01 Nisan 2010

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sisteminde Değişiklik Yapıldı Eğitimler Kalktı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik'te değişiklik yaparak konulu ile ilgili kursları iptal ederek yerine merkezi sınavı getirmiştir.

Bakanlık 8/9/2006 tarihli ve 26283 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik`te köklü değişikliklere gitti. Yapılan değişikliklere göre Tarımsal yayım ve danışmanlık eğitim merkezleri kaldırıldı, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Eğitimi Düzenleme Yetki Belgeleri iptal edildi.

Yönetmeliğe ilave edilen Sınav Bakanlığın belirleyeceği esaslar dahilinde merkezi olarak gerçekleştirilir. hükmü uyarınca sertifikalar yapılacak olan merkezi sınavda başarı gösterenlere verilecek. Sınavda başarılı olmak için, 100 üzerinden en az 70 almak gerekiyor. Tarım danışmanı/tarım yayımcısı sertifikalarının vize işlemi, Genel Müdürlük tarafından yapılmakta iken, değişikliğe göre bulundukları İl Müdürlüklerince gerçekleştirilecek.

Tarımsal danışmanlık güncellenmiş son yönetmelik 31.03.2010 için BURAYA tıklayınız.
 
Dosyayı Görüntüle
 

Resmi Gazete: Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik


--
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali