16 Haziran 2010

Google AdWords promosyon kuponunuz nasıl kullanılır?



Kısa süre önce bir AdWords kuponu aldıysanız ve kuponu nasıl etkinleştireceğiniz veya geçerliliğinin ne zaman sona ereceği gibi bir sorunuz varsa, size yardımcı olmak amacıyla kuponlarla ilgili en sık sorulan soruları bir araya getirdiğimiz bu yazıyı okumaya devam edin.

Kuponumu nasıl etkinleştirebilirim?

1. adwords.google.com.tr adresinden hesabınıza giriş yapın.
2. Faturalandırma menüsünden Faturalandırma Tercihleri bağlantısını seçin.
3. Kodunuzu, Promosyon kodları menü bölümü altındaki Kodu kullan alanına girin.
4. Kullan'ı tıklayın.
5. Faturalandırma sekmesinde yer alan Faturalandırma Özeti altındaki bakiyenizi kontrol edin. Tutar, Hizmet Ayarlaması olarak görüntülenir.

Kuponumu herhangi bir hesapta etkinleştirebilir miyim?

Bazı istisnaları olmakla birlikte promosyon kuponları yalnızca, Google AdWords programına adwords.google.com.tr sitesinden bireysel olarak kaydolmuş ve kuponun kullanıldığı sırada hesapları 14 günden eski olmayan hesap sahipleri tarafından kullanılabilir. Ayrıca, fatura adresinizin Türkiye için kayıtlı olması gerekir.

Promosyon kredisi devredilemez, satılamaz veya takas edilemez. Her müşteri tek bir promosyon kredisi kullanabilir.

Promosyona ilişkin açıklamayı mutlaka kontrol edin! Belirli bir promosyondaki bazı koşulların farklı olması durumunda, promosyon açıklama broşüründe bu farklılıkla ilgili bilgilere yer veririz. Bu nedenle açıklamayı mutlaka okuyun.

Promosyon kuponunun son kullanma tarihi ne anlama gelir?

Promosyon kuponlarının geçerliliği, kuponlar düzenlendikten 3 ay sonra sona erer. Tam son kullanma tarihini promosyon açıklama broşüründe bulabilirsiniz. Kuponunuzu son kullanma tarihinden önce etkinleştirmeniz gerekir, ancak kupon tutarını hangi tarihe kadar kullanmanız gerektiğiyle ilgili bir sınırlama yoktur.

Ayrıca, promosyon kuponunu hesabnız 14 gün içerisinde uygulamanız gerekmektedir. Hesabınız 14 günden eski ise hesabınıza promosyon kupon uygulayamazsınız.

Promosyon tutarı hesabımla ne zaman eşleştirilir?

Promosyon kuponun değeri, fatura ayrıntılarınızı girip kodu göndermenizden sonra hesabınızla eşleştirilir. Google, bir defalık hesap etkinleştirme ücreti alır. Faturalandırma seçeneği olarak sonradan ödemeyi tercih ettiyseniz, promosyon kuponu tutarından 7TL etkinleştirme ücreti keseriz.

Faturalandırma seçeneği olarak ön ödemeyi tercih ettiyseniz, önce hesabınıza minimum 14TL ön ödeme yapmanız gerekir. Bu ödemeden 7TL hesap etkinleştirme ücreti alındıktan sonra, hesabınız etkinleştirilir ve promosyon kuponu tutarı hesabınıza geçirilir. Ön ödemeli hesaplarda hesap etkinleştirme ücreti yaptığınız ön ödemeden kesilir, promosyon kupondan kesilmez.

Aşağıda, ödeme seçenekleriyle ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz:



Promosyon tutarı bittikten sonra masraf tahakkuk eder mi?

Sadece sonradan ödemeli hesaplarda, promosyon krediniz tükendikten sonra, kampanyalarınız için, karşılığında faturalandırılacağınız maliyetler tahakkuk etmeye devam eder. Promosyon kredinizi aşan bir maliyetin tahakkuk etmesini istemiyorsanız, reklam etkinliğini durdurmak üzere kampanyalarınızı istediğiniz noktada duraklatabilirsiniz.

Ön ödemeli hesaplarda, promosyon krediniz tükendikten sonra, hesabınızda bakiye olmadan reklamlarınız yayınlanmayacağı için, reklamlarınız otomatik olarak durur ve ek masraf tahakkuk etmez. Reklamlarınızın yayınlanmasına devam etmek isterseniz, hesabınıza ödeme yapmanız yeterlidir. Ödemeniz alındıktan sonra reklamlarınız yayınlanmaya devam eder.

Daha fazla bilgi edinmek için Promosyon Kupon Şartlar ve Koşullar belgesini okuyabilirsiniz. Ayrıca, adresindeki Google Gizlilik Merkezi'ni de inceleyebilirsiniz.

Esra Öğücü, Google AdWords Ekibi tarafından yayınlanmıştır.

--
Şansınıza !...
https://feedads.g.doubleclick.net/%7Ea/XTZR_6Qn2M2Vow9Ry655m8hPDHM/5W0Es7_dmmgY-VnGXr0hwataP40/1/pa

https://feedads.g.doubleclick.net/%7Ea/jNWVRCMAgyPIvJoWulL66OnYKsI/NJrU_v2PIW8Aios2JGJH51IyvTA/1/pa

https://feedads.g.doubleclick.net/%7Ea/jNWVRCMAgyPIvJoWulL66OnYKsI/xwmC4xo_heF_OSEeLfxmWxsHU2c/0/pa

https://feedads.g.doubleclick.net/%7Ea/jNWVRCMAgyPIvJoWulL66OnYKsI/npyIQ4QVo8H_3X-jCFBiP5Kv4XI/0/pa

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali