10 Temmuz 2010

Televizyon bizi batırır,cehenneme yatırır..



Siz müslümansınız.Evinizde günah,haram işlenmesine,içki  içilmesine müsade etmezsiniz. Hele  evinizde yabancı bir kadının  vücudunu açmış bir şekilde gezmesine hiç izin vermezsiniz. Allah'a şirk koşmak veya islama sövmek, sizin evinizde olmayacak  işlerdendendir.

Ancak sizin evinizde hepsi oluyor.Şeytan sizin evinize öyle bir hakimiyet kurmuştur ki bu sayılanların daha beterleri bile olmaktadır sizin mütevazi evinizde.
İslamı yaşamaya çalıştığınız o mütevazi evinizde başı,kolu ve bacağı açık kadınlar cirit atmakta,Allah'a şirk koşulmakta ve hatta islama sövülmektedir.İçkiler içilmekte,zinalar yapılmaktadır.Bu sayılanların hepsini,evinizin en güzel köşesini ayırdığınız,kitaplıklara yerleştirmek için özel bölmeler yaptırdığınız şeytanın bile,onun olduğu yere''bana burda görev yok''diyerek girmediği TELEVİZYON sayesinde evinize taşıyorsunuz.

İnsanların televizyondan daha fazla zaman ayırdıkları çok az faaliyet vardır.Beşiğin parmaklıkları arasından bakılmaya başlanan televizyon,yaşlanıp gözleri katarakt bağlayıncaya kadar devam eder.İnsanların çokları dünyayı televizyon çevresi içinde görüyor,politikayı,eğlenceyi,haberi,tiyatroyu ve hemen herşeyi onun verdiği açı ile düşünüyor.



Televizyonun zararları sayılmayacak kadar çoktur.Bunlardan en önemlisi maneviyat duygusunu yok etmesidir.Televizyon bulunan ve açılan bir evde manevi hava oluşması mümkün değildir.Tv açılan bir odaya melekler gelmezler.Dolayısıyla meleklerin uzak durduğu bir mekana ALLAH'ın rahmeti ve bereketi de isabet etmez.Tv olan ev halkının ahlakı bozulur yahut bozulmaya mahkumdur.Her verileni kaydeden çocuklar televizyonun verdiği gayri islami yaşantıyı benimser.Sokaklardaki zaptedilemeyen gençlik televizyon ahlakının bir eseridir ve isbatıdır.Günümüz gençlerinde büyüklere edep ve saygı kalmamış,ağızlar türlü küfürler ile dolmuş,dine ve devlete bağlılık bitmiştir.Sokakların bozulması demek toplumun bozulması ve devletin temelinin çürümesi demektir.

Televizyon zaman hırsızıdır.Tv nin olduğu evde altın kıymetinde olan zaman sermayesi boş karelere harcanmakta ve zayi edilmeketir.Zaten kısacık olan ömür farkında bile olmadan geçmektedir.

Televizyon olan evde günahlar kat kat olmaktadır.Tv de işlenen bir günahı-BAŞI VE VÜCUDU AÇIK OLMAK-İÇKİ SİGARA İÇMEK-KADINLAR ERKEKLER BİR ARADA OLMAK-FAİZ-KUMAR-EĞLENCE-MAGAZİN-gibi günahları izlemek razı olmak demek olduğundan ''günaha razı olmak,o günahı işlemek gibidir''hadisi mukabilince haramlara ortak olunmakta ve oturduğu yerden günah işleme gafletine düşülmektedir.Bu,ahiretimizi bitirecek olan büyük bir tehlikedir.

Televziyonun manevi olduğu kadar maddi zararlarıda tıb yönünden tesbit edilmiştir.Daha çok Amerikan sinema ve filmlerinde olan bir teknikle karelere gizlenen şifrelerin beyinlere hissttirilmeden yükleniyor olması bu zararlardan sadece bir tanesi.Yapılan araştırmaya göre televizyon beyni uyuşturmakta,hafızayı kapatmakta ve gözlerin yapısını tahrip etmektedir.

Alman beyin antreman kurumu başkanı Prof.Benn Fischer'in televizyonun beyne etkisi ile çok önemli tesbitleri vardır:
''İki saat televizyon seyretmek suretiyle beynini uyarımdan yoksun bırakılmasının beyinde oluşturduğu tembelliği gidermek için bir hafta zihin egzersizi yapılması gerekir''...
Haberleri ve dünyayı takip etmek istiyorum diyorsanız bir radyo( Özel fm lalegül fm vs.) ve bir gazete size fazlası ile yetecek hatta artacaktır.

Dünyanızı ve ahiretinizi yok edecek bu aletten kurtulun.Mahmud USTAOSMANOĞLU Hocaefendi Diyorki
*...Eeee ben onların arasına gitmiyorum!diyorsun ama evde film var!Sen onları davet ettin,aldın evine,daha fena.Bundan evvel televizyonsuz oluyordu da,şimdi niçin olmuyor..(26.12.1990)
*Televizyon kandıranların en alasıdır,O'nun gibi hain bir müessese İslam'ı yıkmakta görülmemiştir.
*Yılanla oturun,televizyonla oturmayın..
*Televizyon,video vs. ilmi,kalbi öldüren şeyler bunlar..
*Böyle bir kitap(Kur'an) dururken sen neye bamakla teselli oluyorsun?Çarık yüzlülere bakmakla,gavurlara bakmakla,televizyona bakmakla teselli oluyorsun.Yazık o gözlere.Halbuki o vakitlerde ne kadar Kuran-ı Kerim ve diğer kitapları okuyabilirdin.Onlara bakarsan sonrada dersinki ben Kuran okuyamıyorum.Tabii okuyamazsın,gözlerin onlara bakıyor,sesi kulaklarından kalbine iniyor.Onların sesinin indiği yere Kur'an iner mi?
*Kabrinde ne hasır var ne kilim,sen oturdun seyrediyorsun film..
*Televizyon bizi batırır,cehenneme yatırır..

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali