12 Mayıs 2009

24516 [TıRTıLıN PoSTaSı] DAĞ KEKİĞİ VE FAYDALARI

 

DAĞ KEKİĞİ VE FAYDALARI Doğal antibiyotik özelliğine sahip kekik, vücudu mikroplardan arındırıyor ve aynı zamanda mikrobik hastalıklara karşı koruyucu özelliği var.

Kaç tür kekik var?

Dünya'da yaklaşık 100 tür kekik yetişiyor. Türkiye'de 33 tür kekik olduğu tespit edilmiş. Taşlı ve güneşli yeri sever. Yılda 12.000 ton kekik hasat çıkıyor, 9000 ton ihraç ediliyor, 3000 ton yurt içinde tüketiliyor.

En çok kekik Türkiye'de yetişiyor!
Dünyada yıllık 60 - 70 ton kekik yağı üretiliyor. Dünya kekik yağı ihtiyacının % 10′u Türkiye'den çıkıyor. Türkiye Kekik ihracatında dünyada ilk sırada. En fazla Toroslar'da Isparta-Sütçüler kasabasında toplanıyor yaklaşık yılda 50 ton.

Mikropları temizliyor!
Tıbbi kekikte; thymol (antiseptik) ve karvakrol (kozmetikte kullanılan madde) bulunur. Thymol solunum yolu ile mikropları atar, yağ lambası (buhurdanlık) üzerine damlatılan kekik yağı evin mikroplu havasını temizler.

Hangi hastalıklara iyi geliyor?
Antiseptik, antispazmotik, iştah açıcı, tansiyon yükseltici, genel uyarıcı, idrar söktürücü, bakterilerin oluşmasını önleyen özelliklere sahiptir. Saman nezlesi, yorgunluk, düşük tansiyon, boğmaca, nefes darlığı, romatizmal hastalıklar, enfeksiyonlu hastalıklar, uykusuzluk, kan dolaşım bozukluğu ve bağırsak parazitlerine iyi gelir.

Nasıl kullanılıyor?
Bir yemek kaşığı kadar ufalanmış kekik, 150 ml. sıcak su ile 5 - 10 dakika demlendikten sonra ılık olarak içilir. Hastalık dönemlerinde günde 2-3 defa uygulanması tavsiye edilir.

Mikrobik hastalıklara karşı vücudu korumak ve biriken toksinleri atmak için günde damıtılmış saf kekik suyu kullanılabilir. Kekik suyu ayrıca diş temizliği ve diş etlerinin güçlenmesinde çok faydalıdır. Günde 5 bardaktan fazla tüketilmemeli, hamileler kullanmamalı, mukozaya zarar veriyor.

Ayrıca; salatalara, soslara, çorbalara, et ve sebze yemeklerine katılır. Hem lezzet verir, hem de hazmı kolaylaştırır.

Et kurutulurken yanına kekik demeti asılırsa mikroorganizma üremesini engeller.

Doğal kekik nasıl anlaşılır ?
Kekik alırken; yeni mahsül ve dalında kurutulmuş demet halinde satılanlar tercih edilmelidir.
Kurutulurken sağlıklı ortamda kurutulup kurutulmadığını rengi ve kokusundan anlayabilirsiniz.
Rengi canlı, kokusu keskin olmalı!

Dogadan Evinize

SIZMA ZEYTİNYAĞI

 

TURKIYE'NIN EVE TESLIM EN DOGAL ALISVERIS SITESI

www.keskinlergenpa.com

Merkez Çarşı. 50. Sokak. No 6 AKHİSAR

Akhisar Vd. 548 000 42 27

0 236 412 61 62

DESTEK HATTI : 0 532 265 89 00 

BILGI ALMAK ICIN

"BİLGİ İSTİYORUM" KONU BAŞLIGI İLE TELEFON NUMARANIZI GONDERIN. SIZI ARAYALIM

Gülümser ve  Haldun KESKİN

 

YAZIŞMA ADRESİMİZ

keskinlergenpa@gmail.com


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
      Bu e-postayı "TıRTıLıN PoSTaSı" grubuna üye olduğunuz için aldınız.. Sizde  Beğendiğiniz e-postaları, kendi eserlerinizi veya bizimle paylaşmak istediklerinizi grubumuza yollayabilirsiniz..
     Grubumuzda siyasi ve polemik doğuracak konular, reklamlar ve üyelik gerektiren linkler yayınlanmaz.. Paylaşımlarda kolay ulaşılabilirlik esastır..
     Şuanki üye sayımız 1419.. Tavsiye ve davetlerinizle Üye sayımızı daha da arttırabilirsiniz..
     Bu gruba üye olmak için; üye olmak istediğiniz adresten tirtilinpostasi-subscribe@googlegroups.com adresine boş bir mail atmanız yeterli.
     Bu gruba posta göndermek için: tirtilinpostasi@googlegroups.com
     Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için: tirtilinpostasi-unsubscribe@googlegroups.com
     Daha fazla seçenek ve grubumuzun sayfasını ziyaret etmek için:
http://groups.google.com/group/tirtilinpostasi?hl=tr
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali