bazıları fındık toplayacağız diyor bu sebeple dönem esası getirildi. Velilerimiz bu 3 dönemden birini tercih edebilirler. Velilerin şartlarına imkanlarına hangi dönem uyuyorsa o dönemlerden birine çocuklarını kaydettirerek dini bilgiler almalarına katkı sağlamış olurlar" diye konuştu.


Gürpınar, Düzce'deki din görevlilerinin yaz kuran kursları için pedagojik eğitim ve formasyon eğitimi aldıklarını ifade ederek, "Cami görevlilerimiz, imamlarımız, müezzinlerimiz ve kuran kursu hocalarımızla birlikte bu kursları heyecanla, aşkla ve şevkle yürütmeye gayret sarf ediyoruz.

Eğiticilerimiz kurslar başlamadan önce bir haftalık pedagojik eğitim ve formasyon kurslarına tabi tutuldular. Sakarya İlahiyat Fakültesinden, Düzce Üniversitesinden, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesinden değerli bilim adamlarımız nezaretinde kurslar gördüler. Öğrencilere daha iyi nasıl iletişim kurabileceklerini öğrendiler. Şimdi din görevlilerimiz aldıkları bu bilgileri öğrencileri ile paylaşacaklar" dedi.


Alaaddin Gürpınar, yaz kursları boyunca çocuklara İslam'ın temel esasları, ibadet şekilleri gibi konularda bilgiler verileceğini dile getirerek, "Yaz kursları boyunca çocuklarımıza yüce dinimizin temel inanç esasları, ibadet esasları, Allah'ın kelamı Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okuma, namaz kılma gibi konularda bilgiler verilecek. Bizde bu konuda müftülük olarak gerekli tedbirleri aldık. Bütün öğrencilerimizi yaz kurslarımıza davet ediyoruz. Öğrenciler kadar velilerinde bu konuya ilgi göstermelerini, çocuklarını kurslarımıza göndermelerini bekliyoruz. Arkadaşlarımız bu konuda gayretli ve samimi. Velilerde destek olursa öğrencilerimizin çok verimli ve faydalı bilgiler edineceğinden kimsenin şüphesi olmasın. İstisnasız il merkezi ve ilçelerdeki bütün camilerde bu kurslar açılacak" şeklinde konuştu.



Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali