04 Eylül 2009

Kaliteli balın özellikleri

Kaliteli balın özellikleri
Tüketicileri bal konusunda uyaran uzmanlar, iyi balın tat ve lezzetinden de rahatlıkla ayırt edilebileceğini belirtiyor.

SİNOP (İHA) - Sinop Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlyas Çolak, tüketicilerde bal alırken dikkat etmeleri gereken konuları anlattı. İlyas Çolak, tüketicilerin bal alırken dikkat edeceği bir takım temel unsurlar olduğunu belirterek, kaliteli balın çekildiğinde uzadığını, özellikle hemen kopan ve düşen balın alınmaması gerektiğini söyledi. Çolak, "Kaliteli bal sıcak su içinde hemen dağılmaz, kendine has bir aroması, kokusu ve damak tadı vardır. Balı kaşıkla alıp yere döktüğümüzde sahte bal uzayıp resmen örümcek ağı gibi havada uçar. Balın yoğunluğu çok, akışkanlığı sürekli olmalıdır. Bunu bir kaşıkla üsten aşağı tekrar dökmekle anlayabiliyoruz" dedi.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali