30 Ekim 2009

2 milyon memura müjde

Memurların emekli olmak için Ankara'ya gitme zorunluluğu ortadan kalkıyor. Hizmet Takip Projesi'yle memurların bütün işlemleri görev yaptığı kurum ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında bilgisayar üzerinden yapılacak.

Proje pilot olarak Diyanet İşleri Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü personeli için başlıyor. İlk etapta polisler ve Diyanet bünyesinde çalışanların hizmet dökümleri elektronik ortama atılacak. Kamu çalışanları hizmet döküm belgesiyle kapı kapı dolaşmaktan kurtulacak. Elektronik imzanın kullanılacağı sistem 2010 yılında yaygınlaşacak. Memurlar oturdukları yerden tek tuşla emekli olabilecek.

EMEKLİLİK BELGESİYLE KAPI KAPI DOLAŞMA BİTECEK
HİTAP ile Emekli Sandığı çatısı altında çalışan sigortalıların hizmet başlangıcından itibaren bütün bilgileri internet ortamına atılacak. Bu bilgiler bilgisayara kaydedilirken memurlara herhangi bir şart koşulmayacak. Tek tuşla emeklilik için şu bilgiler tozlu raflardan sanal ortama girilecek.

ON-LİNE EMEKLİLİK 2010 YILINDA
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun verdiği bilgiye göre bütün kamu kurumları sisteme dahil edilerek, sigortalıların bilgileri elektronik ortamla alınacak. Hizmet Takip Projesi programının 30 Haziran 2010 tarihi itibarıyla pilot kurumlarla test ortamında veri alışverişine başlanacak. 31 Aralık 2010'da ise söz konusu sigortalıların hizmet kayıtlarının on-line olarak alınmasını sağlanacak Tüm sigortalıların bilgileri elektronik ortama atılana kadar eski uygulamaya devam edilecek. Bu süre içinde memurların kurumlarından hizmet belgesi istenilmeyecek. Elektronik ortamda gelen belgeye göre emekli aylığı hesaplanacak.

--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Yıllanmış Sarımsak Mucizesi

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Biyokimya Klinik Şefi Prof. Dr. Necat Yılmaz, yıllanmış sarımsak ekstraktının (AGE) karaciğeri koruyucu, savunma sistemini güçlendirici, kanseri önleyici  etkiye sahip olduğunu belirterek, ''Yıllanmış sarımsak ekstraktı (AGE), kötü kokmayan gençlik iksiri gibidir'' dedi.

sarımsakProf. Dr. Yılmaz, yıllanmış sarımsak ekstraktı (AGE) kullanımının birçok faydası bulunduğunun bilimsel olarak ispatlandığını, Anadolu insanının aslında kendi geliştirdiği yöntemlerle çoğu zaman kendi devasını bulduğunu söyledi.

''Birçok insanın bilip uygulamaya çalıştığı bir yöntemdir AGE hazırlamak. Fakat farklı farklı uygulamaları vardır'' diyen Prof. Dr. Yılmaz, ''Sarımsak çiğ yendiği zaman kokusunun yanı sıra zararlı olabilmektedir. Sarımsak özel olarak hazırlanan bir yöntemle en az 6 ay bekletildiğinde, istenmeyen bileşikler yok edilmekte, mucizevi doğal bir bileşik ingilizce adıyla Aged Garlic Extract (AGE) isimli kokusuz sarımsak ekstraktı oluşmaktadır'' diye konuştu.

Çiğ tüketmek yararlı mı?

Türkiye'de çok sık tüketilen sarımsağın çiğ yendiğinde yarardan çok zarar görüldüğünü, çiğ tüketimin sarımsaktan faydalanılmasını engellediğini ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Çiğ tüketilen sarımsaktaki 'Allicin' denen madde, kolesterol düşürme etkisi yanında, karaciğer, mide, bağırsak sistemini tahriş edip, erkeklerde sperm hareketlerini yavaşlatmaktadır. Oysa dövülmüş sarımsak suda en az 6 ay kadar bekletildiğinde mucize bileşiği ''S-Alilsistein (SAC)'' açığa çıkmaktadır. Bu mucize madde karaciğeri koruyucu, savunma sistemini güçlendirici, kanseri önleyici ve tüm kemoterapatik ilaçların istenmeyen yan etkilerini azaltıcı etkiye sahiptir. Ayrıca bu ekstrakt, kötü kokmayan gençlik iksiri gibidir.''

Yıllanmış sarımsak ekstraktı nasıl hazırlanıyor?
   

Anadolu'da yaşayan insanların yıllardır kullandığı yıllanmış sarımsak ekstraktı şöyle hazırlanıyor:
1 kilo sarımsak soyulup, iyice eziliyor. Bir kavanozun içine konan ezilmiş sarımsakların içine 1 litre su, 5 adet de limon sıkılarak karıştırılıyor, bu karışımın içine 1 litre de sirke ekleniyor. Bunlar karıştırıldıktan sonra kavanozun kapağı iyice sıkılıp, karanlık ve serin bir yerde 6 ile 10 ay arasında bekletiliyor.

Daha sonra yıllanan sarımsak günde bir tatlı kaşığı tüketiliyor. Hiçbir yan etkisi olmayan karışımın kokusuz ve çok lezzetli bir tadı olduğu bildirildi. Sarıksak ekstaktının domuz gribine iyi geldiği de son çıkan haberler arasında yer alıyor.


--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi Uzman Personel Alım İlanı

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ SEÇME SINAVI İLANI (UZMAN PERSONEL)

“5671 sayılı Merkezi Finans ve İhale Biriminin İstihdam ve Bütçe Esasları Hakkında Kanun” ile 20.10.2007 tarihli 26676 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren “Merkezi Finans ve İhale Birimi Personel Yönetmeliği” hükümleri uyarınca, İhale Yöneticisi ve Finans Yöneticisi pozisyonları için Seçme Sınavı yapılacaktır.

SEÇME SINAVINA KATILMA KOŞULLARI

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
b) Sınav tarihi itibarıyla, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler ve sosyal güvenlik kurumlarından birinde (adaylık süresini tamamlamış olarak) çalışıyor olmak,

c) En az dört yıllık eğitim veren siyasal bilgiler, hukuk, iktisadî ve idarî bilimler, iktisat, işletme ve mühendislik fakülteleri ile üniversite ve fakültelerin matematik ve istatistik bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte veya yüksek okullardan mezun olmak,

d) Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında İngilizce dilinden en az 80 puan almak veya dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen uluslararası geçerliliği olan bir belgeye sahip olmak. (TOEFL IBT: 75, CBT: 185, PBT: 490, IELTS: 6,5 puanları KPDS:80 puana eşit kabul edilmektedir)

SEÇME SINAVI ESASLARI

Birimde çalışmak üzere yapılan başvurulardan, Birimin insan kaynakları planlamasına uyan adaylar, tek aşamalı olarak yapılacak sözlü sınava çağrılacaktır.

Sözlü sınavda, adayların Birim hizmetlerinin gerektirdiği niteliklere sahip olup olmadıkları da göz önüne alınarak, Komisyon üyelerince her adaya ayrı ayrı not verilir. Bu notların aritmetik ortalaması sözlü sınav sonucunu gösterir ve bir tutanakla tespit edilir. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için her bir üyeden yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak kaydı ile ortalamanın en az yetmiş puan olması gerekir. Sözlü sınavda uzman personel adaylarının; mesleki bilgisi, Birimin Mutabakat Zaptındaki görevlerine ilişkin konular hakkındaki bilgi düzeyi, yabancı dili kullanma becerisi, genel kültür düzeyi, muhakeme, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti değerlendirilir.

Komisyon tarafından başarılı bulunan personelin listesi, Birim Başkanı tarafından Ulusal Yetkilendirme Görevlisinin onayına sunulacaktır. Ulusal Yetkilendirme Görevlisince istihdamı uygun bulunan personel, kurumlarından gerekli muvafakat alınarak Birimde göreve başlatılacaktır.

BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ

Birimimizin internet adresinden (http://www.cfcu.gov.tr) temin edilecek iş talep formu ve aşağıda sayılan belgeler, şahsen, elden veya posta yoluyla Birimimizin aşağıda bulunan adresine, en geç 13.11.2009 tarihine kadar ulaştırılmak suretiyle başvuru yapılabilecektir.

İş Talep Formunda, “geçici görevli olarak” veya kurumundan aylıksız izinli sayılarak Birimimizle “hizmet sözleşmesi imzalamak suretiyle” çalışma taleplerinden birinin belirtilmesi zorunludur.

Adres: Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanlığı

Eskişehir Yolu 4. km 2.Cd. (Halkbank Kampüsü) No: 63 C-Blok 06580 Söğütözü/Ankara

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

Adayların, Birimimizin internet adresinden (http://www.cfcu.gov.tr) temin ederek dolduracakları “İş Talep Formu” ile birlikte aşağıdaki belgelerin asıllarını veya tasdikli örneklerini ibraz etmeleri gerekmektedir:

a) Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Sonuç Belgesi veya buna denkliği kabul edilen uluslararası geçerliliği olan belge,

b) Yüksek öğrenim diploması veya çıkış belgesi,

c) Son altı ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf,

d) Nüfus Cüzdanı.

Bu belgelerin fotokopilerinin asıllarıyla birlikte ibraz edilmesi durumunda, belgeler Birimce tasdik edilebilir.

SEÇME SINAVI

Seçme sınavına çağrılacak adayların mülakat tarihleri Birimimizin internet adresinde yayımlanacaktır.



--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

29 Ekim 2009

Bu belirtiler hastalık habercisi

Bu belirtiler hastalık habercisiZaman zaman ‘yorgunum’, ya da ‘hafif bir rahatsızlık geçiriyorum’ diyerek geçiştirdiğiniz bu belirtiler, vücudunuz ile ilgili önemli sinyaller verip bazı hastalıklara işaret ediyor olabilir.

Memorial Etiler Tıp Merkezi Dahiliye Bölümü’nden Uz. Dr. Murat Görgülü, “Vücudumuzdaki hangi belirtiler, hangi hastalıkların habercisi olabilir?” sorusunun yanıtını verdi.

İnsan vücudunun hastalıklara yanıtı, kişinin yapısı ve hastalığın çeşidine göre değişiklik gösterebilir. Ancak vücudumuzdaki bazı belirtilerin, ne gibi hastalıklardan kaynaklanabileceğini bilip, ona göre önlem almak önemlidir.

Her gün herkesin sıklıkla karşılaştığı bazı vücut fonksiyonu değişiklikleri, farklı hastalıkların habercisi olabilir. Hastalığın ne olabileceği hakkında hem hastaya hem de hekime ön fikir veren bu bulgular değerlendirilmeli ve gerekli önlemler alınmalıdır. Aşağıda sıralanan bulgularda da görüleceği gibi bazı önemsiz gibi görünen şikayetler, ciddi hastalıkların habercisi olabileceği gibi sıradan durumlar da olabilir. Bu yüzden vücudumuzdaki hiçbir değişikliği göz ardı etmemeli ve konunun uzmanı bir hekime başvurulmalıdır. 

Hastalıkların bulundukları sistemlere göre bulgular şöyle sıralanabilir:

Derideki değişiklikler:

Ciltte ve göz aklarında sarılık:
Hepatit A,B,C,D,E,F,G gibi çok çeşitli sarılık hastalığı yapan virüslerden, bazı genel hastalıklara neden olup beraberinde karaciğer tahribatına da neden olan virüslerden, bakteri cinsi mikroorganizmalardan, safra kanalında tıkanma yapacak taş tümör, apse gibi durumlardan, karaciğerinden ya da başka organlardan gelmiş tümörlerden ve pankreas tümörlerinden dolayı meydana gelebilir.

Solukluk: Bu belirti en sık kansızlıkta gözlenir. Ayrıca kronik organ yetersizliği ve özellikle dolaşımın yavaşladığı kalp yetersizliğinde de gözlenebilir.

Morarma (Siyanoz): Dolaşımda yeterli oksijen bulunmamasından kaynaklanır ve başlıca nedenleri kronik bronşit, amfizem gibi akciğer hastalıkları, polisitemi denilen kan fazlalığı, kalp yetersizliği ve kalp kapak hastalıklarıdır.

Döküntüler: Cilt döküntüleri genellikle alerjik durumlarda ve kızamık, kızamıkçık, suçiçeği gibi döküntülü hastalıklarda görülür. Ayrıca kronik karaciğer rahatsızlıkları gibi durumlarda da özel cilt döküntüleri olabilir.

Genel değişiklikler:

Ateş: Vücut ısısının artması (37,2 üzerine çıkması) “Ateş” olarak değerlendirilir. En sıklıkla viral ve bakteriyel enfeksiyonlarda gözlenir. Daha az olarak da karaciğer, akciğer, pankreas tümörlerinde ve bazı romatizmal hastalıklarda gözlenir.

Kilo kaybı: Yeterli gıda alınmaması durumları, hipertiroidi denilen tiroid bezinin fazla çalışması, kronik enfeksiyonlar, kanserler, ciddi kalp yetersizliği, mide ve bağırsak rahatsızlıkları, bazı paraziter hastalıklar, kilo kaybına yol açabilir.

Kilo alımı: Tiroid bezinin az çalışması, böbrek üstü bezi rahatsızlıkları, bazı seks hormonu bozuklukları ve fazla kalori alınımı kilo artışına yol açar.

Halsizlik: En sık rastlanan halsizlik nedeni; stres, yetersiz ve kalitesiz uykudur. Ancak bu şartlar olmadan da bazı durumlarda birkaç günden fazla süren halsizlik görülebilmektedir. Bu durumda, enfeksiyon, bazı madde ve ilaç kullanımı, kronik viral hastalıklar (AIDS gibi) ve ek bulgular da değerlendirilerek tümöral oluşumlar araştırılabilir.

Solunum sistemi bulguları:

Öksürük: En sık rastlanan solunum sistemi bulgusudur. Sigara ve diğer tahriş edici maddelere karşı üst solunum yolu ya da akciğer enfeksiyonlarına, akciğer ve solunum yolları tümörlerine, mideden asitli suların gelip boğazı tahrişine (reflü), kalp yetersizliğine bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bazı ilaçların yan etkisi olarak ve astım gibi solunum zorluğu yapan durumlarda da oluşabilir.

Nefes darlığı: Hastanın aldığı nefesin kendine yetmemesidir. Sıklıkla kronik akciğer hastalıkları, kalp yetersizliği, kalp kapak hastalıkları, akciğer enfeksiyonları, astım krizleri, akciğer tüberkülozu-tümörleri ve ağır kansızlık durumlarında görülür.

Balgamla ya da öksürükle ağızdan kan gelmesi (Hemoptizi): Sıklıkla akciğer tüberkülozu ve
akciğer tümörlerinde gözlenir. Daha az olarak zatürree, bronşit gibi enfeksiyonlarda, yakıcı gaz ya da madde inhalasyonunda da görülebilir.

Kalp ve damar sistemi bulguları:

Göğüs ağrısı: Basit kas ağrısından, kalp krizine kadar geniş bir yelpaze çizer. Ayrıca akciğer enfeksiyonları, mide ve yemek borusu rahatsızlıkları da göğüs ağrısı yapabilir.

Tansiyon düşmesi (Hipertansiyon): Özellikle su ve tuz kaybına bağlı olarak gelişir. Ayrıca ağır kalp yetersizliği, akut kalp krizi, alerjik reaksiyonlarda da gözlenebilmektedir.

Geçici bilinç kaybı ve bayılma (Senkop): Kalp ritim bozuklukları, kana mikrop karışması, sara nöbetleri, kalp krizi gibi durumlarda gelişebilir.

Dokularda aşırı sıvı birikimi (Ödem): En sık kalp yetersizliğinde görülür. Aşırı tuz alımı, uzun süre ayakta kalma ve varisler de bacaklarda ödem yapabilir. Ayrıca tiroid bezi rahatsızlıkları da ödeme yol açabilir. Karaciğer bozukluğu ya da alım azlığına bağlı kanda protein düşmesi de bir ödem nedenidir.

Tansiyon yükselmesi (Hipertansiyon):  Aşırı tuz alımı, ailesel yatkınlık, böbrek ve böbrek üstü bezi ve bazı hormonal bozukluklar tansiyonda yükselmeye yol açarlar.

Mide ve bağırsak sistemi bulguları:

Kabızlık: En sık görüleni “Alışkanlığa bağlı” (Habituel konstipasyon) kabızlıktır. Ancak bazı sistemik rahatsızlıklar, bağırsak sisteminde tıkanmaya yol açabilecek tümör, parazit, enfeksiyon durumları, kandaki sıvı ve elektrolit denge bozukluğu da kabızlık yapabilir.

İshal: Sık ve sulu büyük abdest yapmaktır. En sıklıkla mikrobiktir ve kendiliğinden geçer, ancak bazı zehirlenme durumları, üre yüksekliği, bazı ilaçlar, parazitler ve sindirim sistemi tümörleri de uzayan ishale neden olabilir.

Ağız yolu ile ya da makat görülen kanamalar: Ağız yolu ile olan kanama sıklıkla mide, yemek borusu ve on iki parmak bağırsağı kaynaklıdır. Makattan olan kanama ise ince ve kalın bağırsak kaynaklı olup, kanın rengine göre kanama düzeyi tespit edilebilir. Ülserler, ağır gastritler, enfeksiyonlar ve sindirim sistemi tümörleri kanama nedenidir.

Yutma güçlüğü (Disfaji): Özellikle yemek borusu yanıkları ve tümörlerinde görülür.

Karın ağrısı: Basit enterit, gastrit, mide bağırsak delinmesi gibi pek çok önemli sebep haricinde karın bölgesinde bulunan organların herhangi birindeki ufak bir rahatsızlık sebebiyle bile oluşabilmektedir.

Karında şişlik: Gaz birikimi, şişmanlık, asit dediğimiz karın zarlarında sıvı birikimi, gebelik ve tümöral oluşumları akla getirmelidir.

Boşaltım sistemi (böbrek ve idrar yolları) bulguları:

Günlük çıkarılan idrar miktarının azalması (Oligüri): Sıvı alımı yetersizliği, böbrek yetersizliği, kalp yetersizliği, bazı ilaçlarla ve maddelerle zehirlenme gibi pek çok sebepten oluşabilir. 

Günlük çıkarılan idrar miktarının çok fazla olması (Poliüri): Başlıca nedenleri sıvı alımı fazlalığı, kontrolsüz şeker hastalığı, erken dönem böbrek yetersizliği, idrar söktürücü ilaç kullanımıdır.

İdrarın kanlı ve kırmızı renkte gelmesi (Hematüri): Böbrek ve idrar yolu taşları, enfeksiyonları, yaralanmaları, tümörleri ve nefrit denilen akut ya da kronik böbrek enfeksiyonlarında görülür.

Yan ağrıları: Özellikle böbrek taşı ve enfeksiyonu durumlarında şiddetli yan sırt ağrıları oluşur.

Kan ve lenf bezi sistemi bulguları:

Kanama: Kendiliğinden ya da bir travma nedeniyle oluşan bir durumdur. Dokuda bütünlük bozulması ya da kanda pıhtılaşma faktörü eksikliğinden oluşabilir. Ayrıca kanda pıhtılaşma sağlayan trombosit eksikliği de kendiliğinden kanama nedeni olabilir.

Lenf bezlerinde şişme: Özellikle boyun bölgesi, koltuk altı ve kasık bölgesinde bezeler halinde oluşur. Basit bölgesel enfeksiyonlar ile o bölgedeki romatizmal ve tümöral oluşumlar ile lenfoma denilen lenf bezi kanserine bağlı olabilir.

Sinir sistemi bulguları:

Baş ağrısı: En sık görüleni stres ve yorgunluğa bağlı gerilim tipi baş ağrısıdır. Migren, sinüzit ve boyun kireçlenmeleri de sık rastlanan baş ağrısı sebebidir. Ayrıca beyin zarı iltihabı, beyin iltihabı ve kafa içi organlardaki tümöral oluşumlar da gittikçe artan tarzda baş ağrısı yapar.

Baş dönmesi: Sıklıkla iç kulak rahatsızlıklarından olur. Boyun fıtığı, kireçlenmesi, bazı ilaçlara veya enfeksiyonlara bağlı olarak da görülebilir.

Bilinç değişikliği: Travma, kanda tuz ve sıvı dengesinin bozulması, yüksek ateş, beyin ve beyin zarı enfeksiyonlarında ani bilinç değişiklikleri olabilir. Yavaş gelişen bilinç değişikliklerinde demans ve kafa içi yer kaplayan kitle araştırılmalıdır. Nöbet geçirme de buna dahildir.

Hormonal sistem bulguları:

Adet görememe hali (Amenore): Gebelik, menopoz, hormonal bozukluklar, guatr rahatsızlığı, hormon etkili bazı ilaçların alımı, aşırı zayıflık, aşırı stres başlıca nedenleridir.

Kadınlarda yüzün ve vücudun erkek tipi kıllanması (Hirsutizm): Böbrek üstü bezi rahatsızlıkları, bazı hormon etkili ilaçların alımı, beyine ya da yumurtalıklara bağlı hormon yetersizliklerinde görülür. Nadiren ailesel durumlarda da gözlenebilir.

Saç dökülmesi (Alopesi): Bölgesel ya da geneldir. En sık görülme nedeni strestir, özellikle kadınlarda erkek tipi saç dökülmesi olması bazı hormonal rahatsızlıklardan dolayı olur.



--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

3 kadından biri risk altında

3 kadından biri risk altındaTürkiye'de 3 kadından birinin kemik erimesi riski taşıdığı, hastalığa bağlı olarak kalça kırıkları oluşan 65 yaş üstü kadınlardan yüzde 20'sinin de bir yıl içinde hayatını kaybettiği bildirildi.

Adana'da özel bir hastane tarafından gerçekleştirilen ve kentteki 5 bin kadının kemik erimesi hakkında bilgilendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda, bir özel hastanenin Kalça Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emre Toğrul, halk arasında “kemik erimesi” olarak bilinen osteoporozun, yapı değişikliği ve zayıflamaya bağlı olarak kemiklerin çabuk kırılır hale gelmesine neden yol açan bir hastalık olduğunu belirtti.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de özellikle ileri yaşlarda sıklıkla karşılaşılan bu hastalığın, meydana gelen kırıklarla kişinin yaşam kalitesini önemli ölçüde etkilediğini belirten Toğrul, “Türkiye'de her 3 kadından birinde kemik erimesi olduğu tahmin ediliyor. Erkeklerde daha az, her 8 erkekten birinde görülüyor” dedi.

Kemik erimesi nedeniyle kalça kırığı olan 65 yaş üstü kadınlarda ölüm riskinin de arttığını belirten Prof. Dr. Toğrul, kalça kırığı geçirmiş 65 yaş üstü 5 kadından birisinin, bir yıl içinde hayatını kaybettiğini bildirdi.

Kemik erimesiyle ilgili tedavinin çocukluktan başladığını belirten Toğrul, şöyle konuştu:
“20-30 yaşına kadar, alınan besinler, güneş ve vücudumuzun da etkisiyle kemik biriktirebiliyoruz. Ama 30-40 yaşını geçtikten sonra kemik biriktirmek mümkün değil, olanı sağlıklı kullanmamız lazım. Bunun için yediğimiz yiyecekler, güneş, egzersiz yapma, kemik erimesine yol açan bazı ilaçları kullanmamak önemli. En önemlisi, artarak giden kemik erimesi varsa, tedavisinin yapılması lazım. Kalsiyum açısından zengin gıdalar, belli orandan fazla alkol, çay, kahve, sigara, yağlı yiyecekler, tuz gibi gıdaların günlük dozunun çok üstünde alınmaması gerek. Bu gıdaların fazla alınması, vücudun alabileceği kalsiyumu engelliyor. Vücutta kalsiyum yok, dışardan alıyoruz. Eğer dışardan yeterince kalsiyum fosfor alamazsak, vücudumuz zaman içinde bu kalsiyum fosfor ihtiyacını, yani sinir, kas ve kalp için gerekli kalsiyum miktarını, kemiklerden çözüp alıyor. Böylece kemik erimesi başlıyor. Eğer bunu dengeleyemezsek yaşamımız içinde kırıklar oluşuyor.”

EKONOMİYE DE YÜK

Kemik erimesinin küçük yaşlardan itibaren kontrol altında tutulması gerektiğini anlatan Toğrul, ileri yaşlarda artan kırık vakalarının ise ekonomiye ciddi bir yük getirdiğini bildirdi.

Toğrul, kemik sağlığı kötü olan bir kadının, iyi olanla karşılaştırıldığında ameliyat maliyetinin 7 kat fazla olduğunu kaydederek, “Bu durum sağlıklı bir nesille önlenebilir” diye konuştu.

Araştırmalara göre dünyada her yıl osteoporoza bağlı 1,7 milyon kalça kırığı vakasının bildirildiğini belirten Toğrul, bu sayının 2050'de dünya çapında 6,3 milyona ulaşmasının tahmin edildiğini vurguladı.

EĞİTİMİN ÖNEMİ

Kemik erimesi ile mücadelede en önemli unsurun eğitim olduğuna dikkati çeken Toğrul, özellikle kadınların hastalık konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Eğitim faaliyetleri kapsamında hasta olarak “5 Bin Kadına Kemik Okulu” projesini başlattıklarını anımsatan Toğrul, bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesi gerektiğini belirtti.

Toğrul, hastalık konusunda bilgi sahibi olan kadınların, öğrendiklerini çocuklarına aktarmasının önemine vurgu yaptı.


--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

SGK sahte boşanmaların peşinde

SGK sahte boşanmaların peşinde
SGK, emekli maaşı alabilmek sahte boşanma işlemi yapanları yakın takibe alacak.

ADIYAMAN (İHA) - Baba ya da annesinden kalan emekli maaşını alabilmek için sahte boşanma işlemi yapan kadınlar, Sosyal Güvenlik Kurumu Kontrol Memurları tarafından kurulan 'özel ekip' ile yakın takibe alınıyor. Boşanma işlemi şüpheli görülen 34 kadın hakkında inceleme yapıldı.

SGK İl Müdürlüğü, 1 Ekim 2008 tarihinde kurduğu 3 kişilik özel ekip ile bir yıldır tespit çalışmalarını sürdürürken, incelemeleri yapılan 34 kadından 31'inin resmi boşanma işlemleri gerçekleşmesine rağmen eşiyle birlikte yaşadığını tespit etti. Vefat eden anne veya babasından kalan maaşı miras yapmak isteyen kadınlara göz açtırmayan ekipler, çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtirken, SGK İl Müdürü Kasım Tekin, anlaşmalı boşandığı tespit edilen bir kadının aldığı maaşın faiziyle geri alındığını söyledi.

Sahte boşanmalara hapis cezası verilebileceğini de ima eden SGK İl Müdürü Kasım Tekin, "Vefat eden anne ve babalarının maaşını alabilmek için sahte boşanmalar gerçekleşiyor. Bu konu SGK'nın para kamburlarından biriydi. Türkiye genelinde var olan bir vakaydı. Daha öncesinde bu konuyla ilgili yasal düzenlemeler yoktu. Vatandaş birlikte yaşadığı halde resmi boşanma yaparak annesinin ya da babasının maaşını alıyordu. 1 Ekim 2008 yılında 5510 sayılı reformla 56. maddede bir düzenleme yapıldı. Bu düzenlemeyle, eşiyle birlikte yaşadığı halde resmi boşama yapan kişilerin aldıkları aylıkların geriye dönük tahsili yapılacak" dedi.

Öte yandan kontrol memurları, bu tür vakaların 'ALO 170' ihbar hattına ya da SGK İl Müdürlüğü'ne bildirilmesi istedi.


--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Kışa girişteki baş ağrısını önemseyelim

Kışa girişteki baş ağrısını önemseyelim
Kış ayına geçiş dönemi olan sonbahar ayındaki sık hava değişimi sonucu, özellikle gribal rahatsızlığa yakalanma oranı yükselir.

Genellikle bu hastalık pek önemsenmez ve hastalığa yakalananlar,işlerine devam ederler.Böylece hastalık çok çabuk yayılır.Gribe sebep olan bir çok virüs vardır.Bünyenin sağlam ve dirençli olması hastalığı yenmemizde ve korunmamızda bize yardımcı olur.Yeterince önem verilmeyen , tedavisi aksatılan ve gribe sebep olan bazı virüs  türleri beyni etkileyerek şiddetli ve de tedaviye cevap vermeyen başağrısına sebep olabilir.Ensefalitin basit hali olan bu durumun fark edilip tedavi edilmesi gerekir.Aksi halde bu tablo ilerleyip tüm vücudu  etkisi altına alabilir.

Migren  ve gerilim türü ağrılar toplumda en sık görülen ağrı türüdür.Özellikle hava değişimlerinde migren türü ağrılar artar.Migreni olan kişiler  ağrılarını migrene bağlar ve alıştıkları şekilde tedavi etmeye çalışırlar.Gribal enfeksiyon sonucu şiddetli baş ağrısı oluyorsa  bu , bir ensefalit başlangıcı olabilir ve önemsemek gerekir.Enfeksiyon sonucu olan baş ağrıları şiddetli devam eder hasta bu ağrılarını normal ağrı olarak görür ve semptomatik tedavi ile genellikle geçer.Uzun süren ,ağrı kesicilere cevap vermeyen ve şiddeti artan ağrılarda mutlaka doktora baş vurmak gerikir.

Genç yaşta görülen şiddetli baş ağrılarının başka sebepleride olabilir.Bunlardan en önemlisi, beyni besleyen damarlardaki genişlemenin ki biz buna anevrizma deriz,patlaması ile oluşan beyin kanamasıdır.Özellikle genç yaşta ve stresli ortamda çalışan kişilerde görülen devamlı şiddetli baş ağrısı bu yüzden önemlidir.

Doç. Dr. Serdar Dağ
Nörolog
serdar.dag65@mynet.com


--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

AbiWord 2.8.0 - Kelime İşlemci Programı

AbiSource Community - 7.92MB (Open Source)

İsterseniz kurup bilgisayarınızda kullanabilceğiniz isterseniz usb veya flash belleğinize atıp cebinizde taşıyabileceğiniz AbiWord programı ".doc" uzantılı ofis belgelerinize dilediğiniz yerden ulaşmanıza ve düzenlemeler yapabilmenize imkan sağlayan ücretsiz bir araç. Microsoft Word benzeri bir kelime işlem programı olan AbiWord tamamen ücretsiz olmasının yanında açık kaynak olarak geliştirilmesiyle de dikkat çekiyor.

Türkçe dil desteğine sahip olan AbiWord programı çok titiz olarak geliştirilmeye devam ederken tüm platformlara uyum sağlayarak Windows, Linux ve Mac OS X işletim sistemleri altında çalışabilme özelliğine sahip. AbiWord programı her geçen gün daha da popülerleşmeye devam ederken basit bir kullanıma sahip, sade arayüzlü ve hatasız bir Word programı arayanlar için çok güçlü bir alternatif.

Programı Türkçe kullanmak istiyorsanız Türkçe dil dosyasına buradan ulaşabilirsiniz.

Title:AbiWord 2.8.0
Filename:abiword-setup-2.8.0.exe
File size:7.92MB (8,306,951 bytes)
Requirements: Windows (All Versions)
Languages:en-US
License:Open Source
Date added:October 27, 2009
Author: AbiSource Community
www.abisource.com
www.abiword.com
Homepage:www.abiword.com

Download
Latest Version

7.92MB

--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Opera 10.01-İnternet Tarayıcısı

Opera Software - 8.76MB (Freeware)

Opera Turbo ile yavaş bağlantılarda daha hızlı; Opera Unite ile arkadaşlar arasında daha paylaşımcı; yeni görünümüyle her zamankinden daha güzel, yeni geliştirmelerle her zamankinden daha hızlı.

Opera, mevcut internet tarayıcıları arasındaki en hızlı ve en güçlü internet tarayıcısıdır. Çevrimiçi olduğunuzda internete ulaşmak ve çevrimiçi işlerinizi halletmek için ihtiyacınız olan tarayıcıların en iyisi ülkemizde çok bilinmese de Opera'dır. Bu son sürümü ile çok daha hızlı ve web standartlarına da mükemmel bir şekilde uyumludur.
Hızlı başlaması, sayfaları inanılmaz şekilde hızlı yüklemesi, favori web uygulamalarınızı çalıştırırken hiçbir sorun yaratmamasının yanında yeni özellikleri de kullanıcılarına sunmakta. Hızlı arama özelliği sayesinde sadece başlıkları ve internet adreslerini hatırlamakla kalmaz ziyaret ettiğiniz web sitesinin içeriğini de hatırlayarak çok daha kolay bir şekilde aradığınızı tekrar bulmanıza olanak tanır. Ve Opera Link özelliği ile de favori web sitelerinize istediğiniz yerden ulaşabilmenizi sağlar.

Yeni versiyonda tarayıcıya eklenen özellikler dışında Adres kutusunun da tekrar dizayn edilmiş olması ve sürükle bırak menüsünün geliştirilmesi, ayrıca Opera Mail için yeni depolama özellikleri ve indeksleme özellikleri getirilmiştir.

Title:Opera 10.01
Filename:Opera_1001_int_Setup.exe
File size:8.76MB (9,185,168 bytes)
Requirements: Windows 2000 / XP / 2003 / Vista / Windows7 / XP64 / Vista64 / Windows7 64
Languages:en-US
License:Freeware
Date added: October 28, 2009
Author:Opera Software
www.opera.com
www.opera.com
Download
Latest Version

8.76MB

--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Nefeste kötü koku sorunu

Nefeste kötü koku sorununun yüzde 80-85’i ağız ve boğazdaki sorunlardan kaynaklanıyor.

Ağız içindeki yaralar, ülserler, dişeti iltihapları, diş kökü ya da çevresini saran mikrobik hadiseler, yani ağız hijyeninin bozuk olması, en önemli neden olarak gösteriliyor.
Ayrıca ağız temizliğinize ne kadar dikkat ederseniz edin, tükürük salgılamanızın azalması, ağızda tükürük birikmesi gibi elinizde olmayan nedenler de nefesinizde koku yapabiliyor.
Çok daha nadiren yutak bölgesindeki kanserlerde, ağız içi tümörlerinde nefeste kötü koku ilk belirti olabiliyor. Genizde akıntı, müzminleşmiş sinüs iltihapları (kronik sinüzit) da nefes kokusuna yol açabiliyor.
Diğer taraftan akciğer hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları ve sistemik bazı sorunlarda da ağız kokabiliyor. Örneğin kronik akciğer enfeksiyonlarında -özellikle bronşektazi diye bilinen problemde- ağız kokusuna sık rastlanıyor. Birdenbire çıkan kokuda, akciğerdeki bir apseden kuşkulanmak gerekiyor.

YEMEK BORUSU HASTALIKLARINA DıKKAT

Yemek borusunda oluşan kesecikler (divertükül) bazen çok fazla büyüyebiliyor ve bu keseciklerin içinde biriken gıda artıkları ağız kokusuna sebep oluyor. Seyrek olarak gastrit gibi sorunlarda da ağız kokusu problem haline gelebiliyor. Bununla birlikte sindirim sisteminden kaynaklanan nedenler daha çok yemek borusuyla ilgili oluyor. Özellikle bağırsak hastalıkları ağzı kokusuna sebep olmuyor.
Sistemik hastalıklardan böbrek yetmezliğinde nefeste amonyak kokusu hissedilebiliyor. ıyi kontrol edilmeyen diyabette diyabetik koma öncesinde “ketoasidoz” nedeniyle nefeste özel bir koku ortaya çıkabiliyor.
Karaciğer yetmezliği olan hastalarda da nefeste koku olabiliyor. Çok seyrek olarak sadece psikolojik nedenlerle ortaya çıkan ağız-nefes kokusu problemi olduğunu da hatırlatalım. Soğan, sarımsak ve benzeri yiyeceklerin nefes kokusu sorununa yol açtığını unutmayalım.

SORUN NASIL ÇÖZÜLEBıLıR?

Nefeste kötü koku sorununun nedenini bulmak bazen pek kolay olmayabiliyor. Kulak burun boğaz ve dahiliye uzmanlarıyla, diş hekimlerinin birlikte araştırma yapmaları gerekebiliyor. Genel olarak dikkatli bir değerlendirme sorunu ortaya koymaya yetiyor ve altta yatan problem belirlendiğinde koku tümüyle ortadan kalkıyor.
Prensip olarak böyle bir sorunla karşılaşmamak için herkesin ağız boğaz temizliğine dikkat etmesi, diş fırçası, diş ipi kullanmayı alışkanlık haline getirmesi, ağız gargaralarından faydalanması şart. Sık ve az gıda tüketmek, sıvı gıdalar almak, yoğurt, maydanoz gibi yiyecekler, karanfil çiğnemek halk arasında “etkili maskeleyiciler” sayılıyor. Yanlış da değil!

Her ay gebe kalma şansınız nedir?

Tam yumurtlama zamanına rast getirilen ilişkiler söz konusu olduğunda bile gebelik elde etmek için beklemek gerekebilir.
Eşlerin herhangi bir kısırlık sorunu olmadığı bilinerek yapılan istatistiklere göre gebe kalabilme oranı kadının yaşı ile giderek azalmaktadır. Erkeğin ise yaşı önemli olmakla birlikte sperm sayısı, kalitesi ve yapısı ön plandadır.
Eğer bir kadın 20-25 yaşındaysa, her ay için hamile kalma şansının oranı yüzde 25’tir. Yaş 25-30 arasındaysa şans yüzde 20, 30-35 arasındaysa da yüzde 15’tir. 35’ten sonra her yumurtlamalı aybaşına yüzde 10 civarındadır. Bundan sonra oranlar giderek azalmaktadır.
Buna göre 30 yaş altındaki sağlıklı bir kadın 6 yumurtlama dönemi içinde gebe kalacaktır. Erken 30’lu yaşlarda bu süre 9 ay, 30’lu yaşların ortalarında 1 sene olabilir.
35 yaş altında en fazla 1 yıl, 35 üzerinde en fazla 6 adet döneminde düzenli yumurtlama ile gebe kalınamıyorsa doktora gidilmelidir.

Mankenler podyuma!

Görünüşünüzle ilgili değişimler yapmayı her zaman planlayabilirsiniz. Bu kararınızda moda akımları, arkadaş çevreniz ve eşiniz ya da sağlık kuşkularınız, doktorunuzun tavsiyeleri etkili olabilir. Kilo vererek dokularınızı sıkılaştırıp fit olmak, saç ve göz renginizi değiştirmek ya da giyim tarzınıza farklı bir soluk getirmek de isteyebilirsiniz. Ancak eski deyimle “vücudunuzun çatısı” asla değişmez. Elmalar armut, armutlar elma olmaz!
Çadır tipi hanımlar, dondurma külahı hanımlara dönüşmez. Bırakın mankenler, podyumlarda elbiseleri en iyi şekilde göstermeye devam etsinler. Siz kendi gardırobunuzdakileri keyifle ve sağlıkla taşıyın!




--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Problemlere Odaklanmak ile Çözümlere Odaklanmak Arasındaki Fark

Durum 1: NASA uzaya astronot gönderdiginde tükenmez kalemlerin yer çekimi olmayan ortamda çalısmadıgını fark etti (yerçekimi olmadıgı için mürekkep kagıdın üzerine akmıyordu).
Çözüm 1: Bu problemin çözümü NASA'ya ilave 12 milyon dolara mal oldu. Öyle bir tükenmez kalem ürettiler ki bu kalem yerçekimsiz ortamda, yukarı yönde, suyun altında ve sıfırın altında 300 C 'ye kadar olan sıcaklıklarda yazı yazmaya olanak saglıyordu.
Çözüm 2: Peki Ruslar ne yaptı...?? Kursun kalem kullandılar. )


Durum 2:Japon yönetim sistemindeki en hatırda kalır çalısmalardan bir tanesi Japonya'daki en büyük kozmetik firmalarından birinde yasanan bos sabun kutusu problemidir. Müsterilerden birisi firmaya, aldıgı sabun kutusunun bos oldugu konusunda sikayette bulunmustur. Yetkililer hemen, üretilip paketlenen sabun kutularını sevkiyat birimine gönderen hattı izole ettiler. Bu sırada bir sekilde bir sabun kutusunun hattan içi bos sekilde geçtigi tespit edildi. Yönetim, mühendislerine problemi çözmesi için talimat verdi..

Çözüm 1: Mühendisler iki kisi tarafından kullanılan yüksek çözünürlükte bir X-ısını cihazı tasarlamak için ciddi ugras verdiler. Bu sayede hattan geçen bütün sabun kutuları izlenebilecek ve bos olmadıklarından emin olunacaktı.

Çözüm 2: Küçük bir sirketteki sıradan bir isçi aynı problemle karsılastıgında, X-ısını vb karmasık seylerle ugrasmadı, onun yerine farklı bir yol buldu. Güçlü endüstriyel bir elektrikli vantilatör alarak hatta dogru yöneltti. Vantilatörü açtıgı anda dolu olan kutular hattan geçerken bos olanlar hattın dısına dogru savruldu.
 


Buradan çıkarılacak dersler


- Her zaman basit çözümler arayın
- Problemleri çözmek için mümkün olan en basit çözümü tasarlayın
- Her zaman çözüme odaklanın.

--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Maliye Bakanlığı Hesap Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

Maliye Bakanlığı, KPSSP54 puan türünden 80 ve daha üzeri puan alanlar arasından 35 hesap uzman yardımcısı alacak. Başvuruda bulunanlardan en yüksek puan sıralamasına göre ilk 400 kişi içerisinde bulunanlar sınava alınacak olup, 4 Aralık'a kadar başvuru yapılmalıdır.


Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu Başkanlığından:

HESAP UZMAN YARDIMCILIĞI

GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

I- SINAVA İLİŞKİN BİLGİLER

- Sınavı Açan Birim: Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu Başkanlığı.

- Görev Yeri: Hesap Uzmanları Kurulu.

- Atama Yapılacak Kadro Unvanı ve Sayısı: Hesap Uzman Yardımcısı, 35 adet.

- KPSS Puan Türü ve Taban Puanı: KPSSP54 puan türünden 80 ve daha üzeri puan alanlar.

- KPSS Puanının Geçerlilik Yılı: 28-29 Haziran 2008 ve 27-28 Haziran 2009 tarihli Kamu Personel Seçme Sınavları.

- Yazılı ve Sözlü Sınav Esası: Giriş sınavı önce yazılı, sonra da sözlü olarak yapılır. Yazılı sınavı kazanamayanlar sözlü sınava giremezler.

II- SINAV TARİHLERİ VE YERİ

- Giriş sınavının yazılı bölümü 19-20 Aralık 2009 (Cumartesi ve Pazar Günleri) Ankara ve İstanbul’da yapılacaktır.

- Giriş sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ile yazılı sınavın yapılacağı adres ve sınav saatleri; e-Devlet portalı (www.turkiye.gov.tr), Maliye Bakanlığı (www.maliye.gov.tr) ve Hesap Uzmanları Kurulu Başkanlığı (www.huk.gov.tr) internet sayfalarında yazılı sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecektir. Adaylar için ayrıca sınava giriş belgesi düzenlenmeyecektir.

- Yazılı sınavı kazananlar Ankara’da sözlü sınava tabi tutulacak olup, sözlü sınav tarihi, yeri ve saati www.maliye.gov.tr ve www.huk.gov.tr internet sayfalarında ayrıca ilan edilecektir.

III- SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI

- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci ve Hesap Uzmanları Kurulu Kurulmasına Dair Kanunun 3’üncü maddesinde yazılı nitelik ve şartlara sahip olmak,

- ÖSYM tarafından 28-29 Haziran 2008 ve 27-28 Haziran 2009 tarihlerinde yapılan “Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP54” bölümünden 80 ve daha üzeri puan almak kaydıyla, başvuruda bulunanlardan en yüksek puan sıralamasına göre ilk 400 kişi içerisinde bulunmak,

- Eğitim süresi en az dört yıl olan Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile aynı konularda eğitim veren ve bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul olunan benzeri yurtiçi ve yurtdışı fakülte veya yüksek okulların birinden mezun olmak,

- Sağlık durumunun yurdun her yerinde görev ve yolculuk yapmaya elverişli olduğuna dair yazılı beyanda bulunmak,

- Yapılacak soruşturma sonucunda Hesap Uzmanlığının gerektirdiği nitelikte bulunduğu anlaşılmış olmak,

- Daha önce Hesap Uzman Yardımcılığı Sınavına katılmamış veya en fazla bir kez katılmış olmak,

- Süresi içinde usulüne uygun olarak sınav giriş başvurusunda bulunmuş olmak.

IV- SINAV BAŞVURUSU VE ŞEKLİ

- Başvurular, 04/11/2009 tarihinde başlayıp 04/12/2009 tarihinde sona erecektir.

- Başvurular, “Hesap Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvuru Formu” (bundan sonra “Başvuru Formu” olarak anılacaktır) ile yapılacaktır.

- Başvuru Formu, elektronik ortamda ya da şahsen veya posta yoluyla Başkanlığa iletilebilir.

- Elektronik ortamda başvuru:

- Adaylar, Hesap Uzmanları Kurulu Başkanlığı internet sayfasındaki (www.huk.gov.tr) Başvuru Formunu doldurup elektronik ortamda gönderebilirler. Başvuru Formunun doldurulması ve iletilmesine ilişkin açıklamalar internet sayfasında yer almaktadır.

- Başvuruyu elektronik ortamda yapanların, Başvuru Formunun imzalı bir örneğini, en geç yazılı sınav saatinden önce sınavın yapılacağı yerdeki sınavı yapan birimin yetkilisine teslim etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde başvuruları geçersiz sayılarak sınava alınmayacaklardır.

- Şahsen veya posta yoluyla başvuru:

- Başvuru Formu, www.huk.gov.tr adresinden indirilmek suretiyle veya Hesap Uzmanları Kurulu Başkanlığı ile Ankara, İstanbul ve İzmir Gruplarından temin edilebilir. (Merkez ve Grup adresleri “Diğer Hususlar” kısmında belirtilmiştir.)

- Başvuru Formu usulünce doldurulduktan sonra “Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu Başkanlığı, Dikmen Cad. Yeni Hizmet Binası Kat:3 06100 Dikmen/ANKARA” adresine şahsen veya posta yoluyla süresi içerisinde teslim edilecektir.

- Elektronik ortamda veya postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı, 04/12/2009 Cuma günü mesai saati sonuna kadar (Saat:17.30) Başkanlığa ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

V- SINAV ŞEKLİ VE KONULARI

- Hesap Uzman Yardımcılığı Giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak aşağıdaki konulardan yapılır.

- KAMU MALİYESİ: Maliye Teorisi (Kamu Gelir ve Giderleri, Kamu Borçları ve Bütçesi), Maliye Politikası, Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi.

- EKONOMİ: Ekonomi Teorisi (Mikro, Makro İktisat ve İktisadi Analiz), Ekonomi Politikası, Para Teorisi ve Politikası, Uluslararası Ekonomi, Türkiye Ekonomisi ve Güncel Ekonomik Sorunlar, İşletme Ekonomisi.

- HUKUK: Anayasa Hukuku, Medeni Hukuk (Aile Hukuku ve Miras Hukuku hariç ) ve Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (Ticari İşletme Hukuku, Şirketler Hukuku ve Kıymetli Evrak Hukuku).

- MUHASEBE: Genel Muhasebe, Mali Tablolar Analizi.

- Sınavda adayların hukuki, iktisadi ve mali olay ve sorunları değerlendirmeleri, yorumlamaları ve çözüm yolları önermelerini sağlayacak sorulara da yer verilir.

VI- DEĞERLENDİRME

- Giriş sınavı notları, yazılı ve sözlü sınav notlarından meydana gelir. Tam not, yazılı sınav gruplarından ayrı ayrı olmak üzere 10, sözlü sınavda tek olmak üzere 20 dir.

- Giriş sınavını kazanmak için:

a) Yazılı sınav gruplarından alınan notlardan her birinin 5 den,

b) Sözlü sınavdan alınan notun 10 dan,

c) Yazılı sınav gruplarından alınan notlar ortalamasının 6,5 dan,

d) Yazılı sınav notları ile sözlü sınav notu toplamının 6 ya bölünmesi suretiyle bulunan ortalama notun 6,5 dan,

aşağı olmaması gerekir.

VII- SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI VE İTİRAZ

- Giriş sınavının yazılı ve sözlü bölümlerini kazanan adayların listesi Maliye Bakanlığı www.maliye.gov.tr ve Maliye Hesap Uzmanları Kurulu Başkanlığı www.huk.gov.tr internet sayfalarında ilan edilecektir.

- Sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, gerekçeleri belirtilmek kaydıyla ve yazılı olarak Hesap Uzmanları Kurulu Başkanlığına yapılır.

VIII- DİĞER HUSUSLAR

- Adaylar, sınavda kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik numarası olan fotoğraflı ve onaylı özel bir kimlik belgesini yanlarında bulunduracaktır.

- Sözlü sınav öncesi adaylardan, sınavı düzenleyen birimce bir örneği onaylanarak alınmak üzere diploma veya mezuniyet belgesinin aslı ile gerekmesi halinde denklik belgesi istenir.

- Hesap Uzmanlığı Mesleği ve Giriş Sınavı hakkında ayrıntılı bilgiyi ihtiva eden “Sınav Broşürü” www.huk.gov.tr adresinden temin edilebilir.

- Adaylar, sınav notlarını www.huk.gov.tr adresinden öğrenebileceklerdir.

- Sınavla ilgili olarak mevzuat konularında Hesap Uzmanları Kurulu Başkanlığının 0312 4151177 – 4151172, elektronik başvuru ile ilgili 0312 415 36 69 no’lu telefonlarından bilgi temin edilebilir.

- Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

- Başvuru Formunda gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler, sınavı kazanmış olsalar bile, sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmış olsa dahi bu atamalar iptal edilir ve bunlar hiçbir hak talep edemezler.

ADRES BİLGİLERİ:

- Başkanlık : Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu Başkanlığı

Dikmen Cad. Yeni Hizmet Binası Kat: 3

06100 Dikmen/ANKARA

- Ankara Grubu : Atatürk Bulvarı No : 73 Kızılay/ANKARA

- İstanbul Grubu : Necatibey Cad. No: 43 Karaköy/İSTANBUL

- İzmir Grubu : 1377 Sok. No : 1 Kültür İşhanı Kat : 5 Alsancak /İZMİR

İlan olunur.


--
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

28 Ekim 2009

Google Toolbar 6.3.1001.1015 (IE)

Google - 1.86MB (Freeware)

Google Toolbar'ın Internet Explorer için geliştirilmiş versiyonu olan bu araç çubuğu ile artık Google arama motorunun ana sayfasına gitmenize gerek kalmıyor. Direkt olarak araç çubuğu üzerinden arama yapabilirsiniz.

Ayrıca Google hesapnızı araç çubuğu ile ilişkilendirerek Gmail e-posta servisine ait bölümden e-postalarınızı kontrol edebilirsiniz. Google'ın blog, takvim gibi birçok özelliği dışında sayfaları favorilere ekleme gibi birçok farklı seçeneğede Google Toolbar ile sahip olabilirsiniz.

Ayrıca Google'ın web sitelerine verdiği puanlama olan PageRank özelliği de etkinleştirdiğiniz takdirde dolaştığınız sitelere ait PR değerlerini anlık olarak size gösterir.

Title:Google Toolbar 6.3.1001.1015 (IE)
Filename:GoogleToolbarInstaller_en32_signed.exe
File size:1.86MB (1,952,936 bytes)
Requirements:Windows 2000 / XP / 2003 / Vista / Windows7 / XP64 / Vista64 / Windows7 64
Languages:en-US
License:Freeware
Date added:October 27, 2009
Author:Google
www.google.com
toolbar.google.com
Homepage:toolbar.google.com

Download
Latest Version

1.86MB


--
3500 Yerli Yabancı Kanalı Bilgisayarından Ücretsiz İzle Bir Defaya Mahsus Programı İndir (49.95$)

http://c86d3hjl7kf8tju75fnm-o8l00.hop.clickbank.net/?tid=WATCH

------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Geç baba olmanın riski büyük

Geç baba olmanın riski büyükBilim adamları, geç yaşta baba olan erkeklerin çocuklarının otizm, şizofreni gibi hastalıklara yakalanma risklerinin daha yüksek olmasının sebebini bulduklarını belirtti.


Independent gazetesinin haberine göre, Oxford Üniversitesi araştırmacıları, yaşlı erkeklerde, çocuklarının DNA'larında genetik mutasyona yol açabilen nadir türde bir testis tümörü bulunma olasılığının daha fazla olduğunu saptadı.

Nature Genetics dergisinde yayımlanan araştırmanın başkanı Prof. Andrew Wilkie, "Yaşlandıkça çoğu erkeğin testisinde bu küçük mutasyona uğramış hücre kümelerinin geliştiğini düşünüyoruz. Bunlar ciltteki benler gibidir, tek başlarına genellikle zararsızdırlar. Ancak testislerde bulunmaları sebebiyle sperm yapımında da yer alırlar ve bu da bebeğin çeşitli ciddi hastalıklarla doğmasına yol açarlar" dedi.

Wilkie, bu bulgunun, çocukları etkileyen, aralarında ölü doğum ve cüceliğin de bulunduğu bir dizi ciddi durumun neden kaynaklandığına açıklama getirebileceğini söyledi.

Araştırmanın ayrıca, bilim adamlarının otizm ve şizofreni gibi yaygın hastalıklara yol açmış olabilecek genleri bulmalarına da yardımcı olabileceği kaydedildi.

Son zamanlara kadar, sadece kadınların geç yaşlarda bebek sahibi olmalarının hastalıklı bebek doğumlarına yol açabileceği zannediliyordu ancak yapılan son araştırmalar, spermin kalitesinin yaşlandıkça düştüğünü ve bunun da ciddi sağlık problemlerine sahip bebeklerin doğumuna yol açabildiği belirlendi.

İsrail'de yapılan bir araştırma, 40 yaş ve üstünde baba olan erkeklerin otistik çocuğa sahip olma riskinin 30 yaş ve altı erkeklere göre 6 kat daha fazla olduğunu göstermişti.

Şizofreniyle ilgili yapılan araştırmalar da yaşlı babaların çocukları arasındaki hastalık riskinin, 20'li yaşlarda baba olanların çocuklarına oranla iki kat fazla olduğunu gösteriyor.

--
3500 Yerli Yabancı Kanalı Bilgisayarından Ücretsiz İzle Bir Defaya Mahsus Programı İndir (49.95$)

http://c86d3hjl7kf8tju75fnm-o8l00.hop.clickbank.net/?tid=WATCH

------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Puma cep telefonu çıkarıyor

Puma cep telefonu çıkarıyor
Spor ve moda markası Puma'nın, kendi adına çıkartacağı cep telefonu için Fransız iletişim firması Sagem ile lisans anlaşması imzaladığı bildirildi.

Puma'dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin, kendi adına çıkartacağı cep telefonu için Fransız iletişim firması Sagem ile imzaladığı lisans anlaşmasına göre, 2010 yılının ikinci çeyreğinde Puma için geliştirilen özel bir cep telefonunun tüm dünyada piyasaya sürüleceği belirtildi.
Puma'nın spor ve lifestyle ürün kategorilerine eşlik eden alanlara yönelme stratejisi doğrultusunda başlattığı projenin, Sagem ile yapılan bu anlaşma sonucunda hayata geçeceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Puma'nın mobil kategorisindeki bu girişimi, markanın yenilikçi kişiliğini güçlendirmek için önemli bir adım olarak görülüyor. Ayrıca markanın tasarım vizyonunu da mobil dünyasına aktarabileceği yeni cep telefonu, tüketicilerin mobil deneyimini zenginleştirecek ve marka ile hedef kitlesini yakınlaştıracak bir ürün olacak. Yeni cep telefonu Puma satış noktaları ve çeşitli operatörler aracılığıyla satılacak.”


--
3500 Yerli Yabancı Kanalı Bilgisayarından Ücretsiz İzle Bir Defaya Mahsus Programı İndir (49.95$)

http://c86d3hjl7kf8tju75fnm-o8l00.hop.clickbank.net/?tid=WATCH

------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

27 Ekim 2009

Evli çiftlere vergi avantajı geliyor

Maliye, vergi sisteminde köklü değişikliklere hazırlanırken, gönüllü uyumun artırılması ve vergi tabanının genişletilmesi için Alman Vergi Sistemi'ni model aldı.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, vergi oranları gelir seviyesi ve medeni duruma göre değişecek. Evli çiftler ve bekârlar için farklı gelir vergisi oranları ve tarifeler uygulanacak.

Almanya'da, evli çiftlerin yıllık kazançlarının 15 bin Euro'ya kadar olan bölümü, bekarlar da 7 bin 600 Euro'ya kadar olan bölümü vergiden muaf tutulurken, Türkiye'de de "bekârlık sultanlıktır" dönemi sona erecek. Almanya'da olduğu gibi gelir vergisi mükelleflerinden yüzde 5.5 oranında dayanışma vergisi alınması, vergi gelirlerinin hükümet ve belediyeler arasında paylaşımı da yeniden düzenlenmesi, servet ve sermayelerinin, gayrimenkullerinin değer kazanması durumunda da vergi tahakkuku öngörülüyor.

Toplumda yaşamanın topluma belli bir maddi yük getirdiği ve bunun karşılığının ödenmesi gerektiği düşüncesinden yola çıkarak "Kullanana ödet", "özel kent vergisi" gibi uygulamalarla yeni kaynaklar yaratılacak.



--
3500 Yerli Yabancı Kanalı Bilgisayarından Ücretsiz İzle Bir Defaya Mahsus Programı İndir (49.95$)

http://c86d3hjl7kf8tju75fnm-o8l00.hop.clickbank.net/?tid=WATCH

------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

22 Ekim 2009

Akıl dolu yarınlar

Akıl dolu yarınlar
Sadece Van’da değil, dün Hakkâri, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman ve Mardin’de tam 22 okulda bilişim teknoloji sınıfları projesi start aldı. Çocuklar ve kadınlarla ilgili kitap okuma kampanyalarını Türkiye’nin her tarafına yaymak için çalışan Hayrünnisa Gül’ün öncülük ettiği bu proje için uzun zamandan beri hazırlanılıyor. Ama dünkü açılışın, Türkiye’nin Kürt sorununu çözmek için harekete geçtiği bu önemli günlere rastlaması da güzel bir tesadüf.

Münci İnci Bilişim Teknik Lisesi’nde gıcır gıcır bilgisayarların başındaki öğrencilerin internete ulaşmalarını izlemek, sevinçlerini paylaşmak, onların gelecekle ilgili hayallerini dinlemek, bu gençlerin başlarına hiçbir şey gelmeden hayat yollarına devam etmelerinden daha önemli hiçbir şey olamayacağını apaçık ortaya koyuyor.
Cumhurbaşkanı’nın eşi ile tanışmaktan da mutlular, önemsendiklerini anlamaktan da. Hayrünnisa Hanım hepsi ile neredeyse tek tek konuşuyor. Söz alıyor, “Teşekkür bile istemiyorum, bana takdir sözü verin” diyor. ‘Teknolojik sınıflar, akıl dolu yarınlar’ sloganı ile başlayan proje hakkında Hayrünnisa Gül, teknolojinin önemi üzerinde dururken, internetin zararlarından da söz ediyor. İnternet kullanımında ana babaların denetiminin şart olduğunu da söylüyor, ama benim de gençler arasında endişe ile izlediğim internet dilinin Türkçe’yi bozmasına dikkat çekiyor. “Aman çocuklar teknolojiyi kullanalım derken güzel Türkçemizi yaralamayalım” diye sesleniyor çocuklara.

Van’daki okuldan çıkıp bir saat mesafede, göl kıyısından yukarı sapıyor Yuva Köyü’ne gidiyoruz. Bir korucu köyü olan Yuva’da herkes meydanda Cumhurbaşkanı’nın eşini bekliyor. Bu çok önemli bir ziyaret onlar için, çünkü Çankaya’ya gönderdikleri bir mektubun sonucu bu ziyaret gerçekleşiyor. 60 haneli köyde kadın ve çocuklar Hayrünnisa Gül’ün başlattığı kitap okuma kampanyası ile dünyanın galiba en çok kitap okuyan köyü haline gelmişler. 2008 yılında kadınları 2 bin 400 kitap okumuş. Tabii önce bu kitapları okumak için okuma yazma öğrenilmiş. Kibar 16 yaşında. Ahmed Hamdi Tanpınar okuyor. Kitabını göğsüne basmış, okumayı ne kadar sevdiğini anlatıyor. Kadınlar fırsat buldukça okuyorlarmış, evde, tarlada. Sonra toplanıp birlikte de kitap okuyorlarmış. Ya erkekler? Kibar’ın yanında ağabeyi var, “Biz pek okuyamıyoruz, çalışmaktan vakit olmuyor” diyor. “Yaa biz çalışmıyor muyuz?” Kibar’ın sesi yüksek çıkıyor.Kitaplardan konuşmak kadınların, ne kadar iyi öğrenci olurlarsa olsunlar, yazıları ne kadar inci gibi olsa, su gibi okuyup okuduklarını yorumlasalar da, Yuva köyünde ortaokula gönderilmeyen genç kızların tavırlarını farklılaştırıyor.

Ezber dönemi bitiyor

HAYRÜNNİSA Gül, Van Münci İnci Bilişim Lisesi’nde bilişim teknoloji sınıflarının toplu açılış töreninden sonra gençlerler tek tek sohbet etti. Hayrünnisa Hanım, “Milli Eğitim bakanlığımız, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımız tarafından yurdun dört bir yanındaki okullarda bilişim teknolojileri sınıfı kuruldu. Bu sınıflarla eğitimde ezber dönemi sona erecek, araştırmayı temel alan yeni bir dönem başlayacak” dedi.


--
3500 Yerli Yabancı Kanalı Bilgisayarından Ücretsiz İzle Bir Defaya Mahsus Programı İndir (49.95$)

http://c86d3hjl7kf8tju75fnm-o8l00.hop.clickbank.net/?tid=WATCH

------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Adobe Air 1.5.2.8900 -İnternet Masaüstü Uygulamarı

Adobe Systems Inc - 15.11MB (Freeware)

Zengin Internet uygulamalarını masaüstünde oluşturun

Adobe® AIR™, masaüstüne yüklenen zengin Internet uygulamalarını oluşturmak için geliştiricilerin HTML, Ajax, Adobe Flash® ve Adobe Flex® dahil olmak üzere bildik web teknolojilerini kullanabilmelerini sağlayan işletim sistemi genelinde çalışma zamanıdır. Adobe AIR ile geliştiriciler, kendi makinelerindeki kaynakların gücünü web ile birleştiren, görsel açıdan zengin, çekici uygulamalar oluşturmak için ellerindeki yetenekleri ve araçları kullanabilirler.

AIR 1.5.2'deki Yeni Özellikler

Adobe AIR 1.5.2, Adobe AIR çalışma zamanı ve SDK için bir güncellemedir. Güncelleme; gelişmiş güvenilirlik, uyumluluk ve güvenlik özelliklerini içerir. Tüm AIR kullanıcılarına önerilir. AIR'in önceki sürümleri için geliştirilen AIR uygulamalarının, bu güncellemeyle çalışmak üzere güncellenmesi gerekmez.

AIR uygulama yükleyici iyileştirilmiştir. Uygulama, sertifika zincirinden bir sertifikayla imzalanmışsa, yayıncı kimliğini gösteren bölüm basitleştirilir.

Title:Adobe Air 1.5.2.8900
Filename:AdobeAIRInstaller.exe
File size:15.11MB (15,840,168 bytes)
Requirements:Windows 2000 / XP / 2003 / Vista / Windows7 / XP64 / Vista64 / Windows7 64
Languages:en-US
License:Freeware
Date added:October 21, 2009
Author:Adobe Systems Inc
www.adobe.com
www.adobe.com/products/air/
Homepage: www.adobe.com/products/air/
Download
Latest Version

15.11MB

--
3500 Yerli Yabancı Kanalı Bilgisayarından Ücretsiz İzle Bir Defaya Mahsus Programı İndir (49.95$)

http://c86d3hjl7kf8tju75fnm-o8l00.hop.clickbank.net/?tid=WATCH

------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hamilelere önemli uyarı: Dış gebelik artıyor

Günümüzde sigara içen kadınlarda artış olması pek çok problemi de beraberinde getiriyor.

Bunlardan biri de dış gebelik. Hayatı tehdit eden bu durum, aynı zamanda kadın doğurganlığını da olumsuz etkiliyor.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ,Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Buyru, 20. Yüzyılın ilk yarısında iç kanama nedeni ile anne ölümlerinin en önemli  nedeni  olan dış gebeliğin son yıllarda da tırmanışa geçtiğini belirtti.

‘‘Her 100 gebelikten yaklaşık 2’si dış gebelikle sonuçlanmaktadır. Son 30 yılda 4-5 kat artmıştır. Sigara içilmesi, tüpleri ilgilendiren iltihabi hastalıkların daha sık görülmesi dış gebeliğe zemin hazırlamaktadır.’’

DIŞ GEBELİK NASIL OLUŞUYOR?

Prof.Dr. Faruk Buyru, gebeliğin rahimiçi yerine, tüpler ve karın boşluğunda gelişmesinin dış gebelik anlamına geldiğini ifade etti. Rahim duvarının gebelikte büyüyüp genişleme özelliğine sahip olduğunu kaydeden Buyru, tüpler ve yumurtalığın böyle bir yeteneğinin olmadığını belirterek şunları söyledi:

‘‘Normalde tüpler döllenmenin gerçekleştiği yerlerdir. Kadının yumurtası ile erkeğin spermi tüpün içinde karşılaşıp döllenme gerçekleşir, döllenen yumurta yani embriyonun rahim içine göç ederek yerleşmesiyle de gebelik oluşur. Embriyonun göçüne engel olan bir durum söz konusu ise dış gebelik riski artar.’’

Faruk Buyru, dış gebeliğin kadın yaşamını tehdit ettiğini de vurguladı. Buyru,  ‘’Bir süre sonra tüpe yerleşen gebelik, tüp duvarında incelme ve yırtılmaya, bunun sonucunda da iç kanamaya neden olmaktadır. Bu da şiddetli ağrı, bayılma ve şoka kadar giden bir tabloya yol açmaktadır. Zamanında müdahale edilmezse bu durum kadın yaşamını tehdit eden bir boyut kazanabilmektedir.’’ dedi.

Faruk Buyru, dış gebeliğin erken teşhis edilmesinin önem taşıdığını belirterek, gebeliğin ilk haftalarından itibaren doktor kontrolünün şart olduğunu kaydetti.

DIŞ GEBELİK RİSK FAKTÖRLERİ NELERDİR?
Prof.Dr. Faruk Buyru dış gebelik riskinde artışa neden olan faktörleri şöyle sıralıyor:

1. Daha önce tüplerle ilgili cerrahi girişim geçirmiş olmak: Riskte 6-7 kat artış
2. Daha önce dış gebelik geçirmiş olmak: Riskte 10 kat artış
3. Daha önce pelvik infeksiyon (tüpler ve yumurtalıklarla ilgili iltihabi hastalık) geçirmiş olmak: Riskte 3-4 kat arış
4. Kısırlık tedavisi görüyor olmak: Riskte 2 kat artış
5. Sigara kullanımı: Riskte 2-3 kat artış

DOĞUM KONTROL HAPLARI DIŞ GEBELİK RİSKİNİ AZALTIYOR!

Faruk Buyru, doğum kontrol hapları başta olmak üzere her türlü gebelikten korunma yönteminin, rahim içi gebelikleri ve  dış gebelik riskini de azatlığını da belirtti. Buyru, dış gebeliğin en kolay tanı yönteminin ultrasonografi olduğunu söyledi. Kanda yapılan gebelik testi- beta hCG ile birlikte ultrasonografinin kullanımı tanıyı çok kolaylaştırmıştır. Normalde kan beta hCG düzeyi 1200’ün üzerine çıktığında vaginal ultrasonografi ile rahim içinde gebelik kesesinin görülmesi gerekir. Eğer kese görülmüyor ve kadının şikayeti yoksa yapılması gereken 2-3 gün sonra ultrasonografinin tekrarıdır.

DIŞ GEBELİK BELİRTİLERİ NELERDİR?

Faruk Buyru dış gebelik belirtilerini ise şöyle sıralıyor:

-Kadının beklenen adet günü geçtikten sonra, genellikle leke tarzında kanama,
-Kramp tarzında şiddetli ağrılar, 
-Baygınlık hissi, (hatta şoka varan bir tablo oluşabilir.)
Günümüzde genellikle bu aşamaya gelmeden tanı konulup tedavinin  gerçekleştirildiğini kaydeden Buyru,  bazen de acele edilip, gereksiz tedaviler yapılabildiğini vurguluyor.
Buyru dış gebeliğin tedavisin ise 3 şekilde yapılabildiğini kaydediyor.
1. Bekleme ve takip
2. İlaçla tedavi
3. Cerrahi tedavi
Faruk Buyru, dış gebelik tedavisine karar  verirken hastanın genel durumu, şikayetleri, kan beta hCG düzeyi, karın içine kanama olup olmaması ve daha önce dış gebelik geçirip geçirmediğine bakıldığını belirtiyor.
Buyru önemli bir noktaya da dikkat çekiyor:
‘‘Kan beta hCG düzeyi 1000’in altında ise ve takiplerde düşme gösteriyorsa, hastanın genel durumu da beklemeye uygunsa takip yapılabilir. Bu durumda %80 olasılıkla hastalık kendi kendine düzelme gösterir. Günümüzde erken tanının gelişmesi ile birlikte, tedavi yapılmadan kendi kendine düzelecek durumlarda bile gereksiz tedaviler yapılabilmektedir.’’



--
3500 Yerli Yabancı Kanalı Bilgisayarından Ücretsiz İzle Bir Defaya Mahsus Programı İndir (49.95$)

http://c86d3hjl7kf8tju75fnm-o8l00.hop.clickbank.net/?tid=WATCH

------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

T.C.ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemize bağlı birimlerde istihdam edilmek üzere, 2547 Sayılı Kanunun ilgili maddeleri ve 31.07.2008 tarih ve 26953 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “ Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümleri uyarınca araştırma görevlisi alınacaktır.

Genel Şartlar:

—657 Sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak

—Son başvuru tarihi itibariyle 35 yaşından gün almamış olmak.

Muafiyet:

1)Doktorasını tamamlamış olanlar,

2)Bu Yönetmelik yürürlüğe girdiği tarihte yükseköğretim kurumlarında bu kadro unvanlarında çalışmakta olanlar,

3)Yükseköğretim kurumlarından ayrılan öğretim elemanlarının çalışmakta oldukları yükseköğretim kurumlarında veya başka yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarına başvuruda bulunanlar,

—Merkezi sınav (ALES)’den muaftır.

Müracaatta İstenen Belgeler:

—Başvurdukları bölüm/anabilim dalı/program adı, ilan tarihi ve son başvuru tarihleri, yazışma adreslerini ve telefon numaralarını belirten dilekçe

—Özgeçmiş

—Merkezi sınav (ALES) belgesi fotokopisi

—Yabancı dil sınav (KPDS/ÜDS veya eşdeğeri- Bknz. http://www.pdb.metu.edu.tr/engpro_TR.php ) belgesi fotokopisi

—Onaylı diploma fotokopisi

—Yüksek Lisans veya Doktora öğrenci belgesi

—Lisans transkripti (Resmi)

—Nüfus cüzdanı fotokopisi

—1 Adet vesikalık fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş olmalı)

—Erkek adaylar için askerlik terhis veya tecil belgesi fotokopisi

—Başvuru zarfı kapak formu http://www.pdb.metu.edu.tr adresinden indirilebilir.

Başvuru Yeri:

Başvuru süresi ilanın yayım tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür. Başvuru için gerekli tüm belgeler orta boy bir zarf içine yerleştirilerek, http://www.pdb.metu.edu.tr adresinden indirilecek “Başvuru Zarfı Kapak Formunu” zarfın üstüne yapıştırılmalı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü'ne şahsen veya posta ile yapılmalıdır. (Süresi içinde yapılmayan başvurularla eksik belgeli dosyalar dikkate alınmayacak olup, posta ile yapılacak başvuruların son başvuru tarihine kadar Kurumumuza ulaşmış olması gerekmektedir.)

  Sosyal Antropoloji alanında yüksek lisans öğrencisi olmak. ALES:70, KPDS:75 Araştırma Görevlisi 1 05 Kasım 2009
  Sosyoloji alanında doktora öğrencisi olmak. ALES:70, KPDS:75 Araştırma Görevlisi 1 05 Kasım 2009


--
3500 Yerli Yabancı Kanalı Bilgisayarından Ücretsiz İzle Bir Defaya Mahsus Programı İndir (49.95$)

http://c86d3hjl7kf8tju75fnm-o8l00.hop.clickbank.net/?tid=WATCH

------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Otomobil alacaklara müjde!


Daha ucuz otomobil almanın yolu açıldı.

Danıştay’dan, düşük vergiyle ticari araç alıp, bu araçları sonradan binek otoya çevirip ticari amaç dışında kullananlar için sevindirici bir karar çıktı.

Star Gazetesi'nin haberine göre, son dönemde işadamlarından sanatçılara kadar birçok ismin makam aracı olarak kullandığı lüks donanımlı, ekstra koltuklu ticari araçları da içeren karar ile Danıştay 7. Dairesi, bir vatandaşın başvurusu üzerine, aldığı ticari aracı daha sonra özel araca dönüştürenleri de kapsama aldı.

Danıştay böylece binlerce kişiyi yüklü miktarlardaki vergi ve cezadan kurtardı. Danıştay’ın bu kararı aynı durumdaki binlerce araç sahibi için emsal teşkil edebilecek. Bu durumdaki araç sahipleri, dönüşüm işlemi sonrasında ÖTV farkı ödemek durumunda kalmayacak.

10-15 BİN LİRA AVANTAJ
Açık kasalı hafif ticari araçlarda ÖTV, yüzde 4 olarak uygulanıyor. Motor hacmi 1600 cc’ye kadar olan binek otomobillerde bu oran yüzde 37. Yani binek otomobil yerine, hafif ticari araç satın alanlar daha az vergi ödüyorlar.

Sözgelimi çıplak fiyatı 40 bin lira olan bir araçtan 14 bin 800 lira ÖTV alınıyor. Daha sonra 54 bin 800 TL üzerinden bir de 9 bin 864 lira KDV alınıyor. Aracın anahtar teslim fiyatı 64 bin 664 liraya ulaşıyor. Yüzde 4 ÖTV’de ise çıplak fiyatı 40 bin lira olan araç için bin 600 lira ÖTV ödenirken, aracın anahtar teslim fiyatı 7 bin 488 liralık KDV eklendiğinde 49 bin 88 liraya ulaşıyor. Yani aradaki fark 15 bin 576 lira düzeyine kadar çıkıyor. Ticari araç alıp da bunu binek otoya dönüştürmenin maliyeti ise 2 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında değişiyor. Aracını binek otoya dönütürenler bunun ruhsat değişimine yaptırmayıp, ÖTV farkını da ödememesi durumunda Maliye 10-15 bin TL düzeyinde vergi kaybına uğramış oluyor.

MALİYE: KARAR KANUNA AYKIRI
Gelir İdaresi, kararla ilgili Danıştay’a itirazda bulundu. Bir üst düzey yetkili, şu değerlendirmeyi yaptı: “Torba kanundaki düzenleme, gümrükteki yanlış anlama ve algılamalar sonucu hatalı düzenlenen ÖTV beyannameleriyle ilgiliydi. Bu düzenleme, beyan sahiplerini yani araç ticareti yapanları kapsıyordu. 2002-2005 arasında verdiği ÖTV beyannamesinde binek aracı ticari araç olarak gösterenlerden ek ÖTV alınmamasını öngörüyordu. Söz konusu düzenleme beyan sahiplerine dönük yapılmıştı, araç sahiplerine değil. Danıştay, kanuna aykırı bir karar verdi.

‘DÜZELTİLECEKTİR’
Kanundaki düzenleme beyan sahiplerine dönük, aracını tadil edenlere değil. Uygulamada vatandaş, düşük ÖTV ödeyerek Mercedes Vito ya da benzeri aracı alıyor. Daha sonra da bunu binek araca dönüştürüyor. Bu işlem için önce Sanayi Bakanlığı’na tadilat başvurusu yapılması lazım.

Daha sonra Emniyet’in bu aracın sicilini değiştirmesi lazım. Bunun ardından da vergi dairesine gidilip, aradaki vergi farkının yatırılması lazım. Gelir İdaresi ve vergi daireleri, bu işlemi izinsiz ya da vergi farkını yatırmadan yapan binlerce kişi için takibat yapıyor. Kararla bunlar da kurtarılıyor. Ancak, itirazımızın ardından bu yanlışlığın düzeltileceğini düşünüyoruz.”

DÖNÜŞÜMLE ÖTV FARKININ ÖDENMESİ GEREKİYOR
• Dönüştürme işlemi için araçların öncelikle arka yan panellerine cam açılıyor. İç mekan kaplamalarının tamamlanmasından sonra camlar silikon kullanılarak yapıştırılıyor.

• Son aşamada arka koltukların yerleştiriliyor.

• Aracın ilk olarak sahip olduğu ticari ruhsat, Trafik Tescil Müdürlüğü’ne başvuruyla binek otomobil ruhsatı haline getiriliyor. ve dönüştürülmüş araç yeni ruhsatla trafiğe çıkmaya hazır hale getiriliyor.

• Ardından aradaki vergi farkının ödenmesi gerekiyor.

DÜZENLEME 2003’TE YAPILDI

1 Ağustos 2003 tarihinden itibaren, hafif ticari araçların otomobile dönüştürülmesi uygulamasına bir düzenleme getirilmişti. Buna göre, ticari araçların otomobile dönüştürülmesi durumunda, değişikliğin ruhsata işlenmesinin yanı sıra ÖTV farkı da alınıyor. 2003 yılına kadar furya halinde yapılıyordu, ancak bu tarihten itibaren bu yönteme başvuranların sayısı oldukça azaldı . Ancak 2005 yılında Maliye vergi kaybını önlemek için yeni bir düzenleme yaparak kontrolleri sıkılaştırdı.

--
3500 Yerli Yabancı Kanalı Bilgisayarından Ücretsiz İzle Bir Defaya Mahsus Programı İndir (49.95$)

http://c86d3hjl7kf8tju75fnm-o8l00.hop.clickbank.net/?tid=WATCH

------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Turkcell'e soruşturma! Abonelere müjde

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, Turkcell'in GSM azami fiyat çizelge hükümlerini ihlal ettiğine karar verdi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, "Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş'nin, abonelerine kurum tarafından belirlenen azami fiyat sınırlarının üzerinde tarife uygulaması nedeniyle, imtiyaz sözleşmesinin 13. maddesini, 5809 sayılı kanunun ilgili hükümlerini, GSM azami fiyat çizelgelerinin belirlenmesine ilişkin Kurul kararları hükümlerini ihlal ettiğinin tespit edildiğine" karar verdi.

Kurul, söz konusu uygulamadan dolayı abonelerden fazladan alınan konuşma tutarlarının, iade edilmesine ve şirkete soruşturma açılmasına karar verdi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) internet sitesinde yer alan Kurul kararı şöyle:

"15 Ekim 2009 tarih ve 2009/İK–07/515 sayılı Kurul kararı ile "Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş'nin, abonelerine Kurum tarafından belirlenen azami fiyat sınırlarının üzerinde tarife uygulaması nedeniyle, Kurumumuzla imzalamış olduğu imtiyaz sözleşmesinin 13'üncü maddesini, 5809 sayılı kanunun ilgili hükümlerini, GSM azami fiyat çizelgelerinin belirlenmesine ilişkin 25 Mart 2009 tarih ve 2009/DK-07/151 sayılı kurul kararı ile 25 Mart 2009 tarih ve 2009/DK-07/149 sayılı kurul kararı hükümlerini ihlal ettiği tespit edilmiştir. Bu çerçevede;

-Söz konusu uygulamadan dolayı abonelerden fazladan alınan konuşma tutarlarının iş bu kurul kararının ilgili işletmeciye tebliğinden itibaren en geç 1 ay içerisinde abonelere iade edilmesi,

-Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş'ye Telekomünikasyon Kurumunun Denetim Çalışmalarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 13'üncü maddesi çerçevesinde soruşturma açılması, söz konusu soruşturmayı yürütmek üzere ilgili birim olarak Tarifeler Dairesi Başkanlığı'nın görevlendirilmesi,

-Soruşturma sonucunun, Kurul kararına dönüşmesi süresi boyunca söz konusu ihlale ilişkin olarak ihlalin boyutu, süresi, abonelik türleri, elde edilen haksız kazanç, etkilenen abone sayısı gibi hususlar dahil soruşturma sürecinde değerlendirilecek her türlü bilgi ve belgenin Turkcell İletişim A.Ş tarafından saklanması,

-İş bu Kurul kararının kurum internet sitesinde yayımlanması ve ilgili işletmeciye bildirilmesi hususlarına karar verilmiştir."

--
3500 Yerli Yabancı Kanalı Bilgisayarından Ücretsiz İzle Bir Defaya Mahsus Programı İndir (49.95$)

http://c86d3hjl7kf8tju75fnm-o8l00.hop.clickbank.net/?tid=WATCH

------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Domuz kıllı kız şaşırtıyor!

Domuz kıllı kız şaşırtıyor!

6 yaşındaki kız çocuğunun vücudundaki domuz derisini andıran, kalın gri kıllar doktorları şaşırtıyor.

Birkaç ay önce küçük bir doğum lekesi olarak sırtında çıkmaya başlayan kıllar, kısa sürede tüm sırtına, ardından da kollarına yayılmaya başladı.

Çin'in güneyinde yaşayan küçük kız Li Xiaoyuan'ın annesi, kızının bu şekilde acı çekmesine dayanamadığını söyledi.

Doktorlar ise, ender rastlanan bir durumla karşı karşıya bulunduklarını ifade ederek, "eğer küçük bir alanda olsaydı, lazer tedavisi uygulayabilirdik, ancak neredeyse tüm vücudunu kaplamış durumda. O nedenle ameliyat zor görünüyor" açıklamasını yapıyorlar.



--
3500 Yerli Yabancı Kanalı Bilgisayarından Ücretsiz İzle Bir Defaya Mahsus Programı İndir (49.95$)

http://c86d3hjl7kf8tju75fnm-o8l00.hop.clickbank.net/?tid=WATCH

------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

21 Ekim 2009

NOD32 AntiVirus 4.0.468- Antivirüs Programı

ESET - 30.14MB (Commercial Trial)

ESET NOD32 Antivirus Internet ve e-posta tehditleri bugünün büyük miktarlar mücadele
bulabilirsiniz en etkili koruyucudur. Bilgisayarınızın performansını etkilemeden kapsamlı antivirus ve antispyware koruma sağlar.

Ileri ThreatSense ® teknolojisi kullanarak, ESET NOD32 Antivirus proaktif yeni saldırılardan, kritik ilk saatlerde sırasında bile sizi korur saldırı farkında değil diğer üreticilerinin ürünleri bile var. ESET NOD32 Antivirus algılar ve bilinen ve bilinmeyen devre dışı bırakan virüs, truva atı, solucan, adware, spyware, rootkit ve diğer Internet tehditleri.

ESET NOD32 Antivirus aynı zamanda en hızlı antivirüs çözümleri, o kadar hızlı bile çalıştırmaya fark edecektir. Ve her derece basit henüz özel ihtiyaçlarınız için uyarlamak için kullanımı çok kolay.

Temel Avantajlar:

* Koruma Bilinmeyen dan
* Bulur Malware Diğer AV Şirketler Penaltı
* Hız için tasarlandı
* Kolay sisteminizde
* Kolay Yolu
* windows 7 Desteklidir..

Title:NOD32 AntiVirus 4.0.468
Filename:eav_nt32_enu.msi
File size:30.14MB (31,604,224 bytes)
Requirements:Windows 2000/XP/2003/Vista/Windows7
License:Commercial Trial
Date added:October 20, 2009
Author: ESET
www.eset.com
www.eset.com

Download
Latest Version

30.14MB

--
3500 Yerli Yabancı Kanalı Bilgisayarından Ücretsiz İzle Bir Defaya Mahsus Programı İndir (49.95$)

http://c86d3hjl7kf8tju75fnm-o8l00.hop.clickbank.net/?tid=WATCH

------------------------------------------------------------
Alemin Portalı
Tüm Alem Burada
http://aleminportali.com
------------------------------------------
İlan Grubu
http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali