08 Şubat 2010

Sivas'lı iki girişimci az yakan koloriferler kazanı üretti

Sivas'ta iki girişimci, az yakıtla yüksek verim sağladığı belirtilen katı yakıtlı kat kaloriferi kazanı üretti.
Isı sistemleri üzerine çalıştığı bir devlet kurumundan emekli olan 65 yaşındaki Zeynel Bekir Tunç, yeğeni Orhan Akdemir ile birlikte az yakıtlı yüksek verimli katı yakıtlı bir kalorifer kazanı üretimi yapmak için proje çalışması yaptı.

Yapılan çalışmanın ardından Tunç ve Akdemir, ısı sistemlerinde bir ilk olduğu, az yakıtla yüksek verim sağladığı belirtilen katı yakıtlı kat kaloriferi kazanı üretti.

Ürünün Türk Patent Enstitüsü'nden faydalı model olarak tescilini de alan Tunç ve Akdemir, 4 Eylül Sanayi Sitesi'nde bir iş yeri açarak kazanın seri üretimine başladı.

Zeynel Bekir Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Patent Enstitüsü'nden faydalı model olarak tescil aldıkları ürünün ısıtma sistemlerinde bir ilk olduğunu söyledi.

Bu projeyi yeğeni Akdemir ile birlikte ortaya çıkardıklarını ifade eden Tunç, ''Kazan az yakıtlı yüksek verimli katı yakıtlı (kömürlü) kat kaloriferi kazanı olup dış, orta ve kapak gömlek olmak üzere 3 aşamadan geçerek kalorifer tesisatında bulunan suyun her aşamada katlanarak çabuk ısınmasını sağlıyor'' diye konuştu.

Sistem sayesinde çok çabuk istenilen sıcaklığa ulaşıldığını bildiren Tunç, ''Isıtma sistemlerinde 40 yıllık bir tecrübeye sahibim. Bu kazanların üretimini yapmak için borçlanarak bu iş yerini açtım. Ekonomik sıkıntımız nedeniyle biraz da ekonomik krize denk gelmesi nedeniyle projenin tanıtımını tam yapamadık ve makineleşemedik'' dedi.

''YÜZDE YÜZ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ SAĞLADI''

Bu konuda destek isteyen Tunç, ''Bu az yakıtlı, yüksek verimli kat kaloriferi kazanı Türkiye'nin her yerinde geçerli olabileceği gibi dünyanın tüm soğuk ülkelerinde kullanılabilecek emsalsiz bir üründür ve ekonomimize de büyük katkılar sağlayacaktır. Bazı iş yeri ve evlere koyduğumuz bu kazan yüzde yüz müşteri memnuniyeti sağlamıştır'' ifadesini kullandı.
Kazanın evin istenilen bir bölgesine monte edilebileceğini, ısıtılacak daire sayısına göre ebatları bulunduğunu anlatan Tunç, kazan sayesinde sobayla bir odayı ısıtan kömür kadar kömürle, dairenin tamamının ısıtılabildiğini, ayrıca musluktan sıcak su akıtılabildiğini ifade etti.
Tunç, müşterilerinin istekleri doğrultusunda kazanın dış görünümünü daha estetik hale getirmek için de çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi.
--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali