28 Şubat 2010

Nar ekşisine dikkat!

http://images.gittigidiyor.com/2297/Nar-eksisi-100-dogal-kg__22971468_0.jpg

Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen 8'inci Sağlık Halk Kongresi'nde ‘Uygulamalı düşük kalorili yemek hazırlama’ etkinliğinde uygulamalı yemek tarifi veren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, salatalarda bol miktarda sos kullanılmasına dikkat çekerek, “Nar ekşisi tuzak kaloridir. Miktarını olabildiğince az tutmak gerekir” diye konuştu.

Etkinlik çerçevesinde yemekler açık mutfakta yapıldı ve salondaki seyirciler yemek yapılışını dev ekranlardan canlı olarak izleyip sorularını yöneltme fırsatı buldu. Program çerçevesinde ilk önce şeker kullanmadan kuru meyvelerle tatlı yapıldı. Diyetisyen Canan Değirmenci, şekersiz kuru meyve tatlılarının, hastalar için sütlü tatlılara göre daha avantajlı olduğunu söyledi. Tatlının ardından mantar dolması yapıldı. Diyetisyen Değirmenci, iki mantar dolması kalorisinin yarım dilim ekmeğin kalorisine eşdeğer olduğunu belirtti.

Rektör Prof.Dr. Candeğer Yılmaz ise “Kullanılan mantarlar kültür mantarıdır. Zehirli olanlar genellikle direkt doğadan toplanan ve pazarda satılanlar olabilir” dedi. Programda daha sonra tavuklu mercimek salatasına geçildi. Diyetisyen Canan Değirmenci, katılımcılardan birinin, “Neden yeşil mercimek kullandınız?” sorusuna, “Kuru baklagillere dikkat çekmek istedik. Kuru baklagillerin her çeşidiyle yapılabilir. Beyaz eti ise yağı olmadığı için tercih ettik” yanıtını verdi.

‘NAR EKŞİSİ TUZAK KALORİDİR’

Etkinlikte, salatalarda bol miktarda sos kullanılmasına dikkat çeken Prof.Dr. Yılmaz, “Nar ekşisi tuzak kaloridir. Miktarını olabildiğince az tutmak gerekir. Tabii her zaman nar ekşisi, her zaman sirke, her zaman limon demiyoruz. Damak lezzetine göre ve kalorisine dikkat ederek dönüşümlü olarak kullanalım” diye konuştu. Soslar konusunda Diyetisyen Değirmenci ise “Sosları genellikle iştah açıcı oldukları ve ekmek tüketimini arttırdığı için önermiyoruz” dedi. Programda son olarak vitamin yönünden çok zengin olduğu için tercih edilen kereviz salatası hazırlandı.

Kongrede ayrıca davetlilere gün boyu kemik, tansiyon, şeker ölçümleri diş taramaları da yapıldı

--
MLM Future Facebook Grubuna Herkesi Paylaşımları İle Birlikte Bekliyoruz.

http://www.facebook.com/group.php?gid=470195430555
----------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali