18 Eylül 2009

Yollar makyajla renklenecek!

Yollar makyajla renklenecek!Ulaştırma Bakanlığından büyük atak. Bakanlık gelecek yıl asfaltı olmayan bölünmüş yolda kaplama yaptıracak. Bölünmüş yolların güvenliği artırılacak. Kuzey-Güney ekseninde otoyol konforunda üç yeni koridor açılacak. Bir yandan da yolları kara renginden kurtarmak için beyaz, turuncu, yeşil, mavi renkleri kullanılarak yollara makyaj yapılacak.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, müteahhitlerden 2010 yılında yapılacaklar için hazır olmalarını istedi. İnşaat İşverenleri Sendikası’nın iftar yemeğine katılan Yıldırım, bugüne kadar yaptıkları çalışmaları özetledikten sonra müteahhitlere, “Biz yapın dedikçe yapacaksınız. Yapan alır yapamayan havasını alır. Bize güvenen hayal kırıklığı yaşamaz. Yarından itibaren 1.7 milyar hesabınızda olacak” sözleriyle bayram müjdesi verdi.

Kalite artacak!

2010 yılından itibaren karayollarında önceliklerin değişeceğini söyleyen Bakan Yıldırım, iki şey yapacaklarını açıkladı. Birincisi yolların kalite standardını geliştireceklerini belirterek, mevcut bölünmüş yolların sadece yüzde 20’sinin sıcak kaplama, kalan yüzde 80’inin ise satih verdiklerini açıklan Yıldırım, “Şimdi planlamasını yapıyoruz” dedi.

Bakan Yıldırım, ikinci olarak da Kuzey-Güney aksındaki koridorların  en az iki, tercihen 3’ünü, otoyol konforunda bölünmüş yol haline getireceklerini bildirdi. “Türkiye sadece Asya’dan Avrupa’ya köprü değil. Kuzeyden Güneye, Ortadoğu’ya, Arap yarımadasına, Afrika’ya da eriştiren, iki denizi birleştiren ulaşım ağına da sahip olacak” dedi.

 

Zihniyet değişecek!

 

Bölünmüş yolların trafik güvenliğinin artırılmasına yönelik ayrı bir çalışma da yaptıklarını belirten Yıldırım, “Yolları yapıyoruz ama detaylarına inmediğimiz için yol sanki 40 yıllık görüntüsü veriyor. Bu nedenle makyaj, albeni önemli. Yol kenarındaki çizgiler, ağaçlandırmalar, dinlenme alanları bunlar önemli… Karayollarının makyajı da kapkara ama turuncuları artırmak, biraz yeşil, beyaz, mavi de katmak lazım. Burada da bir zihniyet değişimi yapmak lazım.
 
Arkadaşlar yol yapıyoruz daha ne olsun, diyorlar. Ama insanlar göz estetiğine de önem veriyor. Ufka kadar çizgisi, yanlardaki derzleri, ortadaki refüjleri, korkulukları, bilgi panoları, mesafe gösteren tabelalarla yol bir bütün. Bu yol yapmaktan daha zor değil. Ama ikisi eş zamanlı yürütülmeli. Bunu yapacağız, bşaracağız”dedi.   

 Artık dünyada ve Türkiye’de kamu kaynaklarıyla altyapı yatırımı yapmanın zorlaştığına da işaret eden Yıldırım, bunun için kamu-özel sektör ortaklıklarının bundan sonra çok daha sık kullanılacağını söyledi. Müteahhitlere yeni döneme hazırlıklı olmaları çağrısında bulunan Yıldırım, işlerin yerli firmalara verilmesini tercih edeceklerini, yabancı firmalarda ise Türk ortaklıklar arayacaklarını belirtti.

Ulaşım şurası toplanacak!


 Bakan Yıldırım, 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında uluslar arası ulaşım şurasının İstanbul’da toplanacağını söyledi. Şuraya 20 yabancı bakan, 300 panelist ve 4 bin katılımcı olacağını açıkladı. Burada Türkiye’nin 2023 yılına kadarki ulaşım stratejisinin ne olması gerektiğinin ortaya çıkacağını belirtti. Türkiye’nin Cumhuriyetin 100. yılına kadar en az 200 milyar dolarlık altyapı projesi gerçekleştirileceğini, bu rakamın daha da yukarılara çıkabileceğini söyledi.  



--
MLM Future
Alışveriş yaparak para kazanma yolu
http://sivas.mlmfuture.wa-wi.net/shop.php?kdnr=90.09.00397
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

2 yorum:

Unknown dedi ki...

yol yapımına tamam,işaret vede bilgi levhalarınada tamam,dinlenme vede park alanlarınada tamam,çevre düzenlemesinede tamam,peki nerden çıktı bir baştan bir başa boyama işi,yol çizgileri düzenli olsun,çukurlar kalksın yazık degilmi hangi boya fabrikası zengin edilecek?o masrafla yine ek bir asfaltlama yapılamazmı,bence biraz müsriflik degilmi?bakın ülkemizdeki emekli dul yetimlerin aylıkları yerinde sayıyor beyler..........

Hüsnü Akıncı dedi ki...

Belli ki; yine yandaş kişi ve şirketlere yeni bir rant kapısı açılacaktır. Şehir içinde bunu denediler ve yaya geçitlerini renklendirmişlerdi. Ama bu renkler, kısa sürede silindi. Silinmeyen ise, ceplerine attıkları paralardır.
Hüsnü Akıncı.

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali