08 Nisan 2010

Kola ve cips bilgiyi akıldan uçuruyor

Amerikan Hastanesi Diyetisyeni Zuhal Güler Çelik, aşırı kola ve cips tüketiminin bilgileri akılda tutmayı engellediğini söyledi.

Çelik, öğrencilerin bu dönemde süt, yoğurt, balık, badem, fındık, tahıllar, yumurta, kırmızı et, pekmez ve yağlı tohumlarca zengin besinleri tüketmelerini istedi. Havuç, ısırganotu, yaban mersini, avokado ve limonun hafızaya katkı sağladığı için sınav hazırlığı dönemlerinde tüketilebileceğini kaydeden Çelik, bununla birlikte az ve sık yeme alışkanlığı oluşturulması, aşırı basit şekerli ve yağlı besin tüketmemeye özen gösterilmesi gerektiğini belirtti.

AİLE SAĞLIK ZAMAN



--
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali