29 Nisan 2009

Anneler Gününde para yalanı

Anneler Günü için para dağıtıldığını duyan kadınlar bankaya akın etti.

Şanlıurfa'da, Anneler Günü nedeniyle para dağıtıldığını duyan kadınlar, banka şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
     Şanlıurfa'nın kenar mahalleleri ile bazı köylerinde yaşayan kadınlar, 'Devlet, Anneler Günü dolayısıyla T.C. kimlik numarasının son hanesi 4 olan annelere 500 TL para veriyor' duyumu üzerine Ziraat Bankası'nın Valilik kavşağındaki şubesine akın etmeye başladı. Yaşlıların yanı sıra, kundaktaki çocuklarını bile alıp gelen kadınlar, banka şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu.


     Banka görevlilerinin bile ne olduğunu bilmediği olay bir süre sonra anlaşıldı.


     Olayın gerçek dışı olduğunu bayanlara anlatmaya çalışan görevliler, sırada bekleyen kadınları ikna etmekte güçlük çekti.
     Konunun iddia olmadığını para dağıtıldığını söyleyen kadınlar, öğle saatlerine kadar banka önünde beklemeye devam etti. Bir süre sonra banka şubesine gelen polisler de, bekleyen kadınlara konunun asılsız olduğunu bildirerek, para dağıtılmadığını söyledi.
     Para dağıtıldığını iddia eden kadınlar, "Anneler Günü nedeniyle TC kimlik numarasının son hanesi 4 olan bayanlara 500 TL para veriliyor. Biz geldik para almaya. Kanıtımız var, parayı bazı arkadaşlarımız aldı" diyerek banka önde beklemeye devam ettiler. Hiçbir şekilde ikna olmayan kadınlar, banka önündeki bekleyişlerini sürdürüyor.
     Ziraat Bankası yetkilileri ise, konunun kulaktan duyma iddialar olduğunu belirterek, olayın tamamen asılsız olduğunu ve herhangi bir para dağıtımının söz konusu olmadığını bildirdi.

Aynı zamanda diğer illere de sıçrayan haber haklın Ziraat Bankalarına akın etmesine neden oldu. Sivas, Tokat, Erzincan, Antalya, İstanbul'da da bu olay nedeni ile Ziraat Bankası çalışanları zor durumda kaldı. Yalan haberin kaynağı ise bilinmiyor.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali