29 Nisan 2009

Gümüş madalya ile döndüler

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Liselerarası 1. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nda 25- 26 Nisan tarihlerinde yarı final ve final heyecanı yaşandı.Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Liselerarası 1. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nda 25- 26 Nisan tarihlerinde yarı final ve final heyecanı yaşandı. Bu heyecanı Türkiye ikinciliği ile süsleyen Özel Büyükkoyuncu Liseleri, Konya’ya gümüş madalya ile döndü.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Fatih Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Liselerarası 1. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nda (USOBO) 1500 proje içerisinden Coğrafya Proje kategorisinde Özel Büyükkoyuncu Liseleri Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya kazandı.
“Öğrencide Doğal Çevre Bilinci” adlı projeyle yarışmaya katılan ve Türkiye ikincisi olan ekipte Coğrafya öğretmenleri Hakan Koçak, H.İbrahim Kaya ve 10. sınıf öğrencisi M. Enes Gök yer aldı. Özel Büyükkoyuncu Liseleri’nden yapılan açıklamada şöyle denildi: Katıldığımız Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı ile ülkemizde, lise öğrencilerinin sosyal bilimlere olan ilgisinin artması, üniversite adaylarının soysal bilimler alanındaki bölümleri tercih oranlarının yükselmesi, toplumun tamamını kuşatan içerikleri ile sosyal bilimlerin toplumsal sorunlara daha gerçekçi ve etkili çözümler üretebilecek hâle gelmesine katkıda bulunmayı amaçladık. Yarışma ilanından haberdar olur olmaz proje çalışmamızı başlattık. Bu amaç doğrultusunda zevkli ve yoğun bir çalışma sürdürdük. Proje kategorisinde yarıştığımız olimpiyatta günümüzün en büyük problemlerinden olan küresel ısınma, kuraklık, su kıtlığı, konularını ele alarak bu problemlere sunduğumuz çözüm önerileri dikkate ve ödüle layık bulunmuştur.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali