30 Nisan 2009

Kara Harp Okulu'na Başvurular Başladı

Kara Harp Okuluna başvurmak isteyen adaylar, 2009 yılı ÖSS sınavına müracaat işlemlerini tamamladıktan sonra 27 Nisan-5 Haziran 2009 tarihleri arasında, "www.kho.edu.tr" internet adresi üzerinden ön kayıt başvuru formunu dolduracak.

ÖSS sınavıyla 2004 yılından beri sadece kız öğrenci alınan Kara Harp Okuluna (KHO), geçen yıl olduğu gibi bu yıl erkek adaylar da başvurabilecek.

ÖSS sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra KHO'ya ön kayıt işlemini yapan adaylar arasından ÖSS-SAYISAL-2 Puan türünden Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nca tespit edilecek baraj puanı aşan adaylar belirlenerek, ikinci Seçim aşamalarına çağrılacak. İsim listeleri 20-26 Temmuz tarihleri arasında duyurulacak.

İkinci Seçim aşaması sınavlarına davet edilen adaylara sırasıyla; 27 Temmuz- Ağustos tarihleri arasında psikolojik test, aday öğrenciyi daha iyi tanıyabilme amaçlı test tipi bir anket, ön sağlık muayenesi, fiziki kabiliyet ve yeterlilik testi ve mülakat sınavı yapılacak.

İkinci Seçim aşamalarında uygulanacak sınavlar hakkında ayrıntılı bilgi ve standartlar, 2009 yılı başvuru kılavuzundan öğrenilebilecek.

Kara Harp Okulunda okumak isteyen öğrencilerin, "herhangi bir mesleğe yönelik olmayan" ve ÖSS kılavuzunda yer alan okul türlerinden, Anadolu lisesi (yabancı dille öğretim yapan resmi liseler), fen lisesi, lise (resmi ve gündüz öğretim yapan liseler), lise, özel lise (yabancı dil ağırlıklı program uygulayan liseler), özel fen lisesi, özel lise, yabancı dille öğretim yapan özel lise, lise programı, lise programı (yabancı dil ağırlıklı), Anadolu öğretmen lisesi, öğretmen lisesinden fen bilimleri alanından mezun olmaları gerekiyor.

Deniz Harp Okuluna başvurular 12 Haziran, Hava Harp Okulu'na ise 14 Haziran'a kadar yapılacak.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali