01 Nisan 2010

Çetkoder "Meslek liselerine acilen el atın düzenlemeye gidin" ÇAĞRISI YAPTI

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş Toplumsal kalkınma, bilinçlenme ve mutabakat adına yaptığı çalışmalar nedeniyle geldiği Konya’da Meslek liseleri ile ilgili açıklama yaptı.

 

“Meslek liselerine acilen el atın düzenlemeye gidin”

 

KONYA - Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş Bugün geldiği Konya’da Dernek gönüllüleri ile bir araya geldikten sonra Ülkemizin kalkınmasında Meslek liselerinin önemine dikkat çekerek,  “ son yıllarda eğitim ve öğretim alanında gözle görülen ve yaşanan büyük bir ihmal vardır. Bu ihmal, ülkemizin iş yaşamı, iş çevresi, sanayici, Kobi, ticaret erbabını ilgilendiren ve çok önemli olan, Meslek liseleri ile ilgili bir ihmaldir. İş adamına, sanayiciye, ticaret erbabına, Kobi’lere kalifiye eleman yetiştiren meslek liselerine olan rağbet düştükçe, iş piyasasında büyük sıkıntı yaşadığı gibi, öte taraftan da, alt yapısı olmayan, sokaklarda okumuş işsiz gençlik ordusu oluşmakta”  dedi.

 

Göktaş, “Esasında konunun ana aktörü olan imam hatip liselerinin mezunlarının, gördükleri eğitim alanlarının dışında fakültelere taşınması olayından dolayı kamuoyunda yapılan tartışma ve yanlış politikalar yüzünden, iş çevresi için hayati önem arz eden meslek ve teknik liseleri kapanma noktasına gelmiştir. Oysa gelişmekte olan ülkemizin bu eğitime çok büyük bir ihtiyacı vardır. Dikkat ederseniz büyük holdingler bile gazetelere devasa ilanlar verip bu mesleki ve teknik öğrenimin geliştirilmesini istemektedir. Çünkü ülkede kalifiye eleman sıkıntısı çekilmektedir. Bu okullar teknik eleman yetiştirmekte, usta, kalfa, çırak, operatör, torna tesviyeci, kaynakçı, tamirci, kaportacı, elektrikçi, elektronik tamircisi, her alanda teknisyenler yetiştiren ve mühendis, mimar gibi arkadaşların yardımcılarını yetiştiren piyasadaki alt yapıyı hazırlayan okullardır. Meslek liseleri gözden çıkarıldı ve piyasada kalifiye eleman azaldı” dedi.

 

Göktaş, “Bu okullarda ÖSS ye girişteki farklı katsayı uygulaması burada okuyan gençleri mağdur ettiği için çocuklar bu okullara gitmiyor. Çocuklarımız bu okulları tercih etmiyor. Dolayısıyla çocuklar bir sürü uğraş ve emekten sonra kazandıkları üniversiteleri bitirdikten sonrada yetersiz iş sahası yüzünden boş kalıyorlar, işsiz kalıyorlar. Piyasa okumuş, kültürlü, bilgili işsizle dolu. Çünkü bu çocukların içinde kalfa, çırak, usta, operatör, teknik eleman olarak çalışacak kişi yok. Kalifiye yetişmiş, konusunda el becerisi olan ve alt yapısı olan eleman yok. Meslek ve teknik lise mezunlarının kendi alanlarındaki yüksek öğretim kurumlarına katsayı engeli olmadan, hatta ek puanla yüksek öğretim kurumlarına girmeleri mutlaka sağlanmalıdır. Meslek liseleri ÖSS ile değil ayrı bir giriş sınavına tabi tutulmalıdırlar. Ayrıca meslek ve teknik liselere yine eskiden olduğu gibi sınavla öğrenci alınmalı ve bu okullarda kalifiye, vasıflı elemanlar yetiştirilmelidir. Okulların kalitesi yükseltilmelidir. Meslek liselerine çok büyük ihtiyacımız vardır2 dedi.

 

Göktaş, “meslek liseleri konusundaki sesleri ve bu konuda değişik birim ve kuruluşlarca yapılan kurultayları, bu okulun mezunlarını hiçe sayan bir anlayış yıllardır ihmal edilen meseleleri görmezden geliyor. Esas ana konu ise, imam hatip liselerinin, meslek lisesi olarak bu okullar ile beraber anılmasıdır. O yüzden imam hatip liselerinin statüsünün değiştirilmesi ve mesleki eğitim kapsamından çıkartılarak, meslek okullarının bir an evvel iyileştirilmesi gerekmektedir. Yoksa imam hatipler yüzünden meslek okulları kurban edilecek ve ülkemiz de, yetişmiş, kalifiye ve vasıflı eleman eksikliğini yaşamaya devam edecektir” dedi.

 

Göktaş, “Ne kadar söyler isek söyleyelim bu konuda yeterli dikkati çekemiyoruz. Bu nedenle yapılan bu güne kadar ki uygulamaların,  piyasada yok olan mesleki ve teknik liselerine olan rağbeti ve kaliteli eğitimi yok etmiştir. Oysa ülke olarak meslek liselerine çok büyük ihtiyacımız bulunmaktadır. Her biri birer tüketici olan ve bugünümüzün ümidi ve aynası geleceğimizin güveni ve teminatı olarak kabul ettiğimiz meslek liseli gençlerimiz için, mesleki ve teknik eğitimin eski kaliteye ve daha iyi bir ortama bir an evvel çekilmesi gerektiğine inanıyor ve ilgililerden bu konuda acil çalışma yapmaları hususunda talepte bulunuyoruz” dedi.

ÇETKODER GENEL MERKEZİ YAZIŞMA İÇİN: cetkoder@gmail.com

ÇETKODER MESAİ SAATLERİ İÇİNDE

İLİTEŞİM VE HUKUKİ YARDIM HİZMETLERİ İÇİN: 0.535.475 70 06




--
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali