26 Mayıs 2010

Siyonist İsrail Yok Olmalıdır

"mazlumderSiyonizm ile Mücadelede Yeni Stratejiler"adı altında düzenlenen panelde konuşan siyonist karşıtı Netürei Karta Üyesi Haham Ahron Kohen,  "nasıl olur bilmiyorum ama israil devletinin yok olmasını diliyorum" diye konuştu.


ŞÜKRÜ GÜNDÜZ / MEHMET ÖZCAN / İSTANBUL
IHRC(İslami İnsan Hakları Komisyonu) ve MAZLUMDER İstanbul Şubesi'nin birlikte düzenlediği  "Siyonizm ile Mücadelede Yeni Stratejiler" adlı panel Bayrampaşa Belediyesi Kültür salonunda yapıldı.  Panele siyonist israil karşıtı Yahudi din adamları da konuşmacı olarak katıldı. siyonist karşıtı Yahudiler, siyonist israilin orta doğuda sorunun ana kaynağı olduğunu ve yok olması gerektiğini söylediler.
BİZ SİYONİSTLERE KARŞIYIZ
saidfarjaniPanele İngiltere'den katılan Britanya Müslümanlar Birliği Politika Direktörü Said Ferjani, Yahudilerin hepsini bir tutmamak gerektiğini ifade etti.  Ferjani, "Yahudiler'i ikiye ayırmak gerekir. Bir tarafta katliam yapan siyonist Yahudiler, diğer tarafta bunları sevmeyen ve dinlerini yaşamaya çalışan dindar Yahudiler var. Biz bu iki grubu bir tutmamalıyız. Bizim karşı olduğumuz kişiler katliam yapan siyonistlerdir. İngiltere'de yaşayan Yahudiler Filistin'de Müslümanlara yapılan katliamı kabul etmiyorlar ve bunu protesto ediyorlar. siyonizm'e karşı çıkan dünyadaki bütün Yahudileri desteklemeliyiz ve onlarla ortak çalışmalıyız" dedi.
SİYONİZM İLE YAHUDİLİK BİRBİRİNDEN AYRIDIR
amrahcohenPanele İngiltere'den katılan Netürei Karta Üyesi Haham Ahron Kohen,  siyonizm herkesin bildiği gibi bir ideolojinin adıdır diyerek, "bu toplantının önemi Filistin'deki acıdan geliyor. Üzülerek söyleyebilirim ki siyonizm ile Yahudilerin aynı kategori de görülmesi bizi çok üzüyor" dedi. Kaynaklara bakıldığında siyonizm ile Yahudiliğin bir olmadığını, aynı düşünceyi paylaşmadığını ve herkesin bunu görebileceğini söyleyen Haham Kohen, "Yahudiler siyonizm çıktığından beridir ona karşı mücadele veriyor. Ve az da olsa bu gücün azımsanmaması gerekir" diye konuştu.
SİYONİSTLER HİÇBİR ZAMAN YAHUDİLERİ TEMSİL ETMEMİŞLERDİR
"siyonizm'in ana temelin de tüm haklara el koymak ve güç kullanmak olduğunu" belirten Haham Kohen,  "Filistinliler günlük hayatlarında siyonistler tarafından zor durumda bırakılmaktadırlar. siyonizm Filistin'e sadece kan ve gözyaşı getirmiştir. Ve siyonistler hiçbir zaman Yahudileri temsil etmemişlerdir" dedi.  Anti siyonizm ve Antisemitizm'in aynı şeyler olmadığının altını çizen Haham Kohen,  "siyonizm'in temel felsefesine baktığımızda tamamen Yahudiliği tahrif etmiştir. Batıl devletlere seslenmek istiyorum; biz şiddeti istemiyor ve şiddeti temsil etmiyoruz. Ortadoğu'da sorunun tek kaynağı siyonist israil'dir ve bu devlet ortadan kaldırılmalıdır. Nasıl olur bilmiyorum ama israil devletinin yok olmasını diliyorum. Ve istediğim siyonist israil'in yok olup Müslümanların ve Yahudilerin ortak ve özgür yaşayacağı bir Filistin devletinin kurulmasıdır" dedi.
ABD'NİN İSRAİL'İ DESTEKLEMESİ ŞEYTANİ BİR TUTUMDUR
yisroelPanele Amerika'dan katılan Neturei Karta Uluslararası sözcüsü Haham Yisroel Dowid Weiss ise,  siyonizm'in 62 yıldır çıktığını ama Yahudiliğin iki bin yıldır var olduğunu söyledi.  Amerikan'ın israil'i desteklemesinin şeytani bir tutum olduğunu dile getiren Haham Weiss, "İnsanlar başlarına bir afet geldiğinde bağrışıp çağrışıyorlar neden yardım gelmiyor diye. Oysa Gazze, yıllardır ambargo altında ve kimse buna ses çıkarmıyor" dedi. siyonist israil'in Gazze'ye yaptığı saldırıdan sonra Gazze'ye gittiğini söyleyen Haham Weiss sözlerini şöyle sürdürdü; Orada Filistinli bir aile ile tanıştım ve o ailenin 29 ferdi siyonistler tarafından katledilmişti. siyonistler bu savaşı bir din savaşı olduğunu iddia ediyorlar.  Ve bunu katliamlarını meşru göstermek için söylüyorlar. Allah'a, siyonist devleti biran önce ortadan kaldırması için dua edeceğiz ve etmeliyiz. Dünyaya şunu göstermeliyiz siyonistler şarlatanlardır. Biz Yahudiler daha önce olduğu gibi Müslümanların yönetimi altında yaşamak istiyoruz.
BU HAHAMLAR SİYONİZME KARŞIDIR
mesudProgramın organizatörlerinden olan ve programa İngiltere'den katılan İHRC başkanı Mossoud Shadjareh da kısa bir konuşma yaparak, "Edindiğim izlenimlere dayanarak şunu söylemek istiyorum. Bazı kişiler siyonistlere karşı olan Yahudileri de sevmiyorlar. Bu hem siyonistlere karşı olan dindar Yahudileri üzerken, siyonistlerin de işine geliyor ve siyonistler buna seviniyorlar" dedi. İslam'da birini tanımak için onunla yolculuk yapın deniliyor diyen Shadjareh, "ben de onlarla yolculuk yapan biri olarak bu Hahamlarla Gazze'ye gittim. Oradaki durumu gördükten sonra yanımızda ki Haham kendisinde bulunan israil pasaportunu yakarak yalnızca Filistin pasaportunu kullanmak istediğini söyledi. Bu hahamlar siyonistleri sevmedikleri ve protesto ettikleri için evleri yakılmak istendi, evlerinin camları kırıldı ve birçok defa saldırıya uğradılar. Onlar tüm bu baskılara ve tehditlere rağmen siyonizmle mücadelelerinden vazgeçmediler" diye konuştu.
SİYONİZM VE BATILI EMPERYALİZM KARDEŞTİR
Yahudi hahamlardan sonra somerfarukunsalözü alan MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal burada yaptığı konuşmada, "Yahudi zihninin nasıl siyonist bir zihine dönüştüğünü iyi anlamak lazım. siyonizm aslında yalıtılmış, katledilmiş, yaşam hakları ve inanç hakları ellerinden alınmış bir Yahudilik şeklidir" dedi. Ünsal, Batılı devletlerin israil'in yaptığı katliamları resmi düzeyde kınamamasının altında siyonizm ve Batılı emperyalizmin akrabalık ilişkisinin yatmakta olduğunu belirterek, bundan dolayı Gazze'de kadın ve çocukları öldüren israil'in, resmi düzeyde mahkûm edecek ve kınayacak bir karar alınamadığını dile getirdi. israil'in Lübnan'ı işgal ettiğinde, zamanın ABD başkanının israil için "Tahran'da ve Şam'da üretilen radikalizmi tıkayan ve Batı için yardımcı bir unsurdur" diye değerlendirmede bulunan Ünsal, "siyonizmi bunun için Batılı emperyalistlerden ayrı tutmamak lazım. Böyle bir durum olduğu için Batılı emperyalistler israil'in bu faşist ve ırkçı tavrını hiçbir zaman kınamaz" dedi.
Ünsal ayrıca israil'in Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü OECD'ye katılması ve Türkiye'nin veto hakkını kullanmamasının Türkiye'de büyük bir hayal kırıklığı yarattığını söyleyerek, "israil'in bu tür uluslar arası kuruluşlara katılması onu daha çok meşru gösterecektir. Türkiye de veto hakkını kullanmayarak israil'in meşrulaşmasına katkı sağlaması, son derece üzüntü vericidir" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali