29 Haziran 2009

Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli Arşiv Uzmanı Alım İlanı

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA SÖZLEŞMELİ ARŞİV UZMANI ALINACAKTIR

Dışişleri Bakanlığı merkez teşkilatında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesi ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan, "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar" çerçevesinde çalıştırılmak üzere, "Sözleşmeli Arşiv Uzmanı" unvanlı 3 adet sözleşmeli personel alınacaktır.

A) Adaylarda Aranan Genel Şartlar:

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinde belirtilen genel şartları haiz olmak,

2) Son başvuru tarihinde 31 yaşından gün almamış (14 Temmuz 1979 tarihinden sonra doğmuş olanlar) olmak,

3) Erkek adaylar için, askerlik hizmetini yapmış veya tecilli olmak,

4) Dışişleri Bakanlığı personeli olmaya engel hali bulunmamak (Bu konuda Dışişleri Bakanlığının takdiri esastır),

5) En az dört yıllık fakültelerin Kütüphanecilik, Arşiv ve Dokümantasyon ve Tarih bölümlerinden birinden mezun olmak,

6) öğrenim sırasında Osmanlıca ders almış olduğunu belgelemek,

7) 2008 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavında (2008-KPSS) en az "75" KPSSP3 (B) puan almış olmak,

8) Son başvuru tarihinden 5 yıl öncesine kadar alınmış, en az (C) düzeyinde KPDS puanına sahip olmak,

B) Başvuru:

Adayların, Dışişleri Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı İç Hizmetler Şubesi'nden (Oda No: 423) ya da internet aracılığıyla www.mfa.gov.tr adresinden temin edecekleri İş Talep Formu'nu (İş Talep Formu için burayı tıklayınız!) doldurarak, 2 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuç belgesi astı ve fotokopisi, aslı yok ise noter onaylı bir örneği, öğrenim belgesi aslı ve fotokopisi, erkek adaylar için askerlik terhişAecil belgesinin aslı ve fotokopisi, yabancı dil sınavı (KPDS} sonuç belgesi aslı ve fotokopisini 14 Temmuz 2009 Günü mesai saati sonuna kadar şahsen teslim etmeleri gerekmektedir. Başvuru evrakındaki yanlışlık ve noksanlıklar ile eksik belgelerden başvuru sahibi sorumlu olup, süresi içinde tamamlanmadığı takdirde başvuru geçersiz sayılacaktır. Posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuruların tamamlanmasını müteakip, "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar"ın Ek 2'nci maddesinin (c) bendi uyarınca; başvuran adaylardan, KPSSP3 (B) puan türüne göre en yüksek puan alan 15 aday sözlü sınava çağrılacaktır. KPSSP3 (B) puanı eşit olan adayların sıralamasında KPDS puanı göz önüne alınacaktır. 16 Temmuz 2009 tarihinde; sözlü sınav tarihi, yeri ve sınava katılmaya hak kazanan 15 aday, Bakanlığın internet sitesinde (www.mfa.gov.tr) duyurular bölümünde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca özel bir duyuru yapılmayacaktır. Adayların atanması, soruşturmalarının olumlu olması kaydıyla, sözlü sınav başarı sırasına göre yapılacaktır.

Güvenlik soruşturması olumsuz neticelenen ve/veya başvuru belgelerinde eksik ya da gerçeğe aykırı beyanı olduğu tespit edilen adayın ataması yapılmaz, yapılmış olsa da iptal edilir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali