10 Haziran 2010

Kargolar 'kargomatik'ten alınacak

- PTT Genel Müdürlüğü'nün hizmete sunduğu ''Kargomatik''ler sayesinde kargo sahipleri, gönderilerini adreslerinde beklemek yerine 7 gün 24 saat bu cihazlardan şifreleriyle teslim alabilecek.

PTT Genel Müdürlüğü'nün ''Kargomatik'' cihazlarının tanıtımı, Çayyolu şubesinde gerçekleştirildi.

PTT Genel Müdürü Tural, burada yaptığı konuşmada, PTT olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmekten duydukları memnuniyeti ifade etti.

Sistemin, kargolarını adreslerinde teslim alamayan müşterilerinin, 7/24 paket alımını sağlayacağını belirten Tural, şunları kaydetti:

''Adrese gidildiğinde teslim edilemeyen veya paketini buradan almak isteyen müşteriler, cep telefonlarına veya e-mail adreslerine gelen şifreleriyle PTT kargomatiklerden gönderilerini teslim alabilecek. Bu işlem için 2 şifre gönderilecek. Kargosunu en yakın kargomatikten alabilecekler. Denemek amacıyla Ankara'ya 3, İstanbul'a 2 Kargomatik yerleştirdik. Müşterilerin talebine göre daha fazlasını almak için ihaleye çıkacağız'' diye konuştu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüşmeleri neticesinde kargomatiklerin Türkiye'de üretilmesine yönelik bir fikir oluştuğunu anlatan Tural, ''Bu makineyi PTT olarak kullanmaktan çok, Türkiye'de üreminin yapılarak hem iç piyasaya hem de yurt dışına satışının gerçekleştirilmesini istiyoruz'' dedi.

-KARGOMATİK-

Konuşmaların ardından kargomatiklerin tanıtımına geçildi. Pilot olarak Ankara'da Çayyolu PTT'nin yanı sıra Dikmen ve Eryaman'da da hizmete açılan Kargomatik, İstanbul'da ise Bahçelievler ve Altunizade'de kullanıma sunuldu. Kargomatik, Almanya, İsveç, Danimarka ve Avusturya'da uzun süredir kullanılıyor.

Cihazın tanıtımını yapan Tural, bu hizmet için PTT müşterilerinin ilave bir ücret ödemeyeceğini, sistemin bundan sonraki aşamasında müşterilerin paketlerini kendilerinin makineye yerleştirebileceğini kaydetti.

Bu hizmet nedeniyle kargo servisine zam yapmayı düşünmediklerini bildiren Tural, amaçlarının müşteri memnuniyetini artırmak olduğunu söyledi.

--
https://feedads.g.doubleclick.net/%7Ea/jNWVRCMAgyPIvJoWulL66OnYKsI/Qx33sy94gpqGvFW2yKja-9JGZSg/0/pa

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali