12 Şubat 2010

Kontörlü hat kullananlara müjde!

Bilgi Teknolojileri Kurumu, kapatılan hatların açılmasına karar verdi. Karara göre hattı kapanan abonelerin hattı tekrar açılacak ve kullanılmayan kontörlerin parası iade edilecek.

Kontör yüklemediği için hattı kapatılan cep telefonu abonelerine "af" geldi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), kapatılan hatların açılmasına karar verdi. Kararla 1 Nisan'dan itibaren, 90 günde kontör yüklenmediği için kapanan hatlar yeniden açılıyor. Hattının içinde kontör kalan abonelere de BTK'dan iyi haber var. Kontörlerin parasını operatörler karşılayacak.

EN AZ 20 TL'LİK KONTÖR


Kontörlü hat kullanan vatandaşlar, hattında kontör olsa bile en geç 90 gün içinde yeni kontör yüklemek zorunda. Son kontör yüklemesinin üzerinden 90 gün geçen abonelerin hatları operatörler tarafından kapatılıyordu. Vatandaş hem hattı kapatıldığı için mağdur olurken hem de maddi zarara uğruyordu. Özellikle öğrenci ve dar gelirli vatandaşlar en düşüğü 100 kontör (20-22 TL) olan kartları alıp kullanmada zorluk çekiyordu. Her ön ödemeli abone üç ayda bir en az 20 liralık kontör satın almak zorundaydı.

Aksi takdirde hatlar kapanıyordu. Bu durum milyonlarca cep telefonu abonesince BTK'ya şikayet edildi. BTK, vatandaşların mağduriyetini giderecek bir dizi önlemler aldı. Önlemlerin ilki hattı kapatılan vatandaşlara kolaylık getiriyor. Sözleşmesi feshedilen ön ödemeli hat kullananlar, 20 kontör ya da 5 TL yükleme yapmaları halinde hatları 3 aydan az olmamak üzere yeniden açılacak. Böylece daha önce en az 20 liralık kontör yükleme zorunluluğu 5 liraya düşürülmüş oldu.

FESHEDİLENLERE DE KONTÖR PARASI


BTK'nın aldığı kararla ayrıca aboneliği feshedilen ön ödemeli abonelerin hesaplarında kalan kontörler, hak sahiplerine geri verilecek. BTK, işletmecilere bu hazırlıkları yapmaları için 1 Nisan'a kadar süre verdi. Aboneler, kontörlerin geri ödemesine ilişkin taleplerini işletmeciye bildirecek. İşletmeci, 1 aylık dönemde kontörleri hak sahiplerine iade edecek. İşletmeci, abonelere tercihlerine göre kontörleri şu yollarla ödeyecek:

- Kontör parası abonenin banka hesap numarası ya da kredi kartına.

- Sözleşme yapma yetkisine sahip bayi ya da abone merkezleri üzerinden abonelere elden.

- Numarasını taşıyan aboneler için eski işletmeciden yeni işletmeciye, abonenin hesabına aktarılmak üzere hesapta kalan kontör aktarılacak.

48 MİLYON KONTÖRLÜ ABONE VAR

BTK'nın verilerine göre Türkiye'de halen 63.7 milyon cep telefonu abonesi bulunuyor. Bunun yüzde 75.7'si ön ödemeli (kontörlü) hat kullanırken, yüzde 24.3'ü faturalı hat kullanıyor. Bir başka ifadeyle Türkiye'de 48.2 milyon kontörlü, 15.5 milyon faturalı cep telefonu abonesi bulunuyor.

--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali