30 Nisan 2010

Balıkçıların yeni kabusu

Balıkların ağzına yerleşerek yaşamını sürdürüren bu küçük parazit, balıkçıların kabusu oldu çünkü...

Küçük bir parazit. Balıkların ağzına yerleşerek yaşamını sürdürüyor. Balıkçıların kabusu oldu çünkü bilim insanları parazitin insan sağlığı üzerinde nasıl bir etkisi olacağı üzerinde kesin bir şey söyleyemiyor. Bu durum balıkçıların işlerini sekteye uğratabilir.

Bilim insanları, ABD ve İngiltere başta olmak üzere Pasifik Okyanusu'nda görülen parazitin yaşamını birkaç yıl daha devam ettirebilmek için balıkların ağzına yerleşerek üremeye devam ettiği gerçeğiyle karşılaştı. 

Boyu sadece 3 ile 4 santimetre arasında değişen "Cymothoa exigua" adlı parazit, ağına takıldığı balıkçıların mesleğini bırakmasına neden olacak kadar korkunç bir canlı. Kendisini yem zannederek yutan balıkların diline yapışan parazit, zamanla kanını emdiği dilin çürümesine neden oluyor. Ardından, giderek büyüyen parazit kıskaçlarını yayarak genişliyor ve dilin geri kalan kısmındaki kas yapısıyla bütünleşiyor.

Bu aşamadan sonra balık, dili haline gelen paraziti yönlendirebiliyor. Bu şekilde, balık iki ağızlı bir canlı haline dönüşüyor. 

OKYANUSLARIN YENİ KABUSU MU?

ABD’nin California eyaleti açıklarında yaşadığı bilinen Cymothoa exigua, dünyada bir canlının organının yerini alarak yaşayan tek parazit özelliğini taşıyor.

İlk kez 2005 yılında, İngiliz balıkçılar ağzında Cymothoa exigua parazitini tespit ettikleri bir balık tuttular. Bu gelişme, parazitin Pasifik Okyanusu’nu aşarak İngiltere’ye ulaştığı endişesini doğursa da, bu teorinin doğruluğu kesin değil.

Biyologlar parazitin balıklar dışında hangi canlılara yerleştiği konusunda bir bilgiye de sahip değil.

Bilim dünyası, günümüzde balıkçıların kabusu olan parazitin yayılma alanı ve insan sağlığı üzerinde ne gibi olumsuzluklar oluşturabileceği sorularına yanıt arıyor ancak bu konuda hala başarılı olmuş değiller.

İŞTE KORKUTAN PARAZİT - GALERİ


--
Google Kazançları
Google'u Kullanarak Hergün Banka Hesabına Nakit Para Akışı Otomatikleştirelebilir mi?
http://www.xticaret.com/xticaret/?12_1493
---------------------------------
Zeka Küpü Hızlı Çözüm Yöntemi
Rubik Küp yada Zeka Küpü olarak tanınan zeka oyununun çözümünü sayıları kullanarak çok çabuk öğreten yeni ve müthiş bir yöntem.
http://www.xticaret.com/xticaret/?571_1493
-------------------------------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Alerjinin nedeni: Toz keneleri

Ünlü İngiliz firması Dyson'ın İngiltere Malmesbury'deki mikrobiyoloji laboratuvarında, alerji üzerine yaptığı araştırmalarda, evde alerjiye yol açan bir numaralı sebebin toz keneleri olduğu ortaya çıktı. Araştırmacılar, keneden kurtulmak için yapılması gerekenleri sıraladı:

İnsanlar, günde bir grama yakın deri dökerken, bu oran geceleri iki-üç grama kadar çıkar. Bir haftada ise 28 grama yakın bir deri dökümü olur. Toz kenelerinin besin kaynağı da, bu yatak, yastık ve nevresimlerde biriken deri döküntüleridir. Keneden kurtulmak için yatak örtülerinin iyi yıkanması şarttır.

ÇOCUKLAR ETKİLENİYOR

Bir çay kaşığı tozun içinde bine yakın alerjen bulunur. Astımı olan çocukların, yüzde 85'i alerjenlere karşı duyarlıdır.
Dişi toz keneleri, her üç haftada bir 25 ile 30 arasında yumurta bırakır.
Toz keneleri ısırmaz veya hastalık geçirmez. Fakat, dışkılarındaki protein yüzünden alerjisi olaninsanlara zararı dokunur.

Elektrik süpürgesinin önemi büyük

Toz keneleri; yatakları, tüylü oyuncukları ve halıları severler. 60 derece üzeri sıcak ve soğuk hava ölmelerine neden olur.
Elektrikli süpürgeler, toz keneleriyle savaşan en önemli cihazlar... Halıların, yatakların, kanepelerin ve perdelerin temizlenmesiyle evdeki toz kenelerinin sayısı azalır. sabah

Toz keneleri ile ilgili daha detaylı bilgi:


TOZ KENELERİ

Keneler, serbest veya diğer canlılar üzerinde parazit olarak bulunan küçük canlılardır. Parazit olanlardan bitkiler ve hayvanlar üzerinde, onların vücut sıvılarıyla veya dokularıyla yaşayanlar olduğu gibi insanda yaşayanları da vardır. İnsanla ilgili olanları çoklukla halı, kilim, battaniye, yatak, şilte ve mobilya tozunda, eski eşyalarda, yer-döşeme tozunda, dar elbiseler içinde yaşarlar. Ancak uyuz biti olarak bilinen Sarcoptes scabiei türü, deri içine girerek şiddetli kaşıntı ile tüneller açar ve büyük eklem kıvrımlarında bulunurlar.

İnsan üzerinde parazit yaşamasalar bile sıklıkla bulundukları ortam, ev tozu olduğu için kalabalık bir grup ‘ev tozu keneleri’ olarak adlandırılır. Çok çeşitleri olan ev tozu keneleri, hangi ortamları severler? İnsan sağlığına nasıl tesir ederler? Ev tozu keneleriyle nasıl mücadele edilir, nasıl temizlenebilirler? Evler bu kenelerden tamamen temizlenebilir mi?.. gibi sorular insanları sürekli meşgul etmektedir.

Ev tozu kenelerinden özellikleri bilinenlerin bazıları şunlardır: Dermatophagoides pteronissinum, Dermatophagoides farinae, Blomia tropicalis, Cheyletus malaccensis, Chortoglyphus arcuatus, Pyroglyphus africanum, Orihatid’ler, Grallacheles bakeri, Tarsonemas sp., Suidasia sp., Euroglyphus maynei, Glycyphagus domesticus, Biattella germanica. Bunların dışında, tanımlanamayan daha birçok ev tozu kenesi vardır.

Kenelerden ev tozunda en çok rastlananları Dermatophagoides pteronissinum, Derınatophagoides farinae, Blomia tropicalis ve Euroglyphus maynei’ dir. Dermatophagoides pteronissinum ve D.farinae’nin hemen her evde bulunduğu tespit edilmiştir. Zaten kelime manasıyla Dermatophagoides (derma / deri, phagein / yemek) deri yiyen demektir, yani bu organizmalar bizim ve hayvanların deri döküntülerini yiyerek beslenirler.

Aynı ev tozunda, çoklukla birden fazla toz kenesi türü bulunmakla birlikte, bu türlerden sadece birisi hâkim durumda olmaktadır. Yani bir türün çoğalması diğerinin azalmasıyla sonuçlanır. Ancak, evde bulunan toz keneleri ve hâkim kene türü aynı bölgedeki evlerde bile farklılık gösterebilmektedir.

Ev tozundaki kenelerin yoğunluğuna gelince; ev tozunun gramı başına ortalama 500 kene düşmektedir. Ancak evlerin % 5 ‘inde bu yoğunluk gram başına 100 kenenin altındadır ve kabul edilebilir miktar da budur. Keneler, yeni bir eve iki hafta içinde yerleşebilmektedirler. Bazı araştırmacıların tespitleri ise, ev eskidikçe kenelerin arttığı şeklindedir.

Evde toz kenesi yoğunluğunun en fazla olduğu yerler, yeni olsun eski olsun, yatak odalarındaki yastık, minder ve yataklar ile döşeme tozlarıdır. Yine yatak odası halılarındaki toz kenesi nispeti, oturma odasındakilerden daha fazladır.

Kedi ve köpek bulunan evlerde kene yoğunluğu artmakta, dolayısıyla evcil hayvan bulunmayan evlerde daha az kene bulunmaktadır. Kedi bulunan evlerde daha fazla bulunan keneler, bu evlerdeki insanların elbiselerinde de bulunmakta ve bu insanların elbiseleri ile kedi bulunmayan evlere de taşınmaktadır. Hayvan tüylerinin bulunduğu yerlerde de keneler daha fazladır. Kedilerden kaynaklanan kene alerjenleri halılarda daha fazla iken, ev tozundan kaynaklanan kene alerjenleri yer (döşeme) tozunda daha fazla bulunmaktadır. Kedi kaynaklı alerjenler, elbette kedi bulunan evlerde çok daha fazladır.

Kenelerin yoğunluğu iklim, mevsim ve hava durumuna bağlı olarak değişmekte ve yoğunluktaki artış ve azalmalar düzensizlik göstermektedir. Çünkü ev içindeki küçük iklim değişiklikleri, kene yoğunluğuna çabuk tesir etmektedir. Ev tozu kenelerinin yoğunluğu mayıs-ekim aylarında daha fazladır ve temmuz ile eylül dolaylarında en yüksek yoğunluklara ulaşır. Bu artış ve azalmalar klima kullanımıyla da alakalıdır. D. pteronissinum daha sık ve hâkim bir alerjen olmakla birlikte, bütün dermatophagoid alerjileri hazirandan eylüle kadar belirgin bir artış göstermektedir.

Ev ortamının nemli ve havalandırmasının yetersiz olması halinde kenelerin yoğunluğu artmaktadır. Evdeki hava değişimi arttıkça, yani ev havalandırıldıkça keneler azalmaktadır. Kenelerin çoğu, nemli bölgelerdeki evlerde, evde su bulunmasa bile, yaygın olarak bulunur. Ancak, nispi nem oranı % 50’nin altına düştüğünde, keneler aktif olarak 11 günden fazla yaşayamaz ise de, protonimf (mini kurtçuk) şeklinde aylarca yaşayabilirler.

KENELERDEN KORUNMA

Kenelerle mücadelede, kapalı mekânları havalandırma, vakumlu temizleme, kuru temizleme, yıkama yapılmasının yanında, keneleri öldürücü kimyevi maddeler de (akarisitler) kullanılmaktadır.

Havalandırma, toz yoğunluğunu azaltarak ve ortamın nemini dengeleyerek tesirli olmaktadır. Sun’i havalandırma ile nemin azalması yönünde bir değişiklik sağlanabilirse, kenelerin ömrü de azaltılmış olur.

Akariisitle yapılan temizlikte, halı ve döşemelik eşyada akarisit kullanılmadan yapılan temizliğe göre, keneler daha fazla azalmaktadır. Ancak yatak, şilte, minderlerde akarisitli veya akarisitsiz temizlik ile mayt azalması aynı nispette olmakta ve % 20’yi geçmemektedir. Kimyevi akariisitler, ev tozu kenesi alerjenlerinde % 70’e varan azalmalar sağlayabilirse de tavsiye edilen kritik değerin altına inilmesinde tek başına yeterli değildin Kenelere karşı kullanılan bazı akarisitler; Acardust, Acarex, Acarosan (köpük ve toz şekillerinde), Actelic 50, Artilin 3A (alkol ve su bazlı), sıvı nitrojen, Paragerm AK, Tymasil’dir. Minder, yatak, ağır perde, yastık, döşeli mobilyalar ve ağaç yüzeylerde tesirli kene arıtmada ilk tercih Acarosan ve sıvı azottur. Diğerlerinin de tesirli olduğu bildirilmektedir. Ancak, kimyevi maddelerin insan için güvenliği tam olarak sağlanmış değildir.

Kenelerle ilgili olarak hastalara eğitim verilmesi, kenelerin kontrolü ile tek başına paralellik göstermez; ekonomik faktörler de tesirlidir. Astımlı fakir çocuklara kenesiz veya az kendi yastık ve yastık kılıfı sağlamanın ekonomik bir yönünün bulunması örneğinde olduğu gibi.

Sık temizlik, keneleri azaltır. Perkloretilen ile kum temizleme yapılan battaniyelerde, toz ve alerjenlerin % 70-98 oranında azaldığı, ancak, alerjenlerin denatüre olmadığı görülmüştür. Yani kenelerin azalması, yalnızca yıkamanın fiziki tesiriyle meydana gelmektedir.

Pamuklu malzeme kullanılan mobilyaların tozunda yerleşmiş kenelerin ev havasına karışmaması için hijyenik ev spreyleri geliştirilmiş ve alerjenlerin ev havasına karışmasını engelleyici bir tesir elde edilmiştir. Normal elektrikli süpürgelerden çok güçlü olan sulu ve pahalı, fakat süper güçlü süpürgeler, hem toz kenelerini yatak ve yastıktan söküp almakta, hem de havadaki tozları bile süzerek toplamaktadır.

Kısacası, kenelerin olmadığı bir evde yaşamak pratik olarak mümkün görülmemektedir. Ancak kene yoğunluğunu düşük seviyelerde tutmak mümkündür. Toz ve kene yoğunluğunu azaltmak, sağlığımız için yararlıdır ve alerjik hastalığı olanlar için hayatidir. Keneleri azaltma ve dengede tutmanın uygulanabilir en ucuz ve en kolay yolu, başka faydaları da bulunan havalandırma, yıkama ve vakumlu temizlemedir.

EV KENELERİ VE SAĞLIĞIMIZ

Toz keneleri ve atıkları, alerjiye sebep olan yapıları sebebiyle çeşitli hastalıklara yol açar veya bazı hastalıkların görülme hızını artırırlar. Polimerize GV tozu kenelerinin monomer ev tozu kenelerinden daha az alerjen olduğu bilinmektedir. KeneleÂrin, alerjik bünyeli kişilerde alerjik hastalıkların ortaya çıkmasında en önemli tetik mekanizması olduğuna inanılır ve özellikle yüksek risk taşıyan bebeklerin kenelerden korunması gerekmektedir.
Kenelerin sebep oldukları rahatsızlıkların başında astım gibi alerjik solunum yolu hastalıkları gelmektedir. Evin nemi ile solunum yolu şikayetleri ve kene alerjisi arasında bir münasebet vardır. Benzer şekilde, yatak odası döşemesindeki ve yatağı oluşturan maddelerdeki toz yoğunluğu ile, çocukların alerjiye bağlı solunum şikayetleri arasınÂda ilişki bulunmuştur.
Keneler, bebek ve çocuklarda kronik bronşit ve astıma yol açtıkları gibi, alerjik deri hastaÂlıkları ve burun iltihaplarına da sebep olmaktadırlar.
Toz alerjisi olanların evlerinde daha fazla toz bulunduğu tespit edilmiştir. Nitekim, alerjik deri hastalığı (atopik dermatit) olanların evlerinde sağlıklı kişilerin evlerine oranla 3-6 kat fazÂla kene tespit edilmiştir; yani yüksek miktarda keneye maruz kalmakla, atopik dermatit hastaÂlığı birlikte görülmekte ve bu münasebete evin nem durumunun bir tesiri olmamaktadır. Bir graÂmında 500'den fazla kene bulunan yatak tozuna maruz kalanlarda atopik dermatit olma riski başlamakta, kene yoğunluğu 5.000/g toza ulaştığında atopik dermatit olma riski 25 kat artÂmaktadır. Bu durum, atopik dermatitlilerin dökülen deri pullarının yağ kompozisyonundaki farklılık sebebiyle, keneler için daÂha besleyici olmasına bağlanmaktadır.
Kene alerjenlerine olan hassasiyet eşiği giderek düşmektedir. Genel olarak 2 mg/g toz olarak kabul edilen hassasiyet eşiğinin altındaki maruziyetlerde bile astımlı çocuklarda kene duyarlılığı gelişebileceği gösterilmiştir.


--
Google Kazançları
Google'u Kullanarak Hergün Banka Hesabına Nakit Para Akışı Otomatikleştirelebilir mi?
http://www.xticaret.com/xticaret/?12_1493
---------------------------------
Zeka Küpü Hızlı Çözüm Yöntemi
Rubik Küp yada Zeka Küpü olarak tanınan zeka oyununun çözümünü sayıları kullanarak çok çabuk öğreten yeni ve müthiş bir yöntem.
http://www.xticaret.com/xticaret/?571_1493
-------------------------------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

29 Nisan 2010

Artık Kablosuz Modemler 50 km'ye Kadar Etkin


TP-Link WA5110G erişim noktası cihazı, kablosuz interneti 50 km uzağa taşıyor.
TP-Link’in 50 km uzağa veri transferine olanak sağlayan yeni erişim noktası cihazını pazara sunuldu. TP-WA5110G model ürün, geniş bir alanda kablosuz internet kullananları hedefliyor.

DataStar Ürün Müdürü Ali Dinçer, uygun fiyatlı olan bu yeni ürünün özellikle küçük işletmelere yönelik olduğunu belirterek, “Geniş alanda hizmet veren cafe-restorandan motel- pansiyon gibi turizm işletmelerine, fabrikalara değin çok çeşitli sektörlerdeki kurumlar için ideal bir ürün. Uygun anten ile 50 km uzağa kadar veri transferi yapılabiliyor ve bu ürünün fiyatı sadece 59 dolar” diyor. TP-Link ürünlerinin kalitesine de değinen Dinçer, tüm TP-Link ürünleri gibi bu ürünün de DataStar’ın Türkiye geneline yayılmış dağıtım ağı aracılığıyla satışa sunulduğunu belirtiyor.

Ürünün bazı teknik özellikleri ise şöyle:
TP-WA5110G Access Point
-    AP Client Router, AP Router, AP Operation modlarını destekliyor,
-    4DBI çıkartılabilir anten,
-    50 km uzağa veri transferi olanağı,
-    Basit ve kolay kurulum kılavuzu,

TP-WA5110G Access Poin'in satış fiyatı ise 59 dolar + KDV olarak belirlendi. Cnet


--
Google Kazançları
Google'u Kullanarak Hergün Banka Hesabına Nakit Para Akışı Otomatikleştirelebilir mi?
http://www.xticaret.com/xticaret/?11_1493
---------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

182 Hastane Randevu Numarası Oldu

Hastane randevusu alırken şikayetlere neden olan telesekreter sistemi bitti. 182’yi arayanlar aktif olarak görevliyle görüşebiliyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlıkta reform uygulamalarına devam edeceklerini belirterek, 182’yi arayarak randevu alınabileceğini açıkladı. Ankara’da haziran ayında aile hekimliğine geçileceğini belirten Akdağ, doktorun iyi davranmadığı, acilde sorun yaşayan hastaların 184 şikayet hattını arayabileceğini belirtti. Bakan Akdağ, Anayasa değişiklik görüşmeleri sırasında gazetecilerle sohbet ederken, saat 01.00’i gösterdiği sıralarda bir gazeteciye hem şikayet hattı 184’ü arattı hem de yeni hizmete girecek e-randevu 182’yi arattı. Muhabirin hastaneden randevu alması ve şikayeti bildirmesine tanıklık eden Akdağ “Sistem gayet güzel işliyor” dedi.

ŞİKAYET HATTI 184 DEVREDE

Akdağ, 182 nolu hattı arayarak hastanelerden telefonla randevu alınabileceğini ilk olarak Kayseri ve Erzurum’da uygulamanın başladığını, Türk Telekom’la bu konuda anlaşma yaptıklarını söyledi. Akdağ “Daha önce SSK hastanelerinde uygulandı. Ancak aranan numara telesekretere yönlendirildiği için başarısız olmuştu. Şimdiki sistemle Türk Telekom’la anlaşma yapıldı. Aktif olarak görevli çıkıyor. Randevuyu veriyor, doktoru seçebiliyorsunuz” dedi. Akdağ, vatandaşların acilde sorun yaşamaları, ya da doktorların azarlaması gibi durumlarda 184 şikayet hattı ya da hastanelerdeki ‘hasta hakları birimlerine’ başvurabileceğini söyledi. Akdağ “Yeni sistem kuruyoruz. Hasta hakları birimlerini hastane dışına taşıyacağız” dedi.

Aile hekimliği 42 ilde aynı anda başladı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, aile hekimliğinin 42 ilde uygulanmaya başladığını, üç büyük şehirden Ankara’da Haziran 2010’da uygulamaya gireceğini belirterek, “Ankara’da 3 bin 500 kişiye bir aile hekimi düşecek. Pratisyen hekim sayımız buna müsaade ediyor” dedi. Aile hekimliğinde sağlık çalışanlarının nerede çalışıyorsa orada ikamet etmek zorunda olduğunu belirten Akdağ “Doktorlar buna dikkat etmek zorunda. Nerede ikamet ediyorlarsa orada çalışacaklar. Hafta sonu, tatil günü doktora ulaşılabilecek” dedi.



--
Google Kazançları
Google'u Kullanarak Hergün Banka Hesabına Nakit Para Akışı Otomatikleştirelebilir mi?
http://www.xticaret.com/xticaret/?11_1493
---------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

28 Nisan 2010

Samsung peşpeşe 3 yıldır monitör pazarında lider

Samsung tahtına iyice kuruldu

Tüketici elektroniği ve BT teknolojilerinde dünya liderlerinden biri olan Samsung Electronics, monitör pazarında geçtiğimiz yıl elde ettiği en yüksek pazar payı ile üç yıldır sürdürdüğü liderliğini korumaya devam etti.

Pazar araştırmaları firması IDC’ye göre Samsung Electronics, satış gelirlerinde yüzde 17.9’luk bir pazar payı ile monitor pazarında geçtiğimiz yıl bir rekora imza attı. Böylelikle Samsung, 2007 yılının ilk çeyreğinden itibaren peşpeşe 3 yıl boyunca liderliğini korumuş oldu. Bu süre içersinde Samsung, 2007 yılında ikinci sıradaki monitor üreticisi ile arasındaki yüzde 1.5 olan farkı 2009 yılında yüzde 5.1’e yükseltti. LCD monitor pazarında rekor bir pazar payına imza atan firma, dünyanın önde gelen monitor üreticisi olmayı da sürdürdü.

Samsung Electronics’in 2008 yılında yüzde 16.2 olan LCD monitor pazarındaki satış gelirleri bazındaki payı her yıl yüzde 1.8 artarak yüzde 18’e ulaştı. 2007'nin son çeyreğinde elde ettiği LCD monitör pazarı liderliğini de günümüze kadar 3 yıl aralıksız olarak korudu.

Samsung Arayı Açıyor

Samsung Elektronics aynı zamanda her yıl büyümesini sürdürerek en çok satış yapan firma oldu. Şirket, monitör pazarında yüzde 15.9, LCD monitör pazarında da yüzde 15.9 pazar payı elde etti. Samsung’un 2008 yılında monitör pazarındaki payı yüzde 15.7 idi ve LCD monitör pazarındaki payı da yüzde 15.4'tü.

Samsung’un geçtiğimiz sene global pazarda gerçekleştirdiği 160.2 milyon monitör satışının yaklaşık yüzde 99’unu LCD monitörler oluşturdu.
Samsung, dünyada laptoplarda kullanılmak için üretilen ilk monitör serisi Lapfit ve büyük ölçekli monitörleri sayesinde de marka değerini de yükseltti.

Samsung Türkiye BT ürünleri Satış ve Pazarlama Müdürü Barış Kestep, “Samsung monitörleri global monitör pazarındaki yerini kuvvetlendirip, itibarını artırmaya devam ediyor. Samsung olarak Pazar liderliğimizi güçlendirmek için tasarımla işlevselliği bir araya getiren, en son LED teknolojisine sahip ultra ince LED monitörleri ve doğa dostu yeni LED monitörleri piyasaya sunacağız” dedi.

IDC verilerine göre Samsung’un 2009 yılı monitor pazar payları şu şekilde gerçekleşti:

Toplam Monitör Pazarı   
Satış Gelirlerine Göre %17.9   
Birim Satışa Göre % 15.9

LCD Monitör Pazarı
Satış Gelirlerine Göre %18.0   
Birim Satışa Göre %15.9




--
Google Kazançları
Google'u Kullanarak Hergün Banka Hesabına Nakit Para Akışı Otomatikleştirelebilir mi?
http://www.xticaret.com/xticaret/?11_1493
---------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Çiftçilere 500 TL Destek Verilecektir

Tarım Danışmanları ile sözleşme imzalayan çitçilere yılda bir defa olmak üzere 500 TL detek verilecek.
Alınanan Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürleğe giren 28.04.2010 tarihli 27565 sayılı resmi gazetede yayınlanarak  "Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında Karar" ile 2010 yılı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık ücretleri ve süresi belirlendi.

Bu karar ile ülkenin Tarımsal Yayım ve Danışmanlık sisteminin çoğulcu, etkin ve verimli bir yapıya kavuşması amaçlanmıştır. Bu kapsamda Tarımsal Danışmanlık alan hizmeti alan Tarımsal İşletmelere 01.01.2010 - 31.12.2010 tarihleri arasında sabit kalmak şartı ile her işletmeye yıllık 500 TL ödeme yapılacaktır.
Açıklanan karar ile uzun zamandır merakla beklenen Tarım Danışmanları mı yoksa Tarımsal İşletmeler mi? desteklenecek sorusuda açıklığa kavuşmuş oldu. Tarım Danışmanları, Meslek Odaları ve bir çok sivil toplum örgütlü desteklenmenin Tarım Danışmanları'na yapılmasını istiyordu. Sebep olarak yeni gelişen bir sektör olan Tarımsal Danışmanlık Sisteminin desteklenmesinin gerekliliği gösteriliyordu. Mevcut destekleme modeli Tarım Danışmanlarının Tarımsal İşletmelerle güvenli ve istikrarlı bir şekilde yürütülmesi bir çok probleme neden olacağı ve sistemin gelişmesine bir fayda sağlayamacağı ayrıca suistimallere açık olacağı görüşü hakim. Uygulanan Bakanlar Kurulu hükümleri ise;



--
Google Kazançları
Google'u Kullanarak Hergün Banka Hesabına Nakit Para Akışı Otomatikleştirelebilir mi?
http://www.xticaret.com/xticaret/?11_1493
---------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Dana Ferhat Bir Türkiye'de mi Var Sanıyorsunuz

İşte size dünyanın çeşitli ülkelerinden Dana Ferhat manzaraları. Neredeyse bilmeyenimiz yoktur Sivas'ta gerçekleşen şu meşhur Dana Ferhat olayını. Dana Ferhat dediğimizde aklımızda kalanlar;

sivaslı dana. sahibi serce marka otomobilinin arka koltuklarini sokmus hayvani icine yerlestirmis ve sonra veterinere goturmustur. bu buyukbas hayvanin ilgili fotolari yedi duvele kapak olmustur.

http://www.haber61.net/images/news/dana_ferhat.jpg

the guardian gazetesi dana ferhat'ın meşhur fotoğrafını uydurma bir haberle tüm dünyaya duyurmuştu. ayrıca bir dananın bu kadar şirin görünebileceği pek fotoğraf da yoktur.

sahibinin ssk primlerini odeyebilmek icin uc milyar liraya "guler sucuklari"na sattigi hayatimizin danasi..

o şimdi sucuk..

$u anda vicdan azabi cekmeme neden olmu$ hayvan.

sucuk fabrikası sahibinin bu kadar ünlü olduğu için 3 milyar verdik dediği dana..

insanın sucuk kavramıyla dana ferhat kavramını bağdaştırdığında (ki normalde bu çok zor bir şeydir; dana başka şeydir, sucuk başka şey...) vejeteryan olma isteğini azdıran halk kahramanıdır. diğer tüm değeri sonradan anlaşılanlar gibi hazin bir hayat hikayesi vardır... önce dana bir serçeye binmiştir* sora sucuk olup yumurtayla karıştırılmıştır ve afiyetle yenmiştir*...

bindirildiği otomobil sarı olduğu için bir yabancı gazete "karıcım bugün arabama binen müşteriye inanamayacaksın" türünden taksici karikatürlerine yer vermişti.

sucuk olması ile insanları üzmüş eski popstar dana. ulan sanki dana okuyup profesör, ünlü bir yazar, bir tiyatrocu bir yönetmen olacaktı. sucuk, bilemedin pastırma olacaktı tabi. proteine ihtiyaç duyan canlılarız. yeriz. alıntılar ekşi sözlükten.

7 Ocak 2004 —  Merkeze bağlı Doğanca Köyü’nde oturan “Dana Ferhat”ın sahibi Mehmet Toker’in, Ferhat’ı, önce kent merkezinde esnaf Ali Yılmaz’a sattığı tespit edildi. Yılmaz’ın da Ferhat’ı, “Güler Sucukları” adlı firmaya sattığı anlaşıldı.   “Güler Sucukları” adlı firmanın İşletme Müdürü Kuzubey Güler, “Dana Ferhat”ı 3 milyar liraya satın aldıklarını belirterek, “Ününden dolayı fazla para verdik” dedi. Güler, Ferhat’ın daha sonra mezbahalarında kesilerek, “sucuk, pastırma ve kavurma” olarak satışa sunulduğunu söyledi. “Dana Ferhat”ın kardeşi “Feride”yi de satın almak istediklerini belirten Güler, bunun için de sahibi Mehmet Toker ile pazarlık yapacaklarını dile getirdi. ntvmsnbc.

İşte bunlarda dündadaki "Dana Ferhat" manzaraları;


This is How People Transport Animals

This is How People Transport Animals

This is How People Transport Animals

This is How People Transport Animals

This is How People Transport Animals

This is How People Transport Animals

This is How People Transport Animals

This is How People Transport Animals

This is How People Transport Animals

This is How People Transport Animals

This is How People Transport Animals

This is How People Transport Animals

This is How People Transport Animals

This is How People Transport Animals

This is How People Transport Animals

This is How People Transport Animals

This is How People Transport Animals

This is How People Transport Animals

This is How People Transport Animals

This is How People Transport Animals

This is How People Transport Animals

This is How People Transport Animals

This is How People Transport Animals

This is How People Transport Animals

This is How People Transport Animals

This is How People Transport Animals

This is How People Transport Animals

This is How People Transport Animals


--
Google Kazançları
Google'u Kullanarak Hergün Banka Hesabına Nakit Para Akışı Otomatikleştirelebilir mi?
http://www.xticaret.com/xticaret/?11_1493
---------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Araç alım satımında bütün işlemler noterden yapılacak

Vatandaşın emniyetin trafik tescil şube müdürlüklerindeki devir çilesi bu tarihten itibaren bitiyor.

İkinci el araç alım satımında tüm işlemler 1 Mayıs 2010'da noterlere geçiyor. Vatandaşın emniyetin trafik tescil şube müdürlüklerindeki devir çilesi bu tarihten itibaren bitiyor. Sabah gazetesinin haberine göre, ikinci el araç satışını noterde yapan vatandaşlar artık emniyete gitmeyecek. Noterler ruhsat ve posta ücretini alacağı vatandaşa geçici belge verecek.

Ardından ruhsat hazırlanıp araç sahibine posta ile gönderilecek. Vatandaşlar yeni sistemde TŞOF'e verdikleri ücretten de kurtulacaklar. Dosya parası ve iş takipçilerine verilen ücretler de yeni sistemde vatandaşa yansımayacak. Böylelikle vatandaş yaklaşık 100 liralık bir masrafla araç devri gerçekleştirebilecek.


--
Google Kazançları
Google'u Kullanarak Hergün Banka Hesabına Nakit Para Akışı Otomatikleştirelebilir mi?
http://www.xticaret.com/xticaret/?11_1493
---------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Afyonkarahisar Sülümenli Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

AFYONKARAHİSAR İLİ SÜLÜMENLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NDAN

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin (A) fıkrasının şartlarını ve Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15. maddesinde İtfaiye Eri Kadrolarına ilk defa atanma şartlarına göre aşağıdaki şartları taşımak koşulu ile itfaiye Eri kadrolarına alım yapılacaktır.

A. ATAMA YAPILACAK KADROLAR:

S.NO DERECESİ ÜNVANI ADET CİNSİYET TABAN PUAN TAHSİLİ
1 10 İtfaiye Eri 1 E/K 60 Lise veya Dengi Okul
2 10 İtfaiye Eri 1 E/K 52 Ön Lisans Mezunu

B . BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA ARANACAK GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR:

İlan edilen kadrolara atanmak için başvuracak adayların 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin (A) fıkrasında belirtilen aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

1) Türk vatandaşı olmak.

2) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

3) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasını yada affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, Milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas ihaleye fesat karıştırma, edinim ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini saklama veya Kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,

4) Sınav Tarihi olan 02/05/2010 tarihi İtibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak,

5) Askerlikle ilişiği olmadığına dair veya tecilli olduğuna dair beyan,

6) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, bayanlarda en az 1,60 metre boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak,(Boy ve Kilo tespitleri Sağlık Ocağı tarafından yapılarak onaylanacaktır .)

7) Sağlık açısından Kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla İtfaiye Teşkilatının Çalışma şartlarına uygun olmak.

8) Adayların 2008 yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarına (KPSS) sınavına girmiş olmaları, Lise ve Dengi Okul Mezunları için KPSS P94 Ön Lisans Mezunları için KPSS P93 Puan türünden sınav komisyonunun belirlemiş olduğu taban puanı ve üzerinde KPSS puanı almaları şarttır.

9) KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılacak olan adaylarının listesi, Belediyemiz ilan tahtasında yayınlanacaktır.

10) Alınacak olan kadro için yukarıdaki kadro karşılığındaki öğrenimlerden sınav tarihi itibariyle mezun olmak.

11) Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmamak.

12) Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlerde daha önce çalışmış veya halen çalışıyor olmamak,

13) Tercih edilecek kadro için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

C . BAŞVURU YERİ, TARİH VE SAATİ:

1) Adaylar 30/04/2010 tarihine kadar, saat 09.00 ile saat 16.00 arası istenilen belgelerle birlikte Sülümenli Belediye Başkanlığı Yazı İşl. Müdürlüğü, Sülümenli Kasabası AFYONKARAHİSAR adresine şahsen başvuracaklardır.

2) Sınava katılabilme şartlarını taşıyan adaylara Yazı İşleri Servisince sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) verilecektir. İdaremiz, başvuru yapan adayları KPSS başarı puanlarına göre sıralayarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere, atama yapılacak boş kadro sayısının üç katı oranında adayı sınava çağıracaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. Posta ve Internet üzerinden yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

D . BAŞVURU ESNASINDA ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER:

Sülümenli Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacak başvuru formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı şekilde tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenecektir.

1) 2008- KPSS sonuç belgesi aslı veya noter tasdikli sureti,

2) T.C. Kimlik numarası mevcut Nüfus Cüzdanı aslı veya noter tasdikli sureti,

3) Son altı ay içerisinde çekilmiş 3 adet renkli 4,5 x 6 boyutunda vesikalık fotoğraf, (Fotoğrafın 1 tanesi Başvuru formuna yapıştırılacaktır.)

4) Diploma veya çıkış belgesi aslı veya Noter onaylı sureti,

5) Askerliğini yapan Adaylar için askerliğini yaptıklarına dair belgenin veya Tecilli olanların tecil belgeleri aslı veya noter tasdikli sureti,

6) Cumhuriyet Savcılığı Adli Sicil Belgesi (Son 1 (Bir) ay içinde alınmış.),

7) Boy kilo Tespit formu (Boy ve kilo tespit formunun boşu Belediyemizden temin edilecektir.)

E . SINAV YERİ, ZAMANI ve KONULARI:

Sınav sözlü olarak yapılacaktır. Sözlü sınav tarihi 02/05/2010 Pazar günü saat:10.00' da Sülümenli Belediye Başkanlığı, Sülümenli Kasabası AFYONKARAHİSAR adresinde Belediye Meclis odasında yapılacaktır.

Sözlü Sınav Konuları;

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi,

c) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

d) Mahalli İdarelerle İlgili Temel Mevzuat,

e) Mesleki bilgi ve becerilerine yönelik sorular ve uygulamalar,

f) Genel Kültür

F . SINAV ŞEKLİ, DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ ve İLANI:

1) Sözlü sınavlar duyurulmuş olan yer ve saatte başlar ve geç gelenler sınava alınmazlar.

2) Sözlü sınav yukarıdaki sınav konuları üzerinde yapılacaktır. Hizmetin gerektirdiği duruma göre sportif dayanıklılık gibi görevin gerektirdiği özellikleri ölçecek uygulamalı sınav şeklinde de yapılacaktır. Bu Durumda adayların yanlarında Eşofman ve spor ayakkabısı da getirmeleri gerekmektedir.

3) Sınava giren adaylar yanlarında sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı)ile birlikte resmi makamlarca verilmiş geçerli bir kimlik belgesi bulundurmak zorunda olup, istendiğinde bunları sınav görevlilerine ibraz etmekle yükümlüdürler. Her aday, sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) kontrol edilmek suretiyle sınava alınır.

4) Sözlü ve dayanıklılık sınavlarından 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması şarttır.

5) Kurum sınav başarı puanı, sözlü ve dayanıklılık testi sınav türünden sonucu esas alınarak belirlenir.

6) İtfaiye Eri Memurluğuna girişe esas teşkil edecek sınav sonucu, sözlü mülakat ve dayanıklılık sınavı notunun aritmetik ortalaması alınmak suretiyle başarı notu belirlenir.

7) Yüksek puandan başlamak üzere kadro sayısı kadar ASİL ve YEDEK aday belirlenir.

8) Sınav sonuçları; başarı sırasına göre kazanan adaylara yazılı olarak bildirilecektir. Belediyenin ilan tahtasında ilan edilir ve kazananlara yazılı olarak bildirilir.

9) Ataması yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılır.

İlan Olunur.



--
Google Kazançları
Google'u Kullanarak Hergün Banka Hesabına Nakit Para Akışı Otomatikleştirelebilir mi?
http://www.xticaret.com/xticaret/?11_1493
---------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

27 Nisan 2010

Aft Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Aftlar, ağız içi yaralar, uçuklar toplumun %18-20 lik kısmında sürekli olarak tekrar eden bir biçimde görülür. Çoğu zaman tek bir noktada oluşsa da bazen ağzın belirli bölgelerinde birden çok alanda çıkabilir. Ağız içi yaralar gündelik yaşamı olumsuz bir biçimde etkiler. Aft ve ağız içi yaralarının oluşum nedenlerini belirlemek için bir çok çalışma yapılmıştır. Ağız içi oluşumları hızlandıran olumsuz bir çok faktör belirlenmiş olsa da aftın asıl oluşum nedeni tam olarak saptanamamaktadır.

Aft Nedir?

Aft ağız içerisinde oluşan dil yüzeyi, iç yanak kısımları ve diş etleri üzerinde görülen ağrılı genellikle solgun beyaz, gri renklerde, çevresinde yoğun kızarıklar olan ağrılı oluşumlardır. 

Aftlar, ağız içi yaralar, uçuklar toplumun %18-20 lik kısmında sürekli olarak tekrar eden bir biçimde görülür. Çoğu zaman tek bir noktada oluşsa da bazen ağzın belirli bölgelerinde birden çok alanda çıkabilir. Ağız içi yaralar gündelik yaşamı olumsuz bir biçimde etkiler.

Aft ve ağız içi yaralarının oluşum nedenlerini belirlemek için bir çok çalışma yapılmıştır. Ağız içi oluşumları hızlandıran olumsuz bir çok faktör belirlenmiş olsa da aftın asıl oluşum nedeni tam olarak saptanamamaktadır.

Stres: Stres bir çok hastalığın ana nedeni olarak belirlenmiş  olmasına karşın, küçük gibi görülen bir çok propleminde ana kaynağıdır.  Adet öncesi dönemler, duygusal sorunlar, aşırı stresli ve gergin çalışma  koşulları aft oluşumlarını hızlandırabilir.

Aft Oluşumunu etkileyen Olumsuz Faktörler Nelerdir?

Aşırı tuzlu ve baharatlı yiyecekler: Bu tarz yiyecekler ağız içerisinde aft oluşumunu hızlandıran en önemli nedenlerdendir. Ağız içerisinde bulunan mukoza dokusunu tahriş ederek aft ve ağız içi yaraları için uygun bir zemin hazırlarlar.

Stres: Stres bir çok hastalığın ana nedeni olarak belirlenmiş olmasına karşın, küçük gibi görülen bir çok propleminde ana kaynağıdır. Adet öncesi dönemler, duygusal sorunlar, aşırı stresli ve gergin çalışma koşulları aft oluşumlarını hızlandırabilir.

Diş ve çene yapısında bozukluklar: Dişlerin kapanma konumlarının ve çene yapısıyla olan durumlarının çarpık ve düzensiz olması sonucu ağız ve yana içerisinde sürtünme ve ısırmalar meydana gelmektedir. Dişler doğru bir biçimde fırçalanamadığında ve ağız içerisinde yeterli hijyen sağlanmadığı durumlarda, tahrip olan ağız içi dokusu aft oluşumuna açık olacaktır.

Diş Macunu: Diş macunlarının içeriğinde bulunan bazı kimyasallar ağız içi dokusunun mukoza yapısıyla uyumsuzdur. Diş macunlarının temizleme etkisini arttırkmak için kullanılan köpük yapıcı kimyasallar, ağız içerisinde bulunan hücre duvarını tahrip ederek bakterilere ve aftlara uygun bir ortam oluşturmaktadır. Bu nedenle diş macunu seçimlerinde  "sodyum lauryl sulhate" SLS adı verilen bir maddenin oranının en düşük olmasına dikkat eden markalar kullanılmalıdır.

Dermatolojik Hastalıklar: Bir çok dermatolojik ve bulaşıcı hastalığa neden olan bir bakteri aft oluşumunuzu hızlandırıyor olabilir. Bu durumda genital siğiller, cinsel yolla bulaşan cilt hastalıkları, döküntü, iyileşmeyen yaralar ve kuruluk oluşumlarında detaylı olarak dermatolojik muayenelerinizi yaptırmayı ihmal etmeyin.

Vitamin Eksikliği: Bazı vitaminlerin eksikliğinde vücudumuz bizim çoğu zaman fark etmediğimiz tepkiler vermektedir. Aft oluşumunu hızlandıran önemli bir neden olan faktörlerden birisi de B12 Vitamini ve demir eksikliğidir. Bu vitaminlerin noksanlığında ağız içi yaralarının iyileşme sürelerinin geciktiği tespit edilmiştir.

Aft Tedavisi Nasıldır?

Aftlar herhangi bir tedaviye ihtiyaç duymadan 7 ila 10 gün arasında kendiliğinden iyileşmektedirler. Aft sorunu yaşayan insanların ağrıyı hafifletmek için başvurdukları bir çok yöntem bulunmaktadır Bunlar;

Aft ağrılarını en aza indirgemek için sıcak ve aşırı baharatlı acı ve ekşi yiyeceklerden kaçının.

Steril edilmiş su ile sulandırılmış alkol pamuk ile ağız içerisinde bulunan ağrılı bölgeye uygulanabilir.

Su ve karbonat karışımı ile ağız çalkalanabilir.

Yarım bardak suya 2 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek 2 saatte bir gargara yapılabilir.

Ağrının çok rahatsız edici olduğu durumlarda eczanelerde satılan solüsyon ve ağız içi gargaraları kullanılabilir.

Ağız içerisinde oluşun aft ların kesin tedavisinin bir doktor tarafından belirlenebileceğini unutmayın. Kesinlikle doktorunuza danışmadan ilaç kullanmayın!

Aft ve Uçuk Arasındaki Fark Nedir?

Aft ve uçuk ağız içerisinde ki oluşumları nedeniyle aynı belirtileri gösterebilirler. Bu yüzden aft ve uçuk sorunları sürekli olarak birbiriyle karıştırılabilir.

Aft ve uçuk arasındaki temel farklılıklar şunlardır;

Aft: Yalnızca ağız içerisinde oluşmaktadır. Bulaşı ve yayılıcı değildir. Aft oluşumuna neden olan belirlenmiş bir virüs yoktur.

Uçuk: Ağız içerisinde küçük, beyaz ve içi sıvı dolu kabarcıklar halinde meydana gelir. Nadiren ağız içerisinde görülür. Genellikle dudak ve yanak çevresinde oluşan kaşıntılı ve akıntılı oluşumlardır. Bulaşıcıdır. Virüs tarafından oluşur.

Uçuk Belirtileri Nelerdir?

Uçuk çıkmadan önce oluşacağı bölgeyi uyarır. Bu bölgede kaşıntı ve yanma hissi görülür. Bu sürecin ardından içerisinde su dolu kabarcıklar olan noktacıklar oluşur. Bu dönem çok hassasdır. Bu kabarcıkların kaşınması, koparılması yayılmaya neden olur. Geç iyileşen bu oluşumlar iyileşme döneminde yaraya dönüşür.

Uçuk Nasıl Bulaşır?

Uçuk her şeyden önce açık bir yara olarak değerlendirilmelidir. Uçuk sorunu yaşayan kişilerin temasda bulundukları bütün özel eşyalar, başka kişilerin kullanımından ayrılmalıdır. (Havlu, bardak, yastık kılıfı, kaşık, tabak)

Uçuğun başlangıç evresinde fark edilmeyen küçük kızarıklıklar uçuğun en bulaşıcı olduğu dönemdir. Uçuğa neden olan Herpes Simpleks adlı virüs insan vücuduna çok küçük yaşlarda yerleşir.
Hassas ve aşırı reaksiyonlar gösteren kişilerde iyileşme süreci oldukça ağrılı ve uzun olabilir. Uçuklar gerekli hijyen koşullarında tedavi edilmezse diş etleri, yanaklar ve dudaklar enfeksiyona açık hale gelir.

Uçuk Sorunu Yaşayan Kişilerin Dikkat Etmesi Gereken Kurallar;         

Uçuğa hiçbir biçimde elle temas edilmemelidir.

Bayanlar kullandıkları kozmetiklerin hijyenine çok dikkat etmelilerdir. Kesinlikle göz makyajında kullanılan kozmetiğin ellerle veya uçuklu bölgeyle temas etmiş olmaması çok önemlidir.

Çocuk ve bebeklere dokunurken dikkatli olunmalıdır. Asla öpülmemelidir.

Yemek yerken yenilen malzemelerin tamamı kişiye özel kullanılmalıdır.

Uçuk üzerinde oluşan kabuk ve yaraların elle koparılmaması ve yüzün başka bölgelerine dokunulmaması gerekmektedir.


--
Google Kazançları
Google'u Kullanarak Hergün Banka Hesabına Nakit Para Akışı Otomatikleştirelebilir mi?
http://www.xticaret.com/xticaret/?11_1493
---------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Çinde Oyuncak Üreten Bir Fabrikadan Görüntüler

Dünyanın en büyük oyuncak üreticilerinden Mattel, 2007 yıllında Çinde üretilen oyuncaklarda kullanılan boyada yüksek oranda kurşun bulunduğu tespit edilince çok sıkıntılı günler geçirmişti. İlk başta 1,5 milyon oyuncağı geri çağırmış ardından da 7,2 milyon oyuncağı geri çağırmıştı. Geri çağırılan ürünler arasında çocukların en sevdiği oyuncakların başında gelen Barbie, Polly Pocket ve Batman gibi ürünler  de bulunuyordu. ABD ve Avrupa'da geniş bir pazara sahip olan Mattel, tüketicilere yaptığı çağrıda, belirtilen oyuncaklarla  oynanmamasını ve şirket ile irtibata geçilmesini istemişti.

O zamandan bugüne kadar bir çok şeyi değiştiren Mattel firması fabrikada da birçok değişikliğe gitmiş. İşte Çin'de bulunan oyuncak fabrikasında resimler.



A Look Inside Chinese Toy Factory


A Look Inside Chinese Toy Factory

A Look Inside Chinese Toy Factory

A Look Inside Chinese Toy Factory

A Look Inside Chinese Toy Factory

A Look Inside Chinese Toy Factory

A Look Inside Chinese Toy Factory

A Look Inside Chinese Toy Factory

A Look Inside Chinese Toy Factory

A Look Inside Chinese Toy Factory

A Look Inside Chinese Toy Factory

A Look Inside Chinese Toy Factory

A Look Inside Chinese Toy Factory

A Look Inside Chinese Toy Factory

A Look Inside Chinese Toy Factory



--
Google Kazançları
Google'u Kullanarak Hergün Banka Hesabına Nakit Para Akışı Otomatikleştirelebilir mi?
http://www.xticaret.com/xticaret/?11_1493
---------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali