29 Nisan 2009

Şehzade'nin başarılı öğrencisi altı kişilik matematik milli takımına girmeyi başardı

Manisa Şehzade Mehmet Koleji öğrencilerinden Vefa Göksel, 6 kişilik matematik milli takımına girmeyi başardı. Ülkemizi Uluslararası Matematik Olimpiyatları'nda (IMO) temsil edecek olan 6 öğrenciden oluşan matematik olimpiyat ekibi, TÜBİTAK tarafından yapılan elemeler sonucunda belirlendi.

Şehzade Mehmet Koleji öğrencilerinden Vefa Göksel, matematik milli takımına girmeyi başardı. Vefa Göksel, 28 Nisan�4 Mayıs 2009 tarihlerinde Sırbistan'da yapılacak Balkan Matematik Olimpiyatı, 13�22 Temmuz tarihlerinde Almanya'nın Bremen şehrinde yapılacak olan 50. Uluslararası Matematik Olimpiyatı'nda ülkemizi temsil edecek. Milli takıma seçildiği için çok sevinçli ve heyecanlı olan Vefa Göksel, "Yaklaşık 4 yıldır matematik çalışıyorum. Bütün Türkiye'yi düşünürseniz milyonlarca öğrenci arasından ilk 6'ya girebilmek çok zordu. Bunu başardığım için çok sevinçliyim. Aynı zamanda bu bir milli onurdur. Ülkemi yurt dışında temsil etmek omuzlarıma ciddi bir sorumlulukta yüklemiş durumda. İnşallah hem hocalarımı hem de benden madalya bekleyen ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim. Hedefim altın madalya kazanmak. Tabii matematiği sevmeme ve yetişmem konusunda bana rehberlik yapan öğretmenim Ömer Özgür Tüfekçi ve okuluma çok teşekkür ediyorum" dedi.

Okul Müdürü Giray Kara da öğrencinin başarısıyla gurur duyduklarını ifade ederek, Vefa'nın özellikle son bir yıldır çalışmalarını çok yoğunlaştırdığını belirtti. "Matematik branşında elde ettiğimiz bu başarı Şehzade Mehmet için bir tesadüf değildir." diyen Kara, "Daha önce de öğrencilerimiz değişik yıllarda milli takıma girmiş ve uluslararası yarışmalarda ülkemize 13 madalya kazandırmışlardı. Vefa'dan bu yıl altın madalya bekliyoruz. Bunu başarması içinde çalışmalarımızı aksatmadan sürdürüyoruz. Okulumuzda kimya, bilgisayar ve biyoloji branşlarında da olimpiyat çalışmaları yapılıyor. Hafta sonu TÜBİTAK tarafından yapılan olimpiyat sınavlarında da okulumuzdan 20 öğrenci yarıştı.

MUHARREM GÖKÇEN MANİSA

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali