26 Haziran 2009

OLMUŞ KARPUZ ALMA TÜYOLARI

KARPUZ ALIRKEN

Uzmanlar, doğru bir seçim ve yeterince olgunlaşmadığı görüldüğünde ''kabak çıktı'' dememek için yeşil koyu renkteki karpuzlarla,
güneş yanığı olmayanlar ve elle vurulduğunda tok ses çıkaranların tercih edilmesi konusunda uyarılarda bulunuyorlar.

Ayrıca, tırnakla hafifçe kabuğu kazındığında yeşil kısmı kolayca çıkan, şekli simetrik olan karpuzlar olgunlaşmış olarak kabul edilirken,
toprakla teması bulunan kısmının renginin ise açık sarı olmasına dikkat edilmesi öneriliyor.

Tezgahtan ''kesmece'' karpuz alınacaksa, içinin renginin parlak kırmızı, çekirdeklerinin de
küçük ve koyu kahverengi veya siyah renkte olmasına dikkat edilmesi isteniyor.


Bir protein deposu olduğu belirtilen karpuzun çekirdeği de yenilmelidir.
''Karpuz çekirdeğinin proteini yüzde 30'dur.
Bazı ülkelerde karpuz çekirdeği içerdiği protein nedeniyle öğütülüp ekmeğe katılır.
Bu yüzden çekirdekleri yerken çıkartılmamalı''

--

Karpuzla Gelen Sanat

1 yorum:

Adsız dedi ki...

uzmanlar. nasıl bir uzman bunlar :)

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali